Boczek wędzony

Kawałek wędzonego boczku waży 80 g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 477 kcal 382 kcal
Białko 12,7 g 10,2 g
Tłuszcz 47,3 g 37,8 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Boczek wędzony kalorie w 100g: 477kcal

Zobacz więcej: 80g porcja wędzony kawałek boczek

Ostatnia aktualizacja: 2016.02.04

Ważenie dodano: 2011.04.12 w kategorii Mięso, wędliny i dania mięsne

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Sam tłuszcz ! Paskudztwo !
  • BaŁaMuTkA 2011/04/12 22:15
    zdziwiłam się aż taka kalorycznoscia w takim kawałku... ale wystarczy spojrzec i odrazu widac ze wiecej tam tluszczu niz normalnego miesa...
  • pragnę podziękować za te tematyczne ważnenia - toż to przecie wielkanoc idzie ;) przyda się jak nic!!! dziękuje !!! :) kocham tą stronę ;)
  • Fu, jaki tłusty! Boczek jest pyszny, zwłaszcza taki pieczony-duszony, ale zdecydowanie powinien być ładniejszy niż ten tutaj. :)
  • Kocurrek 2013/02/18 20:06
    a zesmażony boczek??
    takie chrupiący, z którego niemal cały tłuszcz się wytopił, ile może mieć kalorii i tłuszczu w sobie?
  • pyszności. samo dobro.
  • Dlaczego uważacie że ten sam boczek w większym kawałku ma mniej tłuszczu.
  • Trzeba wziąć pod uwagę, że kaloryczność boczku może mieć ogromną rozpiętość, bo boczek w sklepach może być ładny i całkiem chudy, z przewagą różowego mięsa, jak i niemiłosiernie tłusty (składający się prawie wyłącznie z białej słoniny). Podana tu wartość jest zapewne mocno uśredniona, ponieważ pochodzi z tabel IŻŻ. Ja np. staram się kupować boczek jak najchudszy, a dodatkowo wycinam ten dolny, tłusty pasek. Bóg jeden raczy wiedzieć, ile to kalorii.
  • Nie bójcie się tak tłuszczu! To cukier (węglowodany) są bardziej szkodliwe i paradoksalnie to one przerabiają się na tłuszczyk w naszych boczkach :D oraz prowadzą do miażdżycy. Na YT jest pełno lekarzy i dietetyków, którzy to potwierdzają.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę