Łyżka pasty z czerwonej fasoli z pestkami malina WA:ŻYWO

Pasta z czerwonej fasoli z pestkami malina WA:ŻYWO

Łyżka pasty z czerwonej fasoli z pestkami malina WA:ŻYWO waży 30 g.

  100g na zdjęciu (30 g)
Energia 270 kcal 81 kcal
Białko 4,4 g 1,3 g
Tłuszcz 22,0 g 6,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g 0,5 g
Węglowodany 12,6 g 3,8 g
Cukry proste 1,9 g 0,6 g
Błonnik 4,2 g 1,3 g
Sól 0,8 g 0,2 g

Pasta z czerwonej fasoli z pestkami malina WA:ŻYWO kalorie w 100g: 270kcal

Zobacz więcej: pasta pasta warzywna czerwona fasola pestki malin fasola wa:żywo zdrowe pola łyżka 30g

Ostatnia aktualizacja: 2019.08.13

Ważenie dodano: 2017.10.15 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: fasola czerwona gotowana 40%, olej rzepakowy, seler, woda, cebula, pestki słonecznika, koncentrat soku z buraka czerwonego, cebula suszona, naturalny koncentrat soku jabłkowego, sól, pieprz, pestki malin 0,24%, kminek
Informacje: Ze względu na miejsce pakowania może zawierać gorczycę.
Producent: Joyfood
Marka: Zdrowe Pola

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Skład niby ok, ale nie podobają mi się proporcje, o wiele za mało białka a za dużo tłuszczu.

    Past z tej serii nie próbowałam, ale generalnie rzadko mi takie wyroby smakują; albo są nudne, nijakie i mało doprawione, albo na siłę próbują udawać mięsny pasztet lub paprykarz. Jedyna, o której mogę z czystym sumieniem powiedzieć że jest smaczna, to pasta sojowa z warzywami konserwowymi, dostępna w lidlu. Bardzo fajnie pasuje na grzanki albo do świeżej bułeczki
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/10/16 08:07
    @Tvk_91 te pasty są akurat dość smaczne. Masz rację olej rzepakowy na drugim miejscu mocno "narzuca" proporcję makroskładników, z dominacją tłuszczu. Olej pełni tu funkcję składnika nadającego smarowność, ale i tak jest go całkiem sporo jak na pastę fasolową.
  • A próbował ktoś wariant z dynią i lubczykiem? Kupiłam dziś z przeceny, czeka na skosztowanie, ale nie mam pojęcia co się mogę po takim połączeniu spodziewać ;)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/08/01 19:13
    @Tvk_91 mam go w szufladzie, czeka na dobry dzień. Daj znać, czy Ci smakował.
  • Otwarłam dziś ten dyniowy, dosyć ciekawy aczkolwiek nic wybitnego. Mocno czuć lubczyk, całość generalnie kojarzy mi się z mocno doprawioną zupą jarzynową. Na waflu ryżowym było ok., ale myślę że jak nałożę na grzanki albo świeżutki chleb to wrażenia będą lepsze ;)
  • Jutro będę testować na grzankach z chleba i grahamki, a w piątek biorę resztkę na śniadanie do pracy i zrobię kanapki na świeżym chlebie z ziarnami. W sumie, ta pasta mnie zainspirowała do kombinowania nad własną wersją, z dyni hokkaido może wyjść coś pysznego :) Zwłaszcza w połączeniu z soczewicą i garam masala, już się nie mogę doczekać sezonu dyniowego ;)
  • Melduję, że pasta na cieplutkich grzankach wypada o wiele lepiej niż na waflu ryżowym. Ciekawa jestem innych wariantów, ale raczej poczekam na przecenę ;)
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/08/12 08:41
  • Kiepska ta pasta , o złym stosunku tłuszczu do białka , gdyby było odwrotnie to byłoby ok .
  • kozaśnierzna 2019/08/12 13:53
    Chyba wszystkie pasty do pieczywa mają mało białka i dużo tłuszczu, w tym masło i margaryna, a czymś kanapkę posmarować trzeba... No chyba że ktoś lubi suchy chleb ;)

    PS no chyba że serki wiejskie, one mają więcej białka
  • kozaśnierzna
    Dlatego wolę takowe serki , tudzież smarowalne pasztety , nawet one zawierają mniej tłuszczu szczególnie z indyka . Samemu można zrobić taki z tuńczyka w sosie własnym z jajkiem na pół miękko , cebulką , szczypiorkiem , pietruszką , papryką świeżą lub konserwową albo kiszoną . do tego pieprz , sól i jak ktoś lubi to cayenne , ja lubię na ostro :-) . Ciekawy masz nick , może ja się nazwę kozioł deszczowy :-0 .
  • kozaśnierzna 2019/08/12 19:48
    @Ijon A ja tam bardzo cenie sobie takie pasty, mają bardzo ciekawe kompozycje smakowe i świetnie urozmaicają kanapki. No i do kanapki daje się raczej 1-2 łyżeczki takiej pasty, więc ilość tłuszczu nie jest jakaś tragiczna... A o podbicie białka w kanapce raczej nie trudno. :p

    Dziękuję i zachęcam... Zwierząt parzystokopytnych nigdy za wiele ;D
  • kozaśąnieżna
    U mnie byłoby za wiele , gdyż smaruję kanapki masłem nawet pod dżem czy powidła , choć to co poniektórych bulwersuje , ale to smaki mojego dzieciństwa kiedy w zerówce często dostawaliśmy na śniadanie bułki , masło dżem truskawkowy i mleko . Inne dzieci grymasiły a ja ten zestaw bardzo lubiłem i innym dzieciom wyjadałem kożuchy z mleka . Do dzisiaj tak mam :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę