Łyżka imbiru w zalewie do sushi

Imbir w zalewie do sushi

Łyżka imbiru w zalewie do sushi waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 61 kcal 9 kcal
Białko 0,4 g 0,1 g
Tłuszcz 0,2 g 0,0 g
Węglowodany 15,0 g 2,3 g
Błonnik b.d. -

Imbir w zalewie do sushi kalorie w 100g: 61kcal

Zobacz więcej: łyżka imbir sushi 15g

Ostatnia aktualizacja: 2019.11.09

Ważenie dodano: 2015.03.09 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: imbir 57,8%, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: antocyjany, substancje słodzące: acesulfam K, sacharyna, sukraloza, neotam.
Informacje: Zawiera substancje słodzące. Wyprodukowano w chinach.
Producent: FP Sp. z o.o.
Marka: House of Asia

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • bardzo malutko, dzieki :>
  • czy to smaczne? do czego można uzyć/wykorzystać? /prócz sushi?/ -nigdy nie jadłam "sushi" i raczej nie zamierzam :)
  • Mirabelka 2015/03/09 20:16
    @MalyKsiaze, taki imbir można wykorzystać do innych potraw w stylu japońskim. Ja użyłam go ostatnio do dwóch potraw z wykorzystaniem makaronu soba (pszenno-gryczanego):
    1. Mielone mięso, kapusta pekińska, marynowany imbir, czosnek, cebula + sos z sosu sojowego i szczypty brązowego cukru
    2. Paluszki surimi, świeże kiełki fasoli mung, cebula, marynowany imbir, sezam, olej sezamowy, sos z sosu sojowego i brązowego cukru.
    Za samym imbirem marynowanym nie przepadam, bo jest dla mnie zbyt ostry i palący, ale jak się go doda do takiego makaronu to fajnie się komponuje :)
  • Jadłem to raz do sushi. Raczej drugi raz nie będę próbował.
  • Alkalovee 2017/05/29 21:20
    Pyszny! Jestem pozytywnie zaskoczona, że ma tak mało kalorii. Polecam go do sushi lub jako dodatek do różnych dań ryzowych.
  • Mam w lodówce coś podobnego, ale o NIECO lepszym składzie ;) Samo w sobie niezbyt mi smakuje, jakby marynowane w perfumach; jako dodatek nawet ciekawy. Kupiłam wieki temu z przeceny i właśnie się zorientowałam, że kończy się ważność; wykorzystałam do sałatki z ryżem, zielonym ogórkiem i wędzonym łososiem, do tego łagodny sos czosnkowy na jogurcie- bardzo fajnie podkreśla takie połączenie składników
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/11/07 07:48
    @Tvk_91 ja nie jestem fanką sushi, więc nie jadam takich produktów, zdecydowanie wolę świeży imbir.
  • @Pani Basiu ja sushi kosztowałam raz, takie gotowe z marketu (przecena, a jakże! ;)) i w ogóle mi nie przypadło do gustu; brakowało w tym przypraw i wyrazistości, spodziewałam się czegoś o wiele ciekawszego. Takie domowe pewnie jest lepsze, jak będę mieć okazję to spróbuję.
    Ten imbir kupiłam z ciekawości bo wcześniej się z czymś takim nie spotkałam; jak jeszcze przecenią to może się skuszę; aczkolwiek nie widzę innych zastosowań niż domieszka do jakiejś sałatki
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/11/08 08:30
    @Tvk_91 przyznam szczerze, że choć jestem bardzo otwarta na nowe smaki i potrawy to moja przygoda z sushi była jednorazowa. Jeden kawałek, stanął w gardle, smak jak dla mnie okropny. Było to 7 lat temu i od tamtego momentu mam uraz. Nie zaprzeczam może warto się przełamać i spróbować jeszcze raz, ale to jedno negatywne doświadczenie tak zakodowało mi się w głowie, że zupełnie nie mam ochoty.
  • Również nie przepadam za sushi, uważam to danie za bardzo przereklamowane. Jadłam wiele razy, w różnych restauracjach i zawsze byłam rozczarowana smakiem, żałując że nie wzięłam czegoś innego. Nie uważam sushi co prawda za wstrętne, ale po prostu nie w moim guście.
    Za to akurat marynowany imbir lubię bardzo! Kiedyś znalazłam u mojej siostry w słoiczku, nie pamiętam firmy, ale smakował mi tak bardzo, że jadłam prosto ze środka! :)
  • Joann22
    Ja lubię sushi oczywiście z surową rybą i sashimi z także surowej ryby lub wołowiny , jadłaś ? może to by tobie lepiej posmakowało , ramen i miso i ich połączenie czyli ramen miso

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę