Creme Brulee

Łyżka Creme Brulee o smaku waniliowym waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 320 kcal 80 kcal
Białko 4,5 g 1,1 g
Tłuszcz 27,0 g 6,8 g
Węglowodany 14,0 g 3,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Creme Brulee kalorie w 100g: 320kcal

Zobacz więcej: łyżka 25g deser creme brulee

Ostatnia aktualizacja: 2014.10.16

Ważenie dodano: 2011.02.22 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: świeża śmietanka (68 %), świeże jaja (12,9 %), cukier, żółtko ze świeżych jaj (7,1 %), naturalny aromat waniliowy
Producent: Rians

Mamy 29 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Z czym to się je? :)
  • czarna6kijana 2011/02/23 08:17
    Samo, jako deser
  • ale na łyżce ciężko poprzestać...
  • Nie probowalam tego wynalazku, nie lubie wogole kremow,ciast z kremem, sa dla mnie za mdle...
  • Karolcia 2011/02/23 13:33
    Tez tego nigdy nie jadlam. Ale duzo kalorii jak na jedna lyzke i w dodatku prawie same tluszcze ;/
  • kiedyś w gazecie znalazłam przepis i namawialam mame aby kupiła składniki, teraz jestem na diecie i nie jem takich rzeczy :(
  • lekkajaklen 2011/02/23 17:33
    ee tam kupny, ja robię klasyczny krem w domu, ma dużo mniej kalorii, o smaku nie wspominając :)
  • Dasz przepis? :)
  • to musi być pyyszne.. *.* Chyba wiem co jutro zjem na podwieczorek :)
  • Sebisław 2011/02/23 18:29
    @ emma: tutaj masz przepis na creme brulee oraz na owoce a la creme brulee ze strony Pascala Brodnickiego
    http://pascalbrodnicki.pl/index.php?m=przepisy&id=1&id_cat=0&id_poz=299
    http://pascalbrodnicki.pl/index.php?m=przepisy&id=1&id_cat=0&id_poz=218
  • przykro mi ale napisalam ze kiedys, wiem ze do tego trzeba wysokoprocentowej smietanki brazowego cukru i wiele innych bomb
  • tak to wygląda? wyobrażałam to sobie zawsze jako bardziej puszyste :)
  • przepyszny jest ten krem, szkoda, ze taki kaloryczny :( a tylko jedenj lyzki nie da sie zjesc, bo wciaga :P
  • @ ola, nie prosiłam Ciebie, tylko lekką jak len ;)
  • spojrzałam na pascalowe przepisy z linku Sebisława i jest w nich krupnik... Tak właściwie to co to jest? Wiem, ze to głupie pytanie :|
  • Krupnik to zupa z kaszą, najczęściej jęczmienną... Czasem zabielana mlekiem. ;)
  • @ Sebisław: dzięki, ale chodziło mi stricte o przepis, o którym mówiła lekkajaklen ;). Bo podobno jej Creme Brulee jest mniej kaloryczne, niż zwykłe. ;)
  • haha xD
    własnie wczoraj jadłam i sie zastanwiałam nad jego kalorycznością. Chociaż po tym co zobaczyłam żałuję, że sie dowiedziałam ;)
  • Smakuje jak budyń. Jadłam w jakichś restauracjach ze dwa razy. Kaloryczne to to, małe i zdecydowanie niewarte swojej ceny.
  • Pola Day 2011/03/02 17:14
    @haruka: "Krupnik" w przepisie Pascala Brodnickiego to likier, nie zupa :)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Krupnik_%28nap%C3%B3j_alkoholowy%29
  • lotopauanka 2011/03/05 18:16
    po raz drugi jestem w szoku Oo (dzisiaj ;p)
  • właśnie jem jogurt,który w 200g ma 90 kalorii. w łyżce 80 kal. masakra *.*
  • ale to nie jest jogurt, tylko taki budyń. A gdzie tu jest skorupka z brązowego cukru?
  • wiem że to nie jest jogurt ;)
  • Jak sobie pomyślę, że moje małe córeczki, kiedy za jakiś czas zechcą pójć na randkę z chłopakiem i zjeść lody, albo elegancki creme brulee i zamiast się cieszyc chwila i smakiem... będą nerwowo pod stołem szukać w telefonie ile to ma kalorii, albo co gorsza zjedzą z wyrzutami sumienia... to mnie ciary ze strachu przechodzą. Jedzenie jest cudowne, zawsze można pobiegać dłużej.
  • Creme Brulee na mleku jest też pyszny, a ma 2 razy mniej kalorii, więc po co jeść to coś ?
  • Okropne, ochyda, fuj, na wymioty mnie zbiera
  • patty.slezak 2014/10/15 16:28
    Polecam creme brulee na specjalne okazje jako deser ale tylko robiony w domu wedle tradycyjnej receptury bo kiedys jadlam w restauracji i smakowało calkiem jak budyn a nie pyszny krem
  • w tym kremie obnizylabym tylko ilosc weglowodanow dajac stewie zamiast cukru, zestaw smietanka + zoltko brzmi fantastycznie

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę