Plaster wegańskiego sera z ziołami

Ser wegański z ziołami

Plaster wegańskiego sera z ziołami waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 320 kcal 48 kcal
Białko 1,5 g 0,2 g
Tłuszcz 28,0 g 4,2 g
Węglowodany 17,0 g 2,6 g
Błonnik b.d. -

Ser wegański z ziołami kalorie w 100g: 320kcal

Zobacz więcej: plaster ser wegański zioła 15g

Ostatnia aktualizacja: 2014.03.08

Ważenie dodano: 2014.03.06 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, olej roślinny 28%, stabilizatory: skrobia modyfikowana E-1450, skrobia utleniona E-1404, karagen z alg morskich, skrobia pszenna, sól morska, emulgator E-452, pasta sezamowa, czosnek, oregano, tymianek, przyprawa wegańska, konserwant - kwas sorbowy. Alergeny: pszenica, sezam.
Producent: Veganline

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Drwalem jestem 2014/03/06 21:23
    Skład fatalny... Serem tego raczej nazwać nie można, przecież to w ogóle nie ma białka! Smaczne przynajmniej? I ile kosztuje?
  • Za ten skład - Dziękuję,nie spróbuję .
  • Ser to produkt pochodzenia zwierzęcego czyli przeciwieństwo weganizmu, więc jaki sens ma nazywanie tego serem? ;p Ja również bym tego nie jadł, pomijając już, że niespecjalnie przepadam za jakimikolwiek serami.
  • [komentarz edytowany. Usunięte fragmenty nie dotyczące produktu. Maciej]

    Nie tknęłabym tego "czegoś" nawet kijkiem. Woda i olej roślinny... nazywanie czegoś takiego serem to kpina. Jakby mi ktoś to postawił przed nosem, a obok naszprycowanego połową tablicy Mendelejewa hamburgera z McDonalda, to biorę tego Maca. Przynajmniej wiem, że od tamtej chemii mój żołądek nie stanie dęba, z tym "produktem" nie byłabym taka pewna.
  • [komentarz edytowany. Usunięte fragmenty nie dotyczące zważonego produktu. Maciej]

    Zastanawia mnie w tym "serze" kolejność składników.... z czego właściwie jest on zrobiony??? Jadałam domowej roboty ser wegański z migdałów i był całkiem dobry :)

    Pani Izabelo, panie Macieju - jak smakował ten ser?
  • sorry za literówkę, miało być "@Airam" oczywiście :)
  • nie ma mleka.... ?? aha, dziękuję, postoję
  • Hannahamm 2014/03/07 08:24
    [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/03/07 08:47
    Proszę o komentowanie zważonego produktu. Komentarze nie na temat będą usuwane (to nie jest miejsce do dyskusji o weganizmie/wegetarianizmie)
  • Skład tego 'sera' mnie również odrzuca. Jestem weganką od 7 lat, nie jadam tego typu okropności a zdrowie mi dopisuje.

    [komentarz edytowany. Usunięty fragment nie dotyczący produktu. Maciej.]
  • [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty. Nie na temat. Maciej]
  • Za przeproszeniem, ser to nie jest produkt, który słynie z wysokiej zawartości białka lecz raczej tłuszczu. Jestem weganinem ale nie jadam podobnych rzeczy, preferuję naturalną żywność. Jednak jako zamiennik dla osób dopiero przechodzących na dietę wegańską, to zachęcająca opcja. Pamiętajcie drodzy, że skład tego "sera" nie jest bardziej szkodliwy od składu "mlecznego" sera, szczególnie różnych serków topionych...
  • Czy serek topiony można nazwać z czystym sumieniem serem. Moim zdaniem to coś i serkr topiony to jedna i ta sama gama produktów sero podobnych. Moim zdaniem serk topiony nie smakuje nawet jak ser.

    Jak patrze na olej roślinny 28% - to się zastanwaim czy już nie lepszy dla organizmu jest normalny tłuszcze zwerzęcy. Co nie zmienia faktu że chętnie bym spróbowała :) ale cena tego pewnie jest słuszna? Wie ktoś ile?
    Ogólnie do wege - w żadnej formie mnie nie ciągnie ale lubie popróbować takie produkty. Z czystej ciekawości. Czy to coś nie ma tłustego/oleistego posmaku?

    Rem-Viv - dla kogo ser słynie z tłuszczu? Ja tam jak myśle o serze to raczej myśle o białku.
  • Spróbowałabym tego sera, ale czosnek w składzie mnie odstrasza. Ale na pewno są też opcje bezczosnkowe. :) A ta ilość chemii wcale taka duża. Nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby się nią przejmować, zwłaszcza ktoś, kto kupuje nieorganiczne produkty, a przy tym wpiernicza tony masła smażonego z bułką tartą (jak moja siostra, na przykład). :D Teraz niemal wszystko jest naszpikowane chemią i antybiotykami, więc co za różnicę zrobi zjedzenie kawałka wegańskiego sera z dodatkiem skrobii utlenionej, skrobii modyfikowanej i emulgatora?

    @SSS2 "dla kogo ser słynie z tłuszczu? Ja tam jak myśle o serze to raczej myśle o białku."
    Widocznie jesteś kolejną ofiarą medialnej i rządowej płukanki mózgu. Trochę ostre słowa, ale ktoś musi tę prawdę promować. Sprawdź rozkład kalorii w jakimkolwiek serze żółtym. 50% kalorii+ z tluszczu masz niemal jak w banku. W twarogach rzeczywiście białko przeważa, ale muszę zaznaczyć, że nie jest ono wcale takie zdrowe w ilościach rekomendowanych przez wszelkie szkolne podręczniki. Polecam artykuł http://zostanwege.pl/wp-content/uploads/MitBialka.pdf
  • Bardzo proszę osoby przekonane o tym, że ser=białko o sprawdzenie proporcji w pierwszym lepszym serze żółtym, topionym lub nawet zwykłym serku wiejskim. Poza tym, białko też szału nie robi, szczególnie zwierzęce. Człowiek nie potrzebuje go tak wiele jak się zwykło powszechnie uważać.
  • Mówie "kojarzy" a nie co jest w wskładzie. Kojażenie a skład to dwie zupełnie inne rzeczy. Nadal jestem pełan podziwu dla ilości oleju roślinnego w tym serku - z braku innego słowa :)

    A co do białek i "najnowyszych badań" echhh pamiętam czasy "nie dla mleka od matki", "nie dla mleak od krowy" "nie dla mleka dla dzieci" "tylko mleko kozie" i parę innych. Więc pewnei doczekam czasów że tylko taki pseudo ser roślinny. Wogóle jakoś nie czaje tej nagonki na produkty pochodzenia zwierzęcego...

    O tyle się zgadzam że za równo w tym jak i innych produktach i tak są tony chemii ( nawet w ważywach, ta żodkiewka o tej porze roku nie wyrośnie taka ładna). Jak dla mnie jedzenie z umiarem. Współczesna medycyna i tak pozwala nam życ o 20 do 30 lat dłużej i lepiej niż naszych pra pra pra dziadkom którzy jedli tylko "zdrowe" i "naturalne" rzeczy. A ten serek to może być jakaś odmiana tak jak np zamiast soku przecier warzywny. Nienawidze tych przecierów ale co jakiś czas możn sobie odmienić.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę