Łyżeczka tłuszczu do smarowania Pyszny Duet

Tłuszcz do smarowania Pyszny Duet

Łyżeczka tłuszczu do smarowania Pyszny Duet "maślany smak" waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 270 kcal 27 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 30,0 g 3,0 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Tłuszcz do smarowania Pyszny Duet kalorie w 100g: 270kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 10g pyszny duet tłuszcz masło

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.12

Ważenie dodano: 2013.09.10 w kategorii Tłuszcze

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, oleje i tłuszcze roślinne, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu), sól (0,6 %), masło (0,5 %), substancja konserwująca (kwas sorbowy), aromat maślany, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwniki naturalne (annato, kurkumina), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA), substancje wzbogacające (witaminy: A, D3).
Producent: Bunge
Marka: Pyszny Duet

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Kiedyś na laboratorium z chemii używałem soli wapniowo-disodowej EDyTkA ;D
  • ma mniej kcal niz delma z maslem,a smakuje jak dla mnie podobnie... :) uzywam czasami lyzeczki do jajecznicy,ma wtedy lepszy smak i nie jest taka,,sucha''. Chyba,ze robie ja na jakiejs kielbasie albo z pomidorami...to juz niczego nie dodaje:) tluszcz z wytopionej kielbasy wystarczy. Choc pewnie to i tak niezdrowe hmm? Ogolem..do smarowania wole serek naturalny:) ale jeszcze nie trafilam na ten,,swoj''.
  • Masakra. Preparat maślany w którym mniej jest masła niż soli. Świat zwariował. Wolę użyć normalnego, prawdziwego masła i dostarczyć organizmowi te kilkadziesiąt kcal więcej aniżeli truć się takim świństwem. Kalorie to nie wszystko.
  • bromek.potasu 2013/09/11 11:23
    mrt, chyba zapomniałaś jak jest na studiach hahahahaha
  • powiem krótko - fu
  • @Ola dokładnie, powiem więcej, odrzuciło mnie na sam widok zdjęcia ważenia, co dopiero po wejściu na jego stronę...
  • @dani - tak na serio - co Cię odrzuca w tym zdjęciu??? Ja nie widzę tutaj niczego okropnego o_O Mnie odrzucają raczej komentarze niektórych ludzi, wypowiadających się na tej stronie...
    Wracając do ważenia - mimo, że praktycznie nie używam do smarowania kanapek tłuszczów (smaruję je twarożkiem, chrzanem, albo w ogóle nie smaruję) to zdecydowanie wolę takiego typu margaryny niż masło, bo masła po prostu nie cierpię. Mniejsza ilość kalorii jest tylko w tym przypadku dodatkową zaletą. No tak, ale o czymś takim nikt z krytykujących nie pomyślał...
  • Moze i ma mniej kalorii, ale smakowo jest okropne...
  • Według mnie masło jest smakowo okropne...
  • @Ewaa hasło "tłuszcz do smarowania" nie brzmi ani trochę apetycznie. Wiem jak wygląda tłuszcz w organizmie i pod zmienioną wizualnie postacią ani trochę mnie nie przekona. Nigdy też nie zrozumiem sensu dodawania sobie tego do pokarmu, gdyż dla MNIE jest to kompletnie zbędne. Ty sobie jedz i lub co tam ci się podoba.
  • "Ty sobie jedz i lub co tam ci się podoba." - tak, jedz sobie co tam ci się podoba, ale wiedz, że jesteś paskudna, że to jesz!

    No jak zwykle. Nie rozumiem po co od razu kogoś tak potępiać.

    Mnie nic nie odrzuca. Nie przepadam za smakiem masła, więc czasem używam margaryny (a czasem nie smaruję wcale). I ten tłuszcz zdarzało mi się kupić i zjeść, ogólnie rzecz biorąc smak podobny do wielu innych, nic specjalnego, ale też nie powiedziałabym, że obrzydlistwo. Mam dość neutralny stosunek do takich wyrobów.

  • Przy okazji: tłuszcze są w organizmie potrzebne, nie mówię tu o margarynie, ale w każdym razie - by prawidłowo funkcjonować, tłuszcze trzeba jeść. @dani, jak więc możesz mieć stosunek "odrzuca mnie" do każdego tłuszczu?
  • @cykada.... wtf. To właśnie Ewa tak zareagowała na moją wypowiedź jak ty uznałaś moją. Wyrażałam własną opinię, produktu nie kupię. Są inne źródła tłuszczy dla Twojej informacji. Koniec tematu mojego żywienia bo nie o to w tym chodzi.
  • Do smażenia tylko masło, do smarowania pieczywa tylko powyższy produkt i margarynopodobne ;) masło niestety bardzo wsiąka w chleb i łatwo przedawkować nie to co margaryny które można grubo smarować
  • @dani - "Ty sobie jedz i lub co tam ci się podoba.", powinnaś uważniej czytać komentarze, bo ja napisałam akurat, że nie używam do kanapek tłuszczów do smarowania, tylko że zdecydowanie wolałabym zjeść coś takiego, niż masło, którego nie cierpię, ale mimo to nie mam zamiaru potępiać ludzi tylko dlatego, że smarują sobie kanapki masłem, margaryną, czy czym tam lubią.
    Ludzie, ogarnijcie się i przestańcie wreszcie zaglądać innym do talerzy. Ja np. nie jem mięsa, ryb, ale nie krytykuję i nie hejtuję ludzi tylko dlatego, że lubią jeść kotlety...
  • @ewaa no właśnie to ty zaczelas mnie krytykowac ze wzgledu na moje wyroby. A ja tylko powiedzialam, ze MNIE odrzuca takiego typu produkt. Po czym oburzasz sie, ze ktos woli maslo, bo TY nie lubisz masla. Po czym oskarżasz innych o hejt. Zdecyduj się na któryś z poglądów w końcu.
  • @dani - nie oburzam się na nikogo. Lepiej przeczytaj uważnie swoje i moje komentarze. Poza tym nie zamierzam się z Tobą kłócić,bo nie ma o c. Zwłaszcza, że to miejsce do komentowania ważenia.
  • @dani, napisałaś: Wiem jak wygląda tłuszcz w organizmie i pod zmienioną wizualnie postacią ani trochę mnie nie przekona.

    a potem, że są inne źródła tłuszczu. W tych innych źródłach też jest tłuszcz pod zmienioną wizualnie postacią, więc trochę się gryzie to, co piszesz.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/09/12 10:10
    Bardzo proszę o komentarze zważonego produktu. Wpisy nie na temat będą usuwane.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę