Smalec z gęsi

Łyżeczka smalcu z gęsi waży 7 g.

  100g na zdjęciu (7 g)
Energia 900 kcal 63 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 99,8 g 7,0 g
Węglowodany 0,0 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Smalec z gęsi kalorie w 100g: 900kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 7g tłuszcz smalec gęś z gęsi

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.07

Ważenie dodano: 2012.11.23 w kategorii Tłuszcze

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 100 % tłuszczu gęsiego sadełkowego.

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • o matko, ktoś zjada takie rzeczy? ;o
  • Cytacik z pierwszej wyszukawicy google

    "Smalec gęsi ma bardzo podobne zastosowanie jak smalec wieprzowy, jednak znacznie lepszy smak. Świnie poruszają się bardzo mało, przyrost masy tłuszczowej jest lekko nienaturalny, podczas gdy gęsi biegają, są ciągle w ruchu – i to wpływa na smak i konsystencję ich tłuszczyku. "

    Wydaje mi sie prawdopodobne, co prawda, już dzisiaj mówili o szczęśliwych świniach i ich hodowli, więc gęsi maj,a sporą konkurencję ;D
  • mika, 'takie rzeczy' świetnie pasują do wszelkich mięs, poza tym wytapiają się same przy pieczeniu takiej gęsi. I jedząc z umiarem to naprawdę nie szkodzi... (przecież człowiek o zdrowym rozsądku nie będzie tego jadł na łyżki i zagryzał bochnem chleba).
  • Szyszenka, nigdy nie wiadomo na jakiego desperata gęś trafi ;D
  • A taki tłuszcz jest bardzo dobry na ból stawów, rwy, ból kręgosłupa, opuchnięcia itp ;)
    My go sami robimy z naszych swojskich gąsek. Jest bardzo dobry. Polecam - nie tylko do jedzenia;)
  • nawet jezeli jest smaczny to bym go nie zjadła wiedząc z czego jest robiony...
  • A mięsa to z plasteliny robią? weź sie zastanów :P
  • ale mięso też jem sporadycznie właśnie dlatego że wiem co to jest
  • Mięso jeść trzeba, taka nasza natura. A ktoś kto mięsa nie je, temu zdrowie raczej pisane nie jest :) Fakt że mięsko sie różni od tego co kiedyś, ale nie zmienia to tego że można je dobrze zrobić i smacznie :)
  • Ja tam bardzo lubię chlebek ze smalcem ;p

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę