Ser Mascarpone

Łyżeczka sera śmietankowo - kremowego waży 12 g.

  100g na zdjęciu (12 g)
Energia 394 kcal 47 kcal
Białko 3,5 g 0,4 g
Tłuszcz 40,0 g 4,8 g
Węglowodany 5,1 g 0,6 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser Mascarpone kalorie w 100g: 394kcal

Zobacz więcej: łyżeczka ser 12g śmietankowy kremowy mascarpone

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.06.18 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Producent: Piątnica
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Zdjęcie nie działa ;(
  • zadziała, spokojnie ;)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/06/19 10:08
    Już działa.
  • emilia883 2011/06/19 10:27
    o god, same tłuszcze :P
  • papryczqa 2011/06/19 10:35
    a co byś chciała jak sama śmietanka w to wchodzi
  • emilia883 2011/06/19 10:53
    no zgadza się, zgadza. po prostu na diagramie proporcje powaliły
  • nie chcę wiedzieć ile ma tiramisu (ale ciastko, a nie desery)
  • Pierwszy raz poznal ten smak we Wloszech, wogole chyba wszystkie "nietypowe" sery poznalam we Wloszech :*:*
  • Cieszę się, że go nie spróbowałam nigdy bo mnie nie ma do czego ciągnąć. :)
  • Lila88, bo w krajach typu Włochy, Hiszpania trzeba eksperymentować i próbować 'nietypowych' serów, bo nie ma naszych 'typowych' ;)
  • O mamo, chciałam zrobić na dzień taty tartę razową z kremem mascarpone i truskawkami - chyba jednak zdecyduję się na krem budyniowy...
  • Mam zamiar zakupic ser mascarpone ale nie wiem jak na slodko moglabym go przyrzadzic jako deser macie moze jakies swoje sprawdzone przepisy? mus jablkowy + mascarpone co wy na to? i jak on wgl smakuje dobry chcoiaz?
  • całe szczęście że nie znoszę tego serka;D Mdli mnie od niego. Nawet w tiramisu. Wolę tiramisu oszukane- z twarożkiem chudym;))
  • Kocham mascarpone, bardziej niż ricottę i serki typu włoskiego. Szkoda, że to prawie sam tłuszcz.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę