Łyżka marmolady wieloowocowej

Marmolada wieloowocowa

Łyżka marmolady wieloowocowej waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 271 kcal 68 kcal
Białko 0,7 g 0,2 g
Tłuszcz 0,4 g 0,1 g
Węglowodany 63,0 g 15,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Marmolada wieloowocowa kalorie w 100g: 271kcal

Zobacz więcej: łyżka 25g marmolada wieloowocowa

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.06.19 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: przeciery owocowe mieszane, syrop glukozowo- fruktozowy, cukier, substancja żelujaca- pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca- sorbinian potasu
Producent: Scanic Food

Mamy 27 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ooo prosze:) myślałam, że więcej. pozatym to jest taakie dobre że mogłabym cały słoiczek za jednym razem zjeść :)
  • używam tylko do wypieków, więc warto wiedzieć;)
    moim absolutnym faworytetm jest marmolada o smaku róży.
  • A ja nienawidze marmolady o wiele bardziej wole dżemy niskosłodzone
  • Dziękuję za zważenie produktu :)
  • Ania1105 2011/06/20 12:59
    też wolę dżemy, ale używam często do wypieków drożdżowych ;)
  • najgorsze :P
  • ta marmolada jest słodka czy kwaskowa?? bo wygląda b. ładnie jak mus i chciałabym zrobić drożdżowe rogaliki :D
  • marmolada jest przesłodka! :D lubię tylko wieloowocową, smak róży w ustach jest dla mnie nie do zniesienia ;)
  • ale ta konkretna jest przesłodka?? ;)
  • a gdyby zrobić te rogaliki nie z marmoladą a z konfiturą?;]
  • a jaką polecasz?? dla mnie dżem, konfitura, marmolada to zawsze było to samo ;)
  • Łowicz, truskawkowa, malinowa, wiśniowa albo z czarnej porzeczki:) nie za słodkie, takie w sam raz, jak dla mnie;]
  • to jak nie są za słodkie, to zrobię w sklepie wyliczankę, bo inaczej się nie zdecyduje (szczególnie między malinową i wiśniową ;P). Dziękuję za radę!
  • Weź obie i zrób pól na pól - ja bym tak postąpiła ;)
  • haha zrobię 3 warianty. Malinowe, wiśniowe i wiśniowo-malinowe ;)
  • to te wiśniowo-malinowe będą prawie jak 7days double:)
  • tylko nie 7daysy, bo to smakuje jak guma :P nie umiem sama zrobić ciasta francuskiego :( zostaje drożdżowe.
  • Ja żadnego ciasta nie umiem zrobić, nawet takiego "idioto-odpornego" z torebki. Beztalencie ku Hawanie ze mnie. A moja babcia każde ciacho potrafi zrobić, sama tez piecze chleb i sama robi makaron... Chyba po to żeby nie nudzić sie na emeryturze ;)
  • Było tam beztalencie kucharskie, ale iPhone poprawił po swojemu i nie zauważyłam :P
  • Ciasta z torebki są dużo trudniejsze do zrobienia, niż normalne :P mój talent kucharski jest mocno ograniczony, ale staram się to zmienić. Na razie wszyscy żyją :P
    Przydałaby się aplikacja ileważy dla Blackberry... ;)
  • Właśnie dobrze by było jakby pojawiło sie ilewazy na smartphony :D byle razem z komentarzami, a nie tylo same produkty, bo często wpadam tu tylko po to żeby zeby poczytać komenty ;)
  • I'm fine 2011/06/21 11:09
    Ciasto francuskie to można akurat kupić gotowe, i to naprawdę trudno sknocić (tylko "licznik" się zawiesza, jakie to kaloryczne i tłuste).
  • no niby można kupić, ale to już wtedy nie jest robota własnoręczna, bo nałożenie dżemu skomplikowane nie jest :P poza tym ciasto francuskie jest troszkę za tłuste jak na moje wymagania ostatnimi czasy.
  • Używam takiej marmolady do pieczenia rogalików drożdżowych, ale preferuję różaną ;). i jest bardzo słodka, choć podczas pieczenia wydaje się jej ubywać. zamiast niej można użyć jabłek, też wychodzi smaczne i mniej kaloryczne.
    co do kupnego ciasta francuskiego - zawsze wydawało mi się bardzo słone, dlatego już w nie nie inwestuję. choć uwielbiałam kiedyś rogale francuskie z czekoladą z piekarnii asprod... ;d
  • papryczqa 2011/06/23 13:59
    ja też robię rogaliki z marmoladą dla rodzinki. Tylko ja robię takie półkruche, ale czasami też drożdżowe. Są przepyszne! :)
  • a ja uwielbiam ciasteczka, które robie z marmoladą, pycha ;p
  • O super! Mam taką w domu i tak się zastanawiałam, ile to może mieć kcal...:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę