Kromka niepieczonego, żywego chleba lnianego Habżyki

Chleb lniany niepieczony - żywy Habżyki

Kromka niepieczonego, żywego chleba lnianego Habżyki waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 506 kcal 76 kcal
Białko 24,0 g 3,6 g
Tłuszcz 38,0 g 5,7 g
Węglowodany 29,0 g 4,4 g
Błonnik 25,0 g 3,8 g

Chleb lniany niepieczony - żywy Habżyki kalorie w 100g: 506kcal

Zobacz więcej: kromka niepieczony żywy chleb lniany habżyki 15g

Ostatnia aktualizacja: 2014.11.09

Ważenie dodano: 2014.10.20 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: siemię lniane (62%), sezam, słonecznik (28%), sól morska.
Informacje: Alergeny: sezam. Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Producent: Detoks Light sp. z o.o
Marka: 42 Degrees

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • obserwatorr 2014/10/20 22:30
    gdzie taki kupic?
  • ooo, wygląda ciekawie! :)) zastanawia mnie jak to jest połączone we w miarę sały produkt, skoro ani czegoś wiążącego (np. nasion babki płesznik) w składzie, ani pieczenia...
    a jak smak?
  • @Pysiakowska, to jest proces suszenia ziaren i obrówki w temp nie przekraczajacej 42 stopnie, taka faza :D dzieki temu to pieczywo na prawde"zyje".. ;o ja próbowałam w wersji z pomidorami i bazylia i bardzo mi skamowalo :) chociaz powiem szczerze ze na upartego mozna by wykonac podobne pieczywko w domu oczywiscie nie bazując na tej zasadzie 42 degrees bo nie wiadomo co by z tego wyszło, ale zmieszać ziarenka dodac jakies spoiwko i upiec w piekarniku w niskiej temp., tak jak sie suszy granole albo batoniki musli..mysle ze moze i wartosci troszke straci ale zawsze to dycha w kieszeni :P
  • @Aya, jaka wyczerpująca odpowiedź, dziękuję! :) myślałam, że to może być podobne w smaku do tzw. chleba czystoziarnistego (na blogach kulinarnych często nazywanego chlebem zmieniającym życie) ale sądząc po niskiej temp. pieczenia to chyba jednak zupełnie inna bajka.
    ech, za przyjemności się płaci. :/
  • Gdzie ten chleb został zakupiony
  • @agataskate @obserwatorr Ja widzialam to wczoraj w almie ;)
  • ,,Żywy chleb" hah to nowość :D
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/10/21 20:18
    @Agataskate: ja zakupiłam w sklepie stacjonarnym z tzw. zdrową żywnością.
  • @ Izabela: "z tzw. zdrową żywnością"?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/10/21 21:04
    @simone: Napisałam tak dlatego, żeby ktoś nie pomyślał, iż w pozostałych sklepach znajduje się niezdrowa żywność ;)
  • @Chemical i w tym momencie wegetarianie mają dylemat moralny czy można to jeść xD (żarcik, bez urazy:P)
  • Tak teraz mysle ze niby ta dycha w kieszeni jakby sie samemu upiekło... ale trzeba byc szczerym wobec siebie: jedna kromka daja taka sytość, że właściwie zapchała mnie na 3 godziny- JEDNA kromka o_O posmarowałam tylko trochę chudym twarogiem i posoliłam lekko..na prawdę uczucie sytości bardzo bardzo odczuwalne:) polecam spróbować:)
  • Julietta 2014/10/22 12:57
    Czy w tym opakowaniu znajduje się już pokrojony na 15-gramowe kromki chleb? ;)
  • ponawiam pytanie z góry, a jak smak? wart takiej ceny? ;P
  • A dlaczego on żyje, oprócz tego, że się uśmiecha? ;)
  • Żyje, bo w odpowiednich warunkach może zakiełkować :D jest filmik w necie o tym jak sie to dzieje :D chlebek jest w postaci kromek gotowych do zjedenia:) wart swojej ceny mimo wszystko <3 http://42degrees.eu/42-degrees---raw-and-happy.html - na tej stronie jest filmik o tym kiełkowaniu :D
  • a
    ile waży cały
    chleb?
  • @hokkaido ja jadłam dokładnie ten, i dokładnie z tej strony zamawiany :) http://marketbio.pl/habzyki-chleb-niepiecz-bazylia-pom-bio-bg-70g-42.html
  • @Aya dzięki!
  • Spotkałam się z tym chlebkiem w Intermarche na dziale żywności zdrowej, ale nie miałam okazji spróbować :)
  • MikiDietetyki 2014/11/08 22:26
    hej tam w gramażu na sto gram macie błąd, bo jak można dodać 24+38+29+25 i uzyskać 100? razem to 116g coś gdzieś chyba nie tak
  • @MikiDietetyki to nie działa w ten sposób ;)
  • @MikiDietetyki,błonnik zalicza się do węglowodanów.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę