Kromka chleba chrupkiego Vega lekki z cieciorką

Pieczywo chrupkie Vega lekkie z cieciorką

Kromka chleba chrupkiego Vega lekki z cieciorką waży 4 g.

  100g na zdjęciu (4 g)
Energia 368 kcal 15 kcal
Białko 8,1 g 0,3 g
Tłuszcz 1,7 g 0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,0 g
Węglowodany 76,0 g 3,0 g
Cukry proste 8,1 g 0,3 g
Błonnik 8,1 g 0,3 g
Sól 0,7 g 0,0 g

Pieczywo chrupkie Vega lekkie z cieciorką kalorie w 100g: 368kcal

Zobacz więcej: kromka 4g sonko cieciorka ciecierzyca chleb chrupki pieczywo chrupkie

Ostatnia aktualizacja: 2018.11.02

Ważenie dodano: 2018.10.26 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka żytnia, pełnoziarnista mąka żytnia, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, 9% mąka z ciecierzycy, woda, inulina, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, przyprawy, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Producent: Sonko

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • wygrałam je w konkursie sonko i nadal nie mogę na nie patrzeć, tak samo jak na kolejne 4 smaki... ma ktoś jakiś pomysł, co mogę z nich zrobić, by szybko wykorzystać dużą ilość? nie jestem fanką kanapek z takiego pieczywa
  • aya_________ 2018/11/01 16:09
    @hiimmorgi, zrob tak: pokrusz to pieczywo a potem zblenduj ( ale nie na mąkę) tak, zeby wyszlo ok 100 gr. Dodaj jakies ekspandowane ziarno, moze byc ryz preparowany, tez 100 gr. Do tego 10gr wiorkow kokosowych, 25 gr rodzynek. Mleko 1.5% ok 100 ml, odzywka bialkowa 60gr (lub mleko w proszku odtluszczone, tez moze byc, plus kilka kropem dowolnego aromatu do ciast) i 25 gr masla orzechowego. Najpierw polacz suche skladniki, poa odzywką (lub mlekiem w proszku) potem mokre+ odzywka - w osobnym naczyniu- zblenduj na gladka masę. POlacz wszystko razem ( bedzie bardzo twarde i kleiste) wymieszaj masę ręcznie - ale zaloz rekawiczki foliowe :D potem wszystko uklep na twardą dyktę w naczyniu do przechowywania jedzenia, takim plastikowym- wymiary obojetne, i tak stwardnieje porządnie nawet jak masa bedzie cienko rozsmarowana- wrzuc to do lodowki na 2h, potnij na kawalki- zajebiste batony wychodzą :D aha jak chcesz slodsze- dodaj kilka kostek czekolady albo stewie lub inne slodzidlo :) smacznego, daj znac czy robisz i czy wyszlo :D
  • @aya____ z nieba mi spadłaś/spadłeś! niedość, że zużyję te przeklęte chlebki, to jeszcze odżywkę białkową... będę robiła, dziękuję! ♥
  • aya_________ 2018/11/01 20:55
    @hiimmorgi bardzo sie ciesze ze moglam pomoc! napisz czy wyszly smaczne xD
  • @aya____ a myslisz, że mogę czymś zastąpić te ekspandowane zboża? nie chce mi się kupować, a nie używam takich rzeczy raczej. suszone owoce, orzechy, jakaś mąka?
  • aya_________ 2018/11/02 10:30
    @hiimmorgi jesli masz jakies lekkie platki, np jaglane, albo otreby - beda ok, chodzi o to ze jak pokruszysz te nieszczesne chlebki to wyjdzie Ci dosc ciezki skladnik, generalnie "dmuchane" zboza maja troche "odciazyc" te batoniki, ale mozesz zwiekszyc udzial chlebkow, pewnie batony wyjda twardsze..ryz preparowany kosztuje 80 gr ;D kup, warto bo doda lekkosci Twoim batonikom.
  • @aya___ okej, rozumiem :) dziękuję

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę