Garść panierowanej smażonej cebulki

Panierowana smażona cebulka

Garść panierowanej smażonej cebulki waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 580 kcal 116 kcal
Białko 6,0 g 1,2 g
Tłuszcz 44,0 g 8,8 g
Węglowodany 40,0 g 8,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Panierowana smażona cebulka kalorie w 100g: 580kcal

Zobacz więcej: garść 20g cebula olej prażona panierowana smażona mąka pszenna cebulka

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2011.11.09 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól.

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • haha, cuda wianki na tej stronce mozna zobaczyc :D
  • po co panierować cebulę?? i jeszcze dodawać do tego tłuszcz?
  • nigdy nie jadłyście hot-doga?
    w każdym kupnym jest, a można też spotkać ją samą w supermarketach. ja ją czasem dodaję do domowych, zdrowszych hot-dogów.
  • Dokładnie kiedyś niezastąpiona przy domowych hamburgerach czy hot dogów :D szczerze spodziewałam się więcej ma to kcal ale miłe zaskoczenie
  • całkiem smaczny dodatek tylko te tłuuuszczeee
  • Kiyoko-więcej? Niemalże już się nie da! ;] końcu to nie sam olej (byloby 900 kcal/100g) bo kaloryczność obniża mąka (360 kcal/100g) no i oczywiście cebula, która jest WARZYWEM ;p a moim zdainem jak na warzywo to dużo ;p
    Widziałam wersję "eko-light-bio" tzn. w sklepie ze zdrową/eko żywnością cebulka PRAŻONA bez dodatku tluszczu (co znaczyło tylko 22%tluszczu w produkcie-tylko nie wiem niby skąd..) ale w panierce (tyle że mąka+otręby) miala 320 kcal.
  • taka cebulka jest mega pucha :D :D i majonez i warzywa :D kocham wege burgera :D
  • Ojejku ja ze dwie takie garście dodawałam do hamburgera, hod-doga, pizzy, kanapek... A nawet jadłam taką samą jedynie z bułką/chlebem i ketczupem... jest taka pyszna naszczęście jej nie kupuje już ;)
  • hmm wolę podsmażać na patelni z samymi przyprawami, bez dodatków :) nie trzeba zaśmiecać hot-dogów i zapiekanek dodatkowym tłuszczem i panierką.
  • Ania1105 2011/11/09 21:49
    mnie smażona nigdy nie smakowała - była za twarda i tłusta. ale prażona - niebo <3
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/11/10 11:48
    @Ania1105: większość producentów nazywa swoją cebulkę "prażona", a tak naprawdę to wszystko się za tym może kryć.
    Przykład: w poniższym linku, cebula prażona może być zarówno smażona w głębokim tłuszczu, w niewielkiej jego ilości lub pieczona bez niego.
    http://ronion.pl/oferta4.html
    Ale dodatkowo spójrzcie na ostatnią propozycję: coś dla zwolenników prażonej/ smażonej cebulki, ale dbających o ilość tłuszczu w swoim menu: wersja z niewielkim dodatkiem oleju: 8 % tłuszczu, wersja pieczona 0 % tłuszczu. Dobra alternatywa.
  • Ania1105 2011/11/10 17:47
    mnie zawsze przywoziła prażoną ciocia z Niemiec i było tam wyraźnie napisane, że nie ma nic wspólnego ze smażeniem ;)
  • moim zdaniem te z Vege F. bardziej smakują jak płatki cebuli-taka przyprawa. a to jednak nie to samo! No i sa bardziej intensywne a taka smażona nie śmierdzi za mocno cebulką za to jest chrupiaca tłusta i niezdrowa przez co ma więcej fanów ;D
  • ona nie jest panierowana tylko prażona

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę