Garść owocowych żelków bez żelatyny

Żelki bez żelatyny

Garść owocowych żelków bez żelatyny waży 50 g.

  100g na zdjęciu (50 g)
Energia 325 kcal 163 kcal
Białko 0,0 g 0,0 g
Tłuszcz 0,1 g 0,1 g
Węglowodany 78,3 g 39,2 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Żelki bez żelatyny kalorie w 100g: 325kcal

Zobacz więcej: garść 50g żelki bez żelatyny pektyna

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.03.28 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: syrop kukurydziany, cukier trzcinowy (nierafinowany), substancja żelująca: pektyna, koncentraty owocowe (jabłkowy, cytrynowy, z czarnej porzeczki, pomarańczowy, ananasowy, malinowy), kwasek cytrynowy, cytrynian wapnia, naturalne aromaty (algi, szafran, kurkuma, czarny bez), olej słonecznikowy, wosk carnauba.
Producent: Bio Planet Sp. z o.o.
Marka: misie
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czuć różnicę pomiędzy takimi a zwykłymi? Uwielbiam wszystkie żelki!
  • A czym te żelki różnią się od tych zwykłych? Oczywiście poza tym, ze w swym składzie nie mają żelatyny ;)
  • lenuskaaa21 2012/03/28 22:25
    O matulu, takie małe,a same węglowodany. o.O
  • A czego innego oprócz wegli można spodziewać sie po zelkach :|
  • Roznia sie tym ze sa bardziej miekkie,oblepiaja zeby i takie troche jak uklejka jakas,slodkie przerazliwie,po ktoryms z kolei robia sie mdle.
  • są dla wyznawców wegereligii ;-)
  • i innych ludzi nietolerujących produktów pochodzenia zwierzęcego ;-)
  • Tak jak słodycze lubię, to żelki zupełnie mi nie pochodzą :) Chyba widziałam je w dziale ze zdrową żywnością, fajne rozwiązanie dla wege :)
  • @ lenuskaaa21
    Co ma wielkość do składu? :D Chyba się w żelkach białka nie spodziewałaś :D
  • A w normalnych żelkach nie ma przypadkiem żelatyny? bo jeśli tak to chyba trochę tego białka będzie :P
  • Sprawdźcie chociażby żelki Haribo tutaj mają trochę białka ,niedużo ,ale zawsze coś.
  • jak można się domyślać, z definicji tradycyjnie żelki są z żelatyny - i jeżeli nadal nie widzicie problemu białka, to zerknijcie na żelatynę a na tej stronie ;-)
  • Taaa 100g zwykłych zelkow ma niecałe 7g białka... Rzeczywiście mega różnica :P
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/29 23:04
    @drugsx, @Kamila: Czy różnią się od zwykłych? Mają inna konsystencję (nie są takie sprężyste, jak te z żelatyną, jak zauważa Marzena są bardziej miękkie). Smakowo jak dla mnie lepsze od standardowych, zdecydowanie bardziej czuć w nich smak owoców (lub mają lepsze aromaty ;), są wyraziste w smaku.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/03/30 08:48
    @Emilie: "A w normalnych żelkach nie ma przypadkiem żelatyny? bo jeśli tak to chyba trochę tego białka będzie" Warto wiedzieć, że żelatyna nie jest białkiem pełnowartościowym (nie dostarcza wszystkich aminokwasów, które musimy dostarczyć z zewnątrz, ponieważ nasz organizm ich sam nie wytworzy). Poza tym żelków nie traktujemy jako źródło białka ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę