Croissant pełnoziarnisty

Croissant pełnoziarnisty waży 65 g.

  100g na zdjęciu (65 g)
Energia 406 kcal 264 kcal
Białko 8,0 g 5,2 g
Tłuszcz 21,0 g 13,7 g
Węglowodany 46,0 g 29,9 g
Błonnik 3,0 g 2,0 g

Croissant pełnoziarnisty kalorie w 100g: 406kcal

Zobacz więcej: sztuka pełnoziarnisty 65g croissant

Ostatnia aktualizacja: 2016.02.05

Ważenie dodano: 2011.10.11 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mąka pszenna, woda, krem 15 % (woda, cukier, mleko odtłuszczone w proszku), skrobia ziemniaczana i kukurydziana modyfikowana, tłuszcze roślinne, substancja zagęszczająca E 412, emulgator E 471, konserwant E 202, aromaty naturalne, barwnik E 160 a), masło 14,5 %, cukier, drożdże, posypka 2,8 % (cukier, oleje i tłuszcze z palmy czerwonej nieuwodornione, skrobia ziemniaczana modyfikowana), gluten pszenny, pasteryzowana masa jajowa, sól, emulgator E 472 e, środek do przetwarzania mąki E 300, Może zawierać śladowe ilości lecytyny sojowej, orzechów pecan, orzechów laskowych i migdałów.
Producent: Delifrance

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/10/11 20:35
    Dzisiaj prezentujemy ważenie, które zapewne ucieszy wielu z Was. Od dłuuugiego czasu prosicie o croissanty z piekarni. Będąc w Piotrze i Pawle, zauważyłam, że pod croissantem znajduje się informacja o składzie i producencie. Pomyślałam, ale fajnie - nieczęsto się to zdarza i Maciej zrobił fotkę. Jednak gdy przed chwilą przepisywałam skład, byłam mocno zdziwiona, że wyrób pełnoziarnisty nie posiada w składzie ani krzty składników, które sugeruje nazwa pieczywa ... Nie przypominam sobie również, żeby miał w sobie jakiś krem, o czym mowa w składzie. Mam wrażenie, jakby podany skład nie był dopasowany do wyrobu ... W każdym bądź razie przejrzałam na wielu stronach wartości odżywcze croissantów bez nadzienia. Są do siebie zbliżone. Powyżej prezentuje jedne z nich.
  • mniam! dziękuję! przynam, że pełnoziarnistego nigdy nie probowałam.
  • ha ha jedyne co w nim zdrowe,to te"śladowe ilości" orzechów pecan, orzechów laskowych i migdałów...
    jak sobie sam człowiek nie przygotuje,to rzadko ma pewność co zjada...:)
  • czyli jak w większości sklepów- 'razowość' pod postacią skarmelizowanego cukru:)
  • u mnie w kawiarni codziennie rano wypiekamy te croissanty, są smaczne ale dziwne jest połączenie ciasta francuskiego z "wyrobem pełnoziarnistym" rogalik ma na wierzchu sporo ziarenek m.in mak, siemię, sezam. W środku wiadomo sam puch:)mimo tego są warte polecenia.Spróbujcie jak lubicie takie wyroby
    (byle nie za często;)
  • On nie jest czasem bardziej sztywny niż zwykle croossanty?
  • owszem skórkę ma twardszą, co mi bardziej odpowiada, a środek mięciutki jak na rogalika przystało:)
  • pewnie działa to na zasadzie: obsypiemy ziarenkami, aby wyglądało na zdrowsze i narzucimy 2 razy większą cenę ;)
  • po składzie patrząc - mnóstwo świństw. Ale wygląda apetycznie - do porannej kawki.
  • Eee tam, wolę zwykłego :D
  • Skoro w środku jest miękki to myśle, ze sie na niego skusze jeśli gdzieś zauważe :]
  • Pani Izabelo, a ten croissant na zdjęciu to skąd? Ja uwielbiam te z Piotra i Pawła oraz z Lidla! Polecam serdecznie!
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/10/14 15:31
    @Eva: z Piotra i Pawła :)
  • jadłam dziś takiego w kawiarni, ale naprawdę był pełnozarnisty - ciemny, widoczne otręby + jeszcze z różnymi ziarnami. też miekki w środku;) pyszniutki był, czuć masło ale nie był słodki przynajmniej, bez żadnego cukru. do latte na chudym mleku w sam raz!
  • Pani Izabelo , czy częste zastępowania obfitszego w kalorie,ale "zdrowszego" śniadania, zwykłym croissantem ( bez nadzienia ) jest kiepskim pomysłem? zawsze wzbraniałam się przed takimi wypiekami,ale jakiś czas temu zjadłam croissanta w pewnej warszawskiej piekarni, i dosłownie rozpłynęłam się w jego smaku
  • @Elena
    Croissant jest tłusty i w sumie szybko staniesz się po nim głodna. Lepszym pomysłem, jeżeli o zdrowe śniadanie chodzi byłaby zwykła owsianka, albo chociażby jajko na miękko/twardo.
  • TheGirll 2013/05/10 17:22
    Producenci chyba sobie żaty robią.. Croissant pełnoziarnisty z czystej, białej mąki :o
  • To nie jest Croissant pełnoziarnisty. Przecież na pierwszym miejscu jest mąka pszenna, a nie mąka pszenna pełnoziarnista lub razowa.
  • Kupiłam dziś w Tesco dwa takie croissanty z cichą nadzieją, że skład jest w miarę przyzwoity, jak bardzo się myliłam..

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę