Bagietka z masłem czosnkowym

Bagietka z masłem czosnkowym

Bagietka z masłem czosnkowym waży 175 g.

  100g na zdjęciu (175 g)
Energia 318 kcal 557 kcal
Białko 7,8 g 13,7 g
Tłuszcz 14,1 g 24,7 g
Węglowodany 39,4 g 69,0 g
Błonnik 2,8 g 4,9 g

Bagietka z masłem czosnkowym kalorie w 100g: 318kcal

Zobacz więcej: sztuka masło 175g bagietka czosnkowe

Ostatnia aktualizacja: 2015.10.30

Ważenie dodano: 2012.05.09 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, proszek do pieczenia (emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mąka pszenna, zakwas pszenny); masło czosnkowe (18 %): masło 77 %, czosnek 3,5 %, pietruszka: kwas cytrynowy, sól jodowana.
Producent: Sinnack
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 57 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ALE MASAKRA ! ;o Jak dla mnie to gigantyczny szok, liczyłam na jakieś 300-400...
  • Mój niemal codzienny obiad, gdy mieszkałam na Wyspach... masakra :)
  • Kiedyś uwielbiałam taką bułę! Dobrze, że teraz zmieniłam swoje przyzwyczajenia na zdrowsze... Choć muszę przyznać, że ta (wyjątkowo) nie ma bardzo toksycznego składu.
  • ale za to jakie dobre :D
  • w sumie jak na taką dużą bułe to wcale nie tak dużo, kiedyś bardzo lubiłam ale za szybko znika ledwo zaczynam jeść a już nie ma:)
  • Jeśli by kończyło się na małym kawałku to okej , ale ja całą potrafię zjeść. A właściwie potrafiłam ,bo teraz nie wiem jak by to było :)
    Kocham tą bułkę.
    Może robiona domowymi sposobami miała by mniejszą zawartość kcal :)
  • Skąd to zdziwienie ;) przecież na paczkowanych są podane wartości :P
  • mniaaaam jak ja tą bułe lubiłam.... wcinałam połowe takiej buły z parówką i keczupem :/ bomba kaloryczna.
  • x.X kiedyś jadałam z dodatkowym masłem jeszcze...koszmar! a w sklepach specjalnie wypiekają je by zapach kusił po całych delikatesach

    haruka: ja paczkowanych w mojej okolicy nie widziałam i nigdy nie kupowałam-preferuje pieczywo już wypieczone z racji braku piekarnika i mimo wszystko zdrowsze
  • @fiolka ja te paczkowane bardzo często widuje w marketach w lodowkach - może tam sie za czymś podobnym nie rozgladalas ;) moja mama je często kupuje i potem smrodzi w domu czosnkiem kiedy sie pieka :/
    @Agata domowa nie będzie mieć mniej ;) policz sobie - gdzieś 150g białej buly + 25g masła
  • @haruka ej ej czosnek jest świetną przyprawą-osobiście uwielbiam.
  • Kocham sosy czosnkowe, i świeże pieczywo, dlategoo nigdy tej bułki nie kupilam :) Bo bym potrafiła zjeśc takie 2 na raz :)
  • Oj, kaloryczna...ale za to przepyszna. Można czasem zgrzeszyć ;)
  • nigdy nie jadłam i po dzisiejszym ważeniu już wiem, że nie zamierzam xD u mnie w szkole były takie i ludzie to szamali na drugie śniadanie ;O
  • madziula0402 2012/05/10 07:58
    Ło matko i córko....aż tyle?? Liczyłam ok 350 kcal. SZOK!
  • Ta strona i całe to wasze ważenie jest bez sensu. Sens ma podawać tylko kalorie w 100g produktu a nie jedna bagietka, jedno jakbłko, jedna łyżka czegoś tam. Bagietka bagietce nie równa, jabłko jabłku nierówne, łyżka lyżce nierówna. Wprowadzacie tylko ludzi w błąd.
  • eva jak Ci nie pasuje to nie wchodz na te strone. Ja i duzo innych ludzi jest bardzo zadowolona z istnienia tej strony mysle że nie musze tlumaczyc dlaczego!
  • @eva: Oczywistą i naturalną rzeczą będzie minimalna rozbieżność między produktami, np w przypadku takiej bagietki. Producent nie jest w stanie 'stworzyć' całej partii identycznych wagowo i pod względem składu buł. Tak samo jest w przypadku każdego innego produktu paczkowanego. Takie rozbieżności są do przyjęcia i wątpię, by waga dwóch bagietek tego samego producenta różniła się jakoś zasadniczo, a na pewno nie na tyle, by przejmować się zmianą kaloryczności produktu. Co do jabłek i tym podobnych - a jeżeli ktoś nie posiada wagi kuchennej i chce na oko oszacować, ile waży jego owoc, warzywo czy cokolwiek innego? Ta strona obrazuje nam wagę produktów, dzięki czemu wiele osób z niej korzystających może po prostu "na oko" stwierdzić, czy jabłko, które posiada, jest dla przykładu większe, niż to zważone tutaj. Nawet pod względem kaloryczności nigdy nie jesteśmy w stanie dokładnie podać jej na 100g produktu, bo są naturalne rozbieżności, które wynikają chociażby ze słodkości jabłka. (Wybacz, że opieram się na tym jabłku, ale to Twój przykład :)

    Co do bagietki, co by offtopu nie było - jadłam jeden, jedyny raz i generalnie, nie smakowała mi :P Pamiętam, że ta bułka była strasznie sucha i nawet owe masło czosnkowe mało pomagało :p Może jakąś felerną trafiłam ;)
  • Ja bardzo się cieszę że taka strona istnieje.Dzięki temu wiem ile kalorii ma np.jedno jabłko, lyżeczka dżemu lub plasterek wędliny.To że ktoś mi powie że w 100g wędliny jest tyle albo tyle kalorii,to mi nic nie mówi.Dzięki tej stronie i swojej determinacji schudłam 22kg.
  • tyle chemii, ale zapieczona z mozzarellą, pomidorem i bazylią - pycha, raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)
  • Masło czosnkowe - bleh!
  • @Iza, takie pytanko: a jak to wszystko zapiekasz? Jakiś przepisik podrzuć, bo lubię ową bagietkę. : )
  • ad eva - sorry, ale nie masz racji. Ta strona naprawdę pozwala zobrazować ilość produktu, bez ważenia go. Dzięki niej nie muszę sięgać po wagę kuchenną gotując makaron czy zjadając jabłko. Nie interesuje mnie zawartość kalorii w produkcie do trzech miejsc po przecinku ;) Dzięki tej stronie bez ważenia i kalkulatora wiem "ile" położyłam na talerzu.
  • Drażetka 2012/05/10 21:15
    @emma t ile kcal ma srednio twoj obiad?:)
  • Colorado 2012/05/11 00:18
    Jakby wziąć zwykłą bagietę i dwie porcje masła plus przyprawy i czosnek to by wyszło koło 450 kcal, zawsze mniej chemii ;p
  • Czy taka bułka będzie odpowiednikiem tej z Oskroby? Bo z Oskroby zajadam ze smakiem a własnie mnie ta kaloryczność rozlożyła na łopatki!
  • @aaaccc: a to nic skomplikowanego :) kładę na talerz kawałki masełkiem od góry, plasterki mozzarelli (niecała kulka na całą bagietkę), na to plasterki pomidora - zwykłego lub takie kojtajlowe plus suszona bazylia, piekę tak, jak napisane na opakowaniu - w piekarniku koniecznie, z mikrofalówki jest be!
  • A właśnie - mozzarella i pomidor, a niektóre źródła odradzają łączenie białego sera z pomidorami, bo powoduje choroby stawów (?). Nie mam ostatecznego zdania na ten temat, ale unikam kompozycji twaróg plus pomidor. Oczywiście, raz na jakiś czas nikomu chyba nie zaszkodzi, ale pojawia się cień wątpliwości... Trochę szkoda, bo biały ser naprawdę pasuje do pomidora.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/14 12:03
    @szuszu: "a niektóre źródła odradzają łączenie białego sera z pomidorami, bo powoduje choroby stawów (?)."
    Ja osobiście nie spotkałam się jeszcze z wiarygodnym źródłem, w którym podane byłyby podstawy naukowe wskazujące, iż to połączenie (ze względu na reakcję Ca w twarogu i kwasów organicznych w pomidorze) wpływa niekorzystne na ludzki organizm. Jeżeli ktoś z Was miał styczność z taką publikacją (fachową !) podajcie linka albo tytuł rozprawy naukowej. Przeczytam z zainteresowaniem.

    Jeżeli chodzi o żywienie w schorzeniach związanych z zapalaniem stawów, na chwilę obecną, nie ma jednoznacznie sprecyzowanych zalecanych i przeciwwskazanych produktów żywnościowych, które mogłyby cofnąć lub w wyjątkowy sposób zagrozić pacjentowi. To, co jednym osobom będzie służyć, niekoniecznie będzie dobre już dla innych. W ramach wieloletnich badań, przypuszcza się, że może istnieć pewna grupa produktów, po których pacjenci zgłaszali pogorszenie samopoczucia. Na przykład będą to produkty zawierające wysoką zawartość histaminy (pomidory, szpinak). Mogą one (ale nie muszą) spowodować nasilenie objawów choroby, ale te produkty nie wywołują tej choroby :)
  • Ale ziarno niepokoju zostało zasiane... Pani Izo, problem pojawia się w momencie, gdy mam taki zestaw podać osobom, które kocham. Na wszelki wypadek rezygnuję! Chyba jestem "żywieniową wariatką" ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/14 13:34
    @Szuszu: Hmmm... no cóż ... postępuj jak uważasz :)
    Ja w każdym razie wierzę w to, co napisałam w poprzednim komentarzu i nie będę sobie odmawiać nabiału z pomidorem :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/14 18:06
    @elena: "Czy taka bułka będzie odpowiednikiem tej z Oskroby?" Jeżeli będzie miała zbliżony skład surowcowy, to będzie posiadać podobne wartości / 100 g. Kilka tygodni temu, przed zważeniem powyższego produktu, podawałam w komentarzu wartości do bagietki z masłem czosnkowym innej firmy. Miała podobny skład, a tym samy zbliżone wartości. Spójrz tutaj: http://www.ilewazy.pl/bagietka#comment-21919
  • @Szuszu a co z żółtym serem albo sardynkami ? sardynki maja zdecydowanie więcej wapnia niż biały ser i najczęściej zjadam je własnie z pomidorem.
    Jestem ciekawa tej teorii, choc i tak rezygnować z takiego połączneia nie zamierzam, bo wydaje mi się mieć jednak więcej potwierdzonych korzyści niż potencjalnych szkód ;)
  • @Beata czytałam tylko o połączeniu białego sera z pomidorami. Domyślam się więc, że chodzi tylko o twaróg i świeże pomidory, a np. ketchup czy sosy pomidorowe to chyba już nie. Niestety nie wiem jakie związki chemiczne odgrywają negatywną rolę w tej teorii - tyle tylko, że owe, raczej publicystyczne niż naukowe źródła podają, że taka kompozycja powoduje wytrącanie się kryształków(?!)w stawach. Niestety nic więcej na ten temat nie wiem. Nie wiem też, czy te informacje mają jakiekolwiek uzasadnienie. Myślę, że w tym temacie spokojnie możemy polegać na opinii Pani Izabeli :)
  • o właśnie, w temacie łączenia twargu z pomidorem http://kobieta.interia.pl/zdrowie/diety/news-czego-nie-laczyc,nId,604912
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/17 08:17
    @szuszu: odpowiedzią na ten artykuł jest moja wcześniejsza wypowiedź.
    Proszę o komentarze dotyczące bagietki z masłem czosnkowym.
  • dobrze, Pani Izo :)
  • [komentarz usunięty - nie na temat] - Maciej
  • [komentarz usunięty - nie na temat] - Maciej
  • o masakra 69g weglowodanow !!
  • Uwielbiam to, ostatnio pozwalałam sobie nawet aż za często.
    Od dziś już tylko baaardzo okazjonalnie! :)
  • Taka bagietka jest bardzo niezdrowa? :D
  • @Witek Niestety tak. ;)
  • Ehh, uwielbiałam ją kiedyś.. Potrafiłam wepchać w siebie pół + jeszcze ze 2 małe parówki cielęce.. mimo tego że byłam pełna, tak mi to smakowało.. Ale na szczęście zmieniłam swoje nawyki żywieniowe ;)
  • mmm, taka bagietka + serek wiejski idealne śniadanko : )
  • już nigdy nie tknę... a była moją ulubioną :(
  • no to się zdziwiłam:) zajadałam taką z Biedronki, jedna na I i II śniadanie, po pół mniej więcej, wydawało mi się, że nie jem wiele, a na samej bagietce ładowałam w siebie 500 kcal.
    A teraz trzymam się 1200 kcal, chudnę i dopiero teraz widzę jak wielkie popełniałam błędy.
    Przy okazji dziękuję za stronkę :)
  • Nie spodziewałam się,że tak kaloryczne o-0 Dobrze, że już nie jadam ;)
  • Portugalia 2013/07/13 13:40
    W sumie to nie ma aż takiego dramatu patrząc na ilość kalorii powyższego produktu... spodziewałam się znacznie więcej.
  • Mariusz412524 2013/09/09 10:07
    Jestem przerazony reakcjami wiekszosci komentujacych na ten tej bagietki - ze juz nigdy jej nie tkna, ze bomba kaloryczna. Ludzie! Przeciez spokojnie mozna zjesc cala na sniadanie, popic herbata bez cukru i chudnac. Nie wiem jak kobiety, ale mezczyzni spokojnie moga chudnac stosujac diete 1500-1800kcal.
  • @Mariusz412524 rozbawil mnie mocno Twoj komentarz o tym ze mozna jesc SPOKOJNIE taka bagietke i chudnac... jesli Ty mozesz chudnac jedzac takei sniadanie to znaczy ze kazdy moze, przeciez kazdy ma inny organizm, metabolizm i mnostwo innych warunkow ktore odrozniaja nas od siebie, wiec prosze nie wprowadzaj ludzi w blad :) moim zdaniem powinno sie unikac tego typu jedzenia na sniadaniei na diecie redukcyjnej ( pomijajac to ze ten kawal chleba z maslem i czosnkiem jest watpliwej jakosci wartosci odzywczych ) tego typou jedzenie wrzucic nalezy do dzialu " fastfood" na ktore mozna od czasu o czasu sobie pozwolic jako przekaske ( napewno nie traktowac jako wartosciowy posilek ) takie jest przynajmniej moje zdanie.
  • O ja, ale dużo kalorii! Do tego niezdrowe i same śmieci. Dobrze, że już tego nie jem...
  • Bo ja wiem, wiadomo, że jako całość ma dużo kalorii, ale jak w domu mieszka kilka osób, kupi się jedną bagietkę i każdy zje po kawałku w formie przekąski to nagle jakoś staje się mniej straszna ;)
  • @szuszu
    większą krzywdę zrobisz swoim bliskim jak przejmą po tobie twoje niezdrowe podejście do jedzenia
  • madziaem 2015/09/24 10:50
    Przepraszam, a mogli by państwo zważyć bagietkę czosnkową z biedronki? Uwielbiam ją, a jeśli jest podobnie kaloryczna do tej, to nie byłoby za miło xd
  • te bagietki dostępne w większości (o ile nie we wszystkich) marketów to odpiekane na miejscu gotowce jednego z największych producentów mrożonego pieczywa. nawet wiele 'firmowych' piekarni szczycących się własnym pieczywem (często rzeczywiście dobrej jakości) w przypadku akurat tych buł czy różnych ciastek francuskich kupuje po prostu dokładnie to samo.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/10/30 09:56
    @madziaem: Myślę, że do szacowania swobodnie wystarczą wartości przyporządkowane do tego ważenia.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę