Zapiekanka z pieczarkami Virtu po upieczeniu

Zapiekanka z pieczarkami Virtu po upieczeniu

Zapiekanka z pieczarkami Virtu po upieczeniu waży 215 g.

  100g na zdjęciu (215 g)
Energia 283 kcal 608 kcal
Białko 10,6 g 22,8 g
Tłuszcz 12,1 g 26,0 g
Węglowodany 32,2 g 69,2 g
Błonnik 1,3 g 2,8 g

Zapiekanka z pieczarkami Virtu po upieczeniu kalorie w 100g: 283kcal

Zobacz więcej: zapiekanka pieczarki virtu sztuka 215g

Ostatnia aktualizacja: 2014.07.08

Ważenie dodano: 2014.07.07 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mąka pszenna, woda, analog sera (woda, olej roślinny, białko mleka, skrobia modyfikowana, sól, emulgator: fosforan sodu, fosforan wapnia; barwnik: E160a, E171) (8%), oleje roślinne, pieczarki (7%), cebula, ser (3%), mleko, koncentrat pomidorowy, drożdże, skrobia modyfikowana, ketchup, sól, cukier, przyprawy (zawierają gluten, seler, soję), mąka sojowa, sorbinian potasu - substancja konserwująca, emulgator E472e, maltodekstryna, aromaty.
Informacje: Może zawierać gorczycę, jaja.
Producent: Virtu

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • nigdy jej nie jadlam, bo nie przepadam za tego typu zapiekankami (te kupne do robienia w domu), ale z tego co pamiętam po opakowaniu i patrzac na zdjęcia to jest ona całkiem spora i myślę, że jakbym miała zjeść to połową bym się najadła. Raz na ruski rok nikomu się nie stanie jak zje ;) Ciekawa jestem tylko, czy w smaku wychodzi fajna i czy jest w miarę chrupka, czy taki miękki kluch ;P
  • czemu po upieczeniu ma 1 kcal mniej i więcej tłuszczu? wiem, że to minimalna różnica ale ciekawi mnie skąd się wzieła :D myślałam, że wartości będą identyczne w tym przypadku
  • Myślę, że różnica w kcal wynika z tego, że po upieczeniu zapiekanka waży nieco mniej. Ucieka woda, a reszta zostaje. Woda nie ma kcal.
  • Analog sera ? Chryste....Wolałabym pójść na dobrą pizzę :)
  • cykada, nie, nie wynika z tego bo są też inne wartości na 100g w przypadku produktu przed i po upieczeniu.
    kokosanka, ja strzelam, że to kwestia zaokrąglenia jakie automatycznie robi system:)
  • edit: cykada, zresztą to byłoby nielogiczne. skoro woda ucieka i nie ma kcal to w kaloryczności tej samej porcji nic się nie zmienia:)
  • Masa porcji zmniejsza się o wodę, która wyparowuje w czasie przygotowania - i potem są zmiany w przeliczeniu na 100g
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/07/07 19:31
    @nana: Dokładnie, to kwestia automatycznych zaokrągleń. Wartości odżywcze przed i po są identyczne.
    Różnią się wartości dla 100 g, ale to wynika ze zmiany masy spowodowanej wyparowaniem wody (różnica nieduża w tym przypadku).
  • Przepraszam w takim razie, myslałam, że pytanie dotyczy kcal na 100 gram produktu.
  • Kordelia 2014/07/07 22:17
    Nigdy nie mam zastrzeżeń do tego, co Panstwo ważà, ale teraz po prostu nie rozumiem, po co dwa ważenia tej samej zapiekanki. Przed upieczeniem i po. Po co ?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/07/08 08:29
    @Kordelia: Sposobów korzystania z naszej strony jest wiele i użytkownicy szacują wartości różnymi metodami. Łatwiej szacować wartości przed obróbką cieplną, ale nie zawsze jest taka możliwość, stąd też również ważenia produktów po obróbce.
    Takie bezpośrednie pokazanie ważeń obok siebie (przed i po obróbce) uświadamia wpływ wody na masę produktu i wartości w przeliczeniu na 100 g - bardzo dużo osób ma problem ze zrozumieniem tych zależności i takie ważenia dają możliwość zrozumienia tego zagadnienia (zapiekanka przed i po ma taką kaloryczność, jednak ma różną masę i wartości w przeliczeniu na 100 g są inne).
    Jeśli chciałabyś dalej podyskutować w temacie ważeń a nie produktu to zapraszam

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę