Szklanka razowej kaszy kuskus

Kuskus razowy

Szklanka razowej kaszy kuskus waży 180 g.

  100g na zdjęciu (180 g)
Energia 346 kcal 623 kcal
Białko 13,0 g 23,4 g
Tłuszcz 2,0 g 3,6 g
Węglowodany 64,0 g 115,2 g
Błonnik b.d. -

Kuskus razowy kalorie w 100g: 346kcal

Zobacz więcej: kasza kuskus razowa szklanka 180g

Ostatnia aktualizacja: 2014.05.12

Ważenie dodano: 2014.01.28 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: kus kus razowy 100 %. Razowy kus kus powstaje z połączenia wysokoglutenowej pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem.
Producent: Bio Planet
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Lubię bardzo, tylko szkoda że trzeba go gotować. Pod tym względem tradycyjny kuskus jest niezastąpiony :)
  • A ja nie gotowałam razowego
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/01/29 09:16
    Ja również nigdy nie gotuję kaszy razowej kuskus. Zalewam ją minimalnie większą ilością wody niż w przypadku nierazowej i trzymam pod przykryciem kilka minut dłużej.
  • Czy ona różni się w smaku od zwykłego kuskusu?
  • Przyłączam się do kurdek i Pani Izabeli. Tej kaszy absolutnie nie trzeba gotować i smakuje świetnie. Od zwykłego kuskusu różni się raczej nieznacznie pod względem smaku.
  • Informację o gotowaniu wyczytałam na opakowaniu. Dobrze wiedzieć:)
  • Kalorycznie tak jak normalna, a jak smak oceniacie? Nie spotkałam jej nigdzie jeszcze,a kus kus sie przydaje jak człowiek głodny z zajęć wraca:)
  • tak apropos: wyszukiwanie "kuskus" nie znajduje ważeń wersji razowej
  • xoxooxox 2014/05/12 18:42
    Wystarczy zalać tę kaszę wrzątkiem z czajnika- po kilku minutach jest mięciutka. Dziś pierwszy raz mam z tym kontakt. Dodałam trochę cebuli, natki pietruszki, kapkę oliwy z oliwek i serka wiejskiego- nie wiedziałam, że to takie dobre;) Aczkolwiek na przyszłość zrezygnuję z cebuli.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę