Szklanka jogurtu chlebowego z miodem

Jogurt chlebowy z miodem

Szklanka jogurtu chlebowego z miodem waży 260 g.

  100g na zdjęciu (260 g)
Energia 107 kcal 278 kcal
Białko 5,4 g 14,0 g
Tłuszcz 2,0 g 5,2 g
Węglowodany 16,8 g 43,7 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Jogurt chlebowy z miodem kalorie w 100g: 107kcal

Zobacz więcej: szklanka jogurt miód 260g chlebowy

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.12.19 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: pasteryzowane mleko, wsad chlebowo-miodowy 15% (cukier, woda, chleb razowy żytni 12% (mąka żytnia (typ 2000), otręby żytnie, sól, woda), miód kwiatowy 7%, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromat, kakao w proszku, syrop cukru skarmelizowanego, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (guma guar, pektyna)), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, żelatyna wieprzowa, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca (pektyna amidowana), kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Producent: AS Tukuma Piens
Marka: Baltais
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • jadlam ten z morelami ale zawiodlam sie, mialam nadzieje, ze bedzie w nim posmak takiego tradycyjnego ciezkiego chleba na zakwasie z morelami a smak prawie sie nie roznil od zwyklyych jogurtow, szkoda pieniedzy bo jest drogi
  • iza a nie chodzi w tym jogurcie przypadkiem o drzewo chlebowe???mi wujek mi przywiózł z cypru krem z drzewa chlebowego i takie dziwne bylo posmak coli i czekolady z rosliny
  • BloodyMary 2012/12/20 10:01
    Ciekawy wynalazek..nigdzie go jeszcze nie widziałam.szkoda tylko że z żelatyna wiec nie spróbuje :( a 0 przy błonniku to chyba pomyłka ;)
  • @epileptyk, czytaj skład.
    Nie rozumiem idei tego jogurtu... To taki wynalazek w stylu zupy chlebowej? W senie,że jak nie masz co zrobić z chlebem, to robisz jogurt?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/12/20 13:51
    Właśnie się nim zajadam. Smaczny, mocno słodki, ale nie jest to słodycz taka od cukru, tylko faktycznie czuć wyraźnie posmak/aromat miodu. Te kawałki chleba na początku dziwnie się je, jest takie wrażenie (pewnie z przyzwyczajenia), jakby w jogurcie były kawałki jakiegoś owocu, a za chwilę okazuję się, że ten "owoc" smakuje jak chleb ;) Produkt zdecydowanie niestandardowy i dla szukających nowych smaków warty wypróbowania.
  • Pomysł jest fajny, ale skład odstrasza. Niestety za dużo tu jest tych dodatków w postaci zagęstników...
  • Uwielbiam! Zawsze kupuję, gdy jestem w Almie :D
  • epileptyk,
    "drzewo chlebowe", o którym mówisz to karob, z niego się robi mączkę chleba świętojańskiego, a jego żywica smakuje jak czekolada ( - ;
    a tu chodzi o zwykły chleb powszedni.
  • pomysł ciekawy, wykonanie pozostawia wiele do życzenia. jadłam i zły nie był, ale więcej nie kupię. chociażby dlatego, że normalnie nie kupuję jogurtów innych niż naturalne i sama 'dosmaczam'.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2013/01/03 12:34
    @BloodyMary: "0 przy błonniku to chyba pomyłka" Na tę chwilę w naszym systemie możemy wpisywać przy wartościach do składników jedynie cyfry, w niedalekiej przyszłości będzie można uwzględnić "brak danych". W powyższym przypadku producent nie zamieścił informacji zarówno na etykiecie, jak i w internecie, stąd liczba 0.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę