Porcja jogurtu Froop z wsadem kiwi

Jogurt Froop z wsadem kiwi

Porcja jogurtu Froop z wsadem kiwi waży 150 g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 106 kcal 159 kcal
Białko 3,9 g 5,9 g
Tłuszcz 2,2 g 3,3 g
Węglowodany 16,9 g 25,4 g
Błonnik b.d. -

Jogurt Froop z wsadem kiwi kalorie w 100g: 106kcal

Zobacz więcej: porcja jogurt owocowy 150g kiwi

Ostatnia aktualizacja: 2019.12.03

Ważenie dodano: 2013.07.09 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 60% jogurtu (mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych), wsad owocowy 33% (kiwi 35%, woda, cukier, sok kiwi z zagęszczonego soku z kiwi 5%, skrobia modyfikowana, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, żelatyna, kwas: kwas cytrynowy; regulator kwasowości: cytrynian sodu, emulgator E472b, barwnik E141, aromat, substancja pianotwórcza: azot), białka mleka, cukier, dekstroza, aromat.
Producent: Muller
Marka: Froop

Mamy 16 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • ehe a ta zelatyna w tym wszystkim najlepsza :/
  • Ile węglowodanów.
    Jogurt zawsze kojarzył mi się ze zdrowym jedzeniem, dopiero po oglądaniu etykietek zrozumiałam jak bardzo byłam w błędzie..
    Poleca ktoś smaczne jogurty z małą ilością cukru?
  • pyszny jest, najlepszy jest malina i brzoskwinia z marakują :) nigdy nie mieszam tego jogurtu, dokopuję łyżeczką do dna i jem dwie warstwy osobno :)
  • @Nataalia jogurt naturalny + owoce, kakao
  • @Nataalia- zgadzam się z Kage. Najlepiej zmiksować z bananem i dodać maliny oraz np. nerkowce- pysznie i zdrowo :)
  • Najlepszy z kupnych jest w Lidlu firmy Milbona. Tzw. dietetyczny ;) Skład ma również okej w porównaniu do tych ze sklepu, a mianowicie:
    Składniki : jogurt z odtłuszczonego mleka, daktyle, figi, winogrona, fruktoza, pszenica, żyto, oligofruktoza, insulina, jęczmień, owies, siemię lniane, otręby pszenne, aromat, syrop cukru karmelizowanego, substancja słodząca sucralose.
    Skład dotyczy jogurtu o smaku "daktyle, figi, winogrona". Według mnie jest najlepszy! Ponadto ma naprawdę mnóstwo wyczuwalnych ziaren, ciągle coś chrupie! Z każdą łyżeczką nabieramy mnóstwo ziaren, pyyycha! I, co jest mega plusem - dość duże opakowanie 250 g i ma jedynie ok. 150 kalorii!
    Występują też smaki gruszka-jabłko, wiśnia, ale ten powyższy naprawdę polecam. Nie mniej jednak Froop też jest dobry. ;)
  • A ja odkryłam Twist słodzony stewią :o I powiem że pyszny, bo na takie 'cudy' jak na zdjeciu nie moge patrzec, znaczy bardziej na skład.. Dobrze, że mnie odstrasza :)
  • tinnyjustiny 2013/07/10 06:04
    Najlepszy jogurt owocowy? Ja robię tak. Jeśli z małego kubka jogurtu naturalnego to pół jabłka, pół banana, daktyl, łyżka płatków owsianych, garsteczka rodzynek, cynamon i wszystko to blenduje. Wiadomo, można dodać tez słonecznik, otręby. Co tam akurat wpadnie w ręce.
  • @Dynn ale ten Twoist jest słodzony wyłącznie stewią? Czy dorzucają jeszcze sukraloze/asprartam lub inne cuda? (:
  • szit
  • @phi - ten z Twista jest słodzony stewią i sukralozą. A jeśli chodzi o produkt zważony - w życiu nie jadłam nic z tej firmy, tak więc stwierdzić nie mogę. No i jak część komentujących, wolę użyć zwykłego jogurtu naturalnego i coś do niego dodać, niż napakować się cukrem i żelatyną - aż dziw, że nie ma syropu glukozowo-fruktozowego.
  • KasiaToJa 2014/06/11 16:06
    A bedąc w Czechach jadłam tam świetny jogurt owocowy: miał w sobie tylko jogurt (bez zadnych niepotrzebnych rzeczy) + mus z owoców (jakieś 98% owóców). A to ze zdjęcia... masakra
  • Suklaroza i stewia? Nie ma się czym podniecać... Same rakotwórcze słodziki. Po co słodzić jogurt zawierający słodkie owoce? Nigdy tego nie zrozumiem. Jak sama czasem robię szejki/musy/jogurty (choć niestety wenę na to mam głównie wiosną i latem) to do jogurtu naturalnego wrzucam obojętnie jakie owoce aktualnie posiadam, choć raczej typu banan, jabłko, maliny czy truskawki (czasem wkropię trochę aromatu waniliowego jeśli robię to dla kogoś) i wychodzi pyszne. Czasami robię sam mus/przecier z owoców bez jogurtu naturalnego. Blendować orzechów raczej nie zamierzam. Próbowałam z kakao odtłuszczonym ale nie smakowało mi, było za gorzkie. Polecam z jabłkiem i cynamonem - tych kupnych ze sklepów jabłko + cynamon nie znoszę, ale zrobiony samemu jest super. Tego nawet blendować nie trzeba, wystarczy wkroić do jogurtu.
  • Stewia jest naturalnym słodzikiem, i nawet diabetolog córki go poleca.
  • Ja blenduję jogurt naturalny z bananem i dodaję np. borówki, albo pokrojone kiwi, albo truskawki itp. Można podczas blendowania dodać kakao wg. uznania i wychodzi pyszny jogurt bez tych wszystkich E.....A poza tym dodając banana nie muszę dodawać słodzików, bo już jest bardzo słodkie.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2019/12/03 08:46
    @olagr21 taki jogurt jest nie tylko smaczniejszy, ale przede wszystkim ma mniej cukru dodanego.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę