Fasola adzuki

Szklanka fasoli adzuki waży waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 329 kcal 658 kcal
Białko 20,0 g 40,0 g
Tłuszcz 1,0 g 2,0 g
Węglowodany 50,0 g 100,0 g
Błonnik 13,0 g 26,0 g

Fasola adzuki kalorie w 100g: 329kcal

Zobacz więcej: 200g fasola szklanka adzuki

Ostatnia aktualizacja: 2015.05.06

Ważenie dodano: 2013.02.22 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Vita-Natura
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 11 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Czegoś takiego jeszcze nie spotkałam :o
    Wyróżnia się jakoś smakowo?
  • Super, że pojawiła się adzuki!
    dawno już jej nie jadłam, ale w pamięci mi utkwiło, że jest delikatna, bo się łatwo 'rozkleiła' podczas gotowania ;/ (może moja wina? :D )
    świetny składnik dań wegetariańskich!
  • carolotta 2013/02/23 02:37
    nico, można z tej fasoli robić pastę do słodyczy. Moim zdaniem specjalnie się nie wyróżnia (fasola jak fasola)
  • Gdzie jest do kupienia i w jakiej cenie? Czy błonnik jesr wliczony w ilość węglowodanów?
  • Błonnik chyba nie jest wliczony w ilośc węglowodanów- spójrz na wykres składu produktu
  • Dobra zarówno na konkretnie, jak i w słynnej paście na słodko.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/02/23 14:24
    @Klaudia, @frantic: Dokładnie, węglowodany są podane jako przyswajalne (bez błonnika).
  • Szkoda, że nie podajecie jakie witaminy mają ważone przez was produkty, na co wpływają.
  • @Maciej @Klaudia, @frantic: Dokładnie, węglowodany są podane jako przyswajalne (bez błonnika).
    Czy aby napewno? Przykladowo przy winogronach podajecie blonnik w weglowodanach [17,6g, blonnika 1,5], a winogrona w 100 g maja 16,1 weglodowanow przyswajalnych.
  • Luc de Moravie 2015/05/05 19:44
    Chyba jest jakis blad z kalorycznoscia. Suma bialek i weglowodanow wynosi 140 czyli 560 kcal. Skad az 660 w 200 g?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/05/06 06:21
    @Luc de Moravie: Istnieje prawdopodobieństwo, że producent uwzględnił również kcal z błonnika. Jeżeli mocno Cię to interesuje, zachęcam do kontaktu z producentem.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę