Porcja ryżowianki proteinowej z chia i czekoladą

Ryżowianka proteinowa z chia i czekoladą

Porcja ryżowianki proteinowej z chia i czekoladą waży 150 g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 128 kcal 192 kcal
Białko 6,7 g 10,1 g
Tłuszcz 2,0 g 3,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 1,0 g
Węglowodany 19,9 g 29,8 g
Cukry proste 6,7 g 10,1 g
Błonnik 2,0 g 3,0 g
Sól 0,1 g 0,2 g

Ryżowianka proteinowa z chia i czekoladą kalorie w 100g: 128kcal

Zobacz więcej: porcja 150g ryżowianka chia czekolada vitanella

Ostatnia aktualizacja: 2018.09.03

Ważenie dodano: 2018.08.07 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 30,9% ryż suszony, 20% mleko w proszku odtłuszczone, mąka ryżowa, 10% nasiona chia (nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)), 8% koncentrat białek mlecznych, cukier puder trzcinowy (cukier trzcinowy, tapioka), 5% kawałki czekolady mlecznej (cukier, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny), kakao w proszku, naturalny aromat
Informacje: Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję oraz nasiona sezamu.
Producent: Jeronimo Martins
Marka: Vitanella

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • kozasnierzna 2018/08/08 18:49
    A jak smak? Niestety będę musiała często ratować się takimi gotowcami w pracy i muszę upolować jakieś w miarę zjadliwe, niestety pewnie żaden nie zastąpi domowej.
  • Pani Barbaro-jak w smaku? Co Pani uważa o tego typu produktach?
  • @kozasnierzna a nie możesz sama sobie zrobić takiego mixu i zalać wrzątkiem w pracy albo po prostu owsianki w słoiku, tej tzw. nocnej, skoro wolisz domowe?
  • kozaśnierzna 2018/08/09 20:08
    @hiimmorgi próbowałam nocnych, ale nie mogę się nimi nasycić. Dodatkowo zimne smakują mi jeszcze mniej niż gotowce. Nosić ze sobą wszystkich składników i robić owsianki od podstaw też za bardzo nie mam jak, ale może raz na jakiś czas mi się uda!
  • @hiimmorgi podaj przepis na taki miks do zalania :D chętnie skorzystam !
  • Wątpię czy tym da się na jeść (192 kcal). A może owsianka w termosie? Ktoś może polecić jakiś poręczny termos? :P
  • @kosaśnierzna to może skoro wolisz ciepłe (swoją drogą piona!) to właśnie zrób to, co napiszę poniżej w domu, a w pracy tylko zalej wrzątkiem i odczekaj chwilkę?
    @MalyKsiaze w sumie to to chyba nic odkrywczego nie będzie, hm.
    płatki ryżowe są zazwyczaj błyskawiczne, nie spotkałam się z innymi, więc się sprawdzą. jaglane w sumie też, owsiane też spoko, chyba nawet górskie by dały radę, a jak nie to błyskawiczne.
    ja to widzę tak: bierzesz sobie tyle wybranych płatków, ile zawsze bierzesz. wsypujesz do pojemniczka w którym chcesz to potem jeść, słoiczka, czegokolwiek. dodatki, hm, wybierałabym raczej suche i sypkie, które się rozpuszczą, lub suszone. więc poszedłby u mnie cynamon, opcjonalnie jakiś słodzik/cukier, raczej wybierałabym też te sypkie - ksylitol, erytrytol, cukier, cukier trzcinowy, no cokolwiek. jeśli lubisz gęściejsze owsianki to możesz dosypać łyżeczkę budyniu, też nada fajnego posmaku. może być kakao, karob, owoce liofilizowane, jakieś suszone owoce, orzechy, pestki, wiórki kokosowe... nasiona chia czy siemię lniane też jest okej, u mnie to na przykład must w każdej owsiance. wielkiej filozofii tu nie ma, po prostu wciepnąć to wszystko w pojemnik, a w pracy zalać wrzątkiem, przykryć na chwilę żeby napęczniały i zajadać, ewentualnie wziąć w osobnym pojemniczku owoce i sobie wyłożyć na wierzch, czy tam wymieszać z napęczniałą już owsianką.
  • @MalyKsiaze @kozaśnierzna @cuckoo jak macie mikrofalę w pracy to możecie ugotować w domu, zabrac do pracy w pojemniczku, tam dolać trochę wody/mleka bo pewnie zgęstnieje konkretnie, wciepnać do mikrofali i też będzie na ciepło :)
    przepraszam za dwa komentarze pod rząd, ale po dodaniu poprzedniego mnie olśniło
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/10 20:36
    Ten produkt w smaku mnie nie zachwycił, ale już moją koleżankę z redakcji urzekł bardzo.
    Skład nie jest idealny, ale od czasu do czasu, w ramach wyjścia awaryjnego, można taki produkt zjeść.

    @cuckoo ja bardzo cenię sobie termosy Aladdin, super trzymają temperaturę i są szczelne!
  • O, dziękuję za informację :-).
  • kozaśnierzna 2018/08/10 22:41
    @hiimmorgi Dziękuję za poradę, postaram się wykorzystać, bo brzmi zacnie! Problem jest taki, że jestem w pracy od rana do wieczora i przygotowywanie wszystkich posiłków w domu i branie ich w pudłach lub zabawa w kucharza na miejscu są dość trudne. Dlatego ratuję się trochę gotowcami, ale staram się wybierać jak najzdrowsze.:D

    @Barbara czyli opinie są podzielone. :D
  • aya_________ 2018/08/10 22:50
    Kazdy taki produkt warto "ratowac" ulubionymi dodatkami.Jak zwykle dodalabym kostke gorzkiej, zeby zwiekszyc "czekoladowosc" tej ryzowianki ;) Dopasowalabym tez makro do swoich potrzeb, wiec lyzeczka odzywki bialkowej jest calkiem ok, w jakims fajnym smaku..ale zgoda pelna, ze najlepiej samemu przygotowac taki mix, zalac w pracy i po sprawie.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/11 13:34
    Dobrze jest także dorzucić lekko kwaśny element np. świeże maliny.
  • Ale serio, czy ten wyrób jest wart zachodu i kasy? Ryż może ma ten plus jeszcze, że bezglutenowy (i smaczny:P), ale to mleko w proszku poprawione cukrem...
  • Oczywiście rozważam to w kontekście powyższych starań pt. "staram się wybierać jak najzdrowsze".
  • aya_________ 2018/08/12 01:57
    Pani Basiu zgadzam się w pełni, maliny idealnie by pasowały <3 wlasciwie kazde lesne owocki, pomysl zacny, wykorzystam dla rownowagi smakowej xD
  • Itifilinb 2018/09/02 22:20
    To samo ale o smaku waniliowym mogłabym jeść całe życie. Raz "zaszalałam" i zalałam to mlekiem wraz z dodatkiem cukru i to była najlepsza rzecz jaką przyszło mi kiedykolwiek zjeść.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/09/03 11:22
    @Itifilinb a próbowałaś niedosładzanej wersji? Tu i tak cukru jest niemało, 2 łyżeczki w porcji.
    Według mnie te ryżowianki spokojnie można jeść bez dosładzania.
  • Itifilinb 2018/09/03 14:33
    @Barbara Oczywiście, jem tak zazwyczaj, po prostu pozwoliłam sobie ten jeden raz na nieco więcej.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę