Porcja pierogów z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Porcja pierogów z kapustą i grzybami (5 sztuk) waży 200g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 171 kcal 342 kcal
Białko 4,8 g 9,6 g
Tłuszcz 2,1 g 4,2 g
Węglowodany 33,1 g 66,2 g
Błonnik b.d. -

Pierogi z kapustą i grzybami kalorie w 100g: 171kcal

Zobacz więcej: 200g porcja pierogi z kapustą i grzybami Boże Narodzenie

Ostatnia aktualizacja: 2016.12.29

Ważenie dodano: 2009.12.04 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Jakim cudem porcja z kapustą i grzybami ma więcej kcal, niż porcja z truskawkami? Przecież to sama kapusta...
  • a to nie jest kwestia dodatków typu skwarki i innych wymysłów? Przynajmniej na zdjęciu te pierogi wyglądają jakby ociekały tłuszczem. ble.
  • Filemonkowa 2011/06/06 21:25
    @Nyu
    jo ma rację, a poza tym w 100 g nie ma jakiejś znacznej różnicy, a porcja tych pierogów waży 75 g więcej niż porcja z truskawkami
  • Chętnie bym się dowiedziała, czy skwarki itp. zostały w to wliczone.
  • Tu chyba jest jakiś tłuszcz. Sprawdzałam na innych stronach i wartość 100g waha się od ponad 200 kcal do 116 kcal. Dla mnie bardziej prawdopodobna jest ta druga wartość zwłaszcza, że ja nienawidzę okraszonych pierogów nawet minimalną ilością tłuszczu. Są tylko ugotowane.
  • Pani Izabelo, czy ciasto tego pieroga zostało przygotowane za pomocą wody, czy mleka? Proszę o odpowiedź, bardzo będę wdzięczna :).
  • wydaje mi się że to pierogi "gotowe" dlatego nie ma żadnych konkretnych info. a może się mylę... Izabelo?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2014/08/26 18:35
    @eve: Pierogi zostały zakupione w sklepie. Nie sporządzałam ich samodzielnie.
  • Ludzie, to takie ważne czy pierożki ze zdjęcia ociekają tłuszczem???
    Zabawne .
  • Niby z której strony one ociekają tłuszczem , wręcz przeciwnie brakuje im solidnej porcji skwarek z boczku . Bez takowych są dla mnie daniem niekompletnym wręcz ułomnym :-) .

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę