Porcja masła z mleka bawolego

Masło z mleka bawolego

Porcja masła z mleka bawolego waży 5 g.

  100g na zdjęciu (5 g)
Energia 728 kcal 36 kcal
Białko 0,4 g 0,0 g
Tłuszcz 82,0 g 4,1 g
Węglowodany 0,5 g 0,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Masło z mleka bawolego kalorie w 100g: 728kcal

Zobacz więcej: porcja 5g masło śmietanka mleko bawole

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.03.21 w kategorii Tłuszcze

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Fattorie Garofalo

Mamy 9 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Co to jest? Gdzie to mozna kupic? Szkoda, ze na Waszej stronie nie ma ciekawostek na temat produktow malodostepnych. Ale mimo to :-)) zagladam codziennie.
  • tak, tak, codziennie zaglądanie tu to wręcz obowiązek się stał.
    Ta porcja masła wydaje się być dość znośna kalorycznie, fajnie.
    Szkoda tylko że pomimo, że to z mleka to białka tu nie uświadczysz.
  • dzwinie, ze nie ma w nim białka. Tak zgadzam się, że pomimo małodostępnych i mniej popularnych produktów które zamieszczacie i tak wchodze i korzystam z waszej stronki, ktora stala się moją ulubioną ^^
    Pozdrawiam:****
  • Agnieszka 2012/03/22 10:21
    Nie wiem co w tym dziwnego że w maśle nie ma białka, przecież masło to tłuszcz :)
  • Dziwne pytanie o to białko... Masło ma to do siebie, że jest tłuszczem w (prawie) czystej postaci.
  • dziwne/niedziwne
    masło jest tłuszczem, ale robionym ze śmietany, która jakies tam białko ma.
  • Klarowane masło nie ma białka. Zwykłe ma.
  • A ja mam pytanie - jak smakowo wypada takie masło? Czuć różnicę między nim a tradycyjnym? I czy nadaje się do smażenia?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/22 21:18
    @gosia88: w smaku jak dla mnie jest bardzo dobre. Różnica była wyczuwalna, moim zdaniem jest jeszcze bardziej maślane. Oryginalne, jak ktoś ma możliwość zakupu to warto spróbować. Smażyć na nim nie próbowaliśmy.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę