Porcja jogurtu brzoskwiniowego Jogobella Light

Jogurt brzoskwiniowy Jogobella Light

Porcja jogurtu brzoskwiniowego Jogobella Light waży 150 g.

  100g na zdjęciu (150 g)
Energia 63 kcal 95 kcal
Białko 4,0 g 6,0 g
Tłuszcz 1,1 g 1,7 g
Węglowodany 8,4 g 12,6 g
Błonnik b.d. -

Jogurt brzoskwiniowy Jogobella Light kalorie w 100g: 63kcal

Zobacz więcej: porcja jogurt brzoskwinia jogobella light 150g

Ostatnia aktualizacja: 2015.04.21

Ważenie dodano: 2015.01.27 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mleko, owoce (7,4% brzoskwinie i sok brzoskwiniowy z koncentratu, sok z marakui z koncentratu), syrop fruktozowy, białka mleka, substancje słodzące: aspartam, acesulfam, aromat, żywe kultury bakterii.
Informacje: Alergeny: zawiera mleko. Zawiera źródło fenyloalaniny. Obniżona zawartość węglowodanów i tłuszczu: Light - o min. 30% mniej wartości kalorycznej niż w Jogobelli.
Producent: Zott
Marka: Jogobella

Mamy 17 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Nigdy zbytnio nie przepadałam za Jogobellą. Jaki w smaku jest ten jogurt?
  • mi nie robi różnicy zwykła czy light, sama nie kupuję, ale moja babcia owszem i dla niej też nie ma znaczenia ;)
  • Jadłam jedną i drugą. W smaku niczym się nie różnią. Różnią się dla mnie natomiast lekko konsystencją. Light jest "delikatniejsza", normalna w konsystencji bardziej przypomina śmietanę. Pokreślam, chodzi tylko o konsystencję. Kiedy wybieram na półce jedną czy drugą kieruję się jedynie właśnie tym, czy mam ochotę na gęstszy czy lżejszy jogurt w danej chwili.
  • Dostępna jest również Jogobella 0% (na 100 gram ma chyba około 45 kcal). Jeśli już decyduję się na jogurt owocowy, to wybieram właśnie Jogobellę light lub 0%. Z otrębami żytnimi - pycha. :-)
  • Airam, zgodzę się z tobą, myślałam, że to moje subiektywne wrażenie. Nie jest to różnica na niekorzyść dla Jogobelli light, a może właśnie wręcz przeciwnie.
  • A moim zdaniem jest niedobry i bardzo rozni sie smakiem od zwyklego. Jesli nie mam opcji zakupic naturalnego wybieram ten oryginalny choc za owocowymi nie przepadam
  • Aspartam i acesulfam - pycha. Może jestem jakaś przewrażliwiona, ale ja to wyczuwam w smaku.
  • @elagie, to ja też jestem przewrażliwiona bo we wszystkich jogurtach, kefirach itp produktach light słodzonych tymi środkami, wyczuwam je wyraźnie...
  • Kołaczka 2015/01/29 21:24
    Ja jadłam go kilka razy, brzoskiwniowy a szczególnie suszona śliwak są obrzydliwe - czuć wszyskie słodziki. Nie wiem jak to można jeść. Za to ananasowy jest całkiem dobry. Może ten ananas zabija smak słodzików. Tak że ten jeden mogę polecić z czystm sumieniem.
  • Króliczę 2015/01/29 23:24
    Z serii "light" jadłam jedynie ananasowy i przyznam, że smakował mi jeszcze bardziej, niż tradycyjna wersja tegoż. Wydawał mi się bardziej orzeźwiający, w dodatku te kawałki ananasa... mmm :)
    ...jednak było to sporo ponad dwanaście lat temu; od tamtej pory receptura mogła znacznie się zmienić (jak to zwykle w przypadku produktów spożywczych bywa) tak więc sama jestem ciekawa, jak smakuje. Hmmmm... jeśli faktycznie czuć słodzik/i, to trochę niefajnie; nie zachęca mnie to do rychłej degustacji.
  • no ja tez wlasnie wyczowam wszelkie slodziki w produktach....jogurtach, sokach itp
  • MoReLoWa<3 2015/02/04 11:25
    Ja w sokach najbardziej nie lubię słodzików ;/
  • No właśnie też nie rozumiem, czemu jak coś jest "bez cukru" to sypią tyle słodzika, że jest jeszcze słodsze w smaku niż wersja z cukrem. szkoda, że nie ma u nas zbyt wiele produktów, które po prostu byłyby naturalnie owocowe, a nie "słodyczowe" :/ nie wspominając już o praktycznym braku niesłodkich napojów w sklepach >:/
  • rakujitsu - napoj z definicji jest dosladzany, wiec jak chcesz znalezc nieslodki? soki sa bez dodatku cukru. a slodzika sypia tyle, bo wiekszosc konsumentow nadal uwaza, ze jak cos nie ma cukru to jest zdrowe i malo kaloryczne. jeden z genialniejszych chwytow marketingowych.
    a taki jogut najlepiej zrobic samemu. na co komu ta cala chemia?
  • Króliczę 2015/02/11 19:37
    Nie wiem, jak inni, ale ja nie lubię produktów słodzonych substytutami cukru nie ze względu na domniemanie nadmierną słodycz, tylko ze względu na specyficzny smak; jakoś dziwnie się ta słodycz "rozkłada" podczas jedzenia.
  • teoyaomqui - chyba mówimy o dwóch innych rzeczach, rozbijamy się o semantykę słowa "napój", ty chyba (?) masz na myśli pojęcia węższe, branżowe, odróżniające "napój" od "soku" czy "nektaru", podczas gdy ja odnoszę się do podstawowej definicji leksykalnej, zgodnie z którą napój = coś do picia, w tym także np. woda, kawa czy herbata :) ale żeby nie czepiać się słówek, chodziło mi o to, że w takiej Azji np. bez problemu można kupić w sklepach chociażby herbaty czy kawy w butelkach, także w wersjach z mlekiem, które nie są słodzone w ogóle.
  • Ja dla odmiany napiszę, że nie widzę totalnie różnicy w smaku między produktem słodzonym cukrem a aspartanem, od lat piję np. colę lihht czy pepsi max. Różnica jest w kaloriach i to zamyka temat jak dla mnie ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę