Plaster sera twarogowego z mascarpone

Ser twarogowy z mascarpone

Plaster sera twarogowego z mascarpone z różowym pieprzem brazylijskim waży 19 g.

  100g na zdjęciu (19 g)
Energia 276 kcal 52 kcal
Białko 10,0 g 1,9 g
Tłuszcz 24,0 g 4,6 g
Węglowodany 5,0 g 1,0 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Ser twarogowy z mascarpone kalorie w 100g: 276kcal

Zobacz więcej: plaster ser pieprz brazylijski twarogowy mascarpone 19g

Ostatnia aktualizacja: 2015.02.20

Ważenie dodano: 2012.11.12 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: ser Mascarpone 54,4 %, ser twarogowy, pieprz różowy brazylijski 1 %, białka mleka, sól, żelatyna, stabilizator: karagen, mączka chleba świętojańskiego, guma guar, regulator kwasowości, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny.
Producent: Piątnica
Marka: milandia

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • myślałam, że będzie trochę więcej białka, a tu najwięcej tłuszczu widzę, ale jestem ciekawa smaku.
  • Jest bardzo smaczny i sycący bardziej niz zółty ser -> polecam! ... juz jadłam z ziołami i papryką pomidorami i bazylią, wszystkie na 5+ ... a teraz w lodówce zalega z różowym pieprzem jeszcze nie rozpieczętowany
  • Karolina 2012/11/13 09:11
    Jak dla mnie za równo skład jak i smak pozostawiają dużo do życzenia!.. ;)
  • tinnyjustiny 2012/11/13 12:05
    Smak mi zupełnie nie odpowiada.
  • Byłoby więcej białka, gdyby nie mascarpone. Są wersje zwykłe, mają około 24 kcal w plasterku, ale odrobinę cieńszym. Ja kupuję Pilosa w Lidlu, pomidory, papryka & bazylia. Da się zjeść, szału nie ma. Lepsze to niż jakiś podrobiony żółty ser z dyskontu :P
  • jadłam taki tylko że z Lidla, zdecydowanie bardziej odpowiada mi wariant z papryką albo naturalny, ale ogólnie niezłe są te serki, szcególnie lubię ze świeżą grahamką ;)
  • W wariancie naturalnym jest pyszny ;p z świeżym chlebem graham jest świetny na śniadanie

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę