Papryczka peperoni nadziewana serem

Papryczki peperoni nadziewane serem

Czerwona papryczka peperoni nadziewana kremem z sera owczego, krowiego i koziego waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 150 kcal 23 kcal
Białko 3,6 g 0,5 g
Tłuszcz 13,9 g 2,1 g
Węglowodany 2,4 g 0,4 g
Błonnik 1,0 g 0,2 g

Papryczki peperoni nadziewane serem kalorie w 100g: 150kcal

Zobacz więcej: sztuka 15g ser kozi papryczka peperoni ser owczy

Ostatnia aktualizacja: 2014.02.11

Ważenie dodano: 2012.03.26 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: olej roślinny, papryczki ostre (28 %), twarożek 50 % tł. w s.m. (19 %), ser owczy z dodatkiem sera koziego 48 % tł. w s.s. (8,3 %), sól, ocet winny, kwas cytrynowa, substancja wiążąca: chlorek wapnia, substancja konserwująca: E 210.
Producent: Dittmann
Marka: Casa Deliziosa

Mamy 14 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • mniam ;) przydatne bardzo
  • Ania1105 2012/03/26 20:38
    bardzo lubię. tylko dużo zależy od producenta
  • pycha! osobiście je uwielbiam, jak mało kcal!
  • gdzie takie można dostać? coś podobnego w Biedronce leży czy tylko mi się wydawało?
  • DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!
    Omijajcie szerokim łukiem te z biedronki, cena adekwatna do smaku (zaniżona).
    Polecam szukać tych w słoikach bądź na wagę. Duży wybór na wagę mają w kauflandzie (zielone, czerwone, słodkie, ostre....)
  • Pychota :)
    Ostatnio skusiłam się na te z Biedronki i nie uważam, żeby były aż takie złe jak twierdzą przedmówcy.
    Jednak oczywiście nie ma to jak takie papryczki na wagę...wtedy jest to niestety cena kilkudziesięciu zł za kilogram, ale warto czasem kupić sobie coś bardziej wykwintnego :)
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/27 11:06
    @Ania1105: Dokładnie, jako, że nie ma tu ścisłych reguł produkcji trzeba po prostu znaleźć takie, które nam smakują. Próbowalismy wersje sprzedawane luzem w Piotrze i Pawle i koszalińskim Sano i każda smakowała trochę inaczej. Myślę, że przy takich papryczkach ze słoika (jak te ze zdjęcia) powtarzalność powinna być na tyle duża, że większych niespodzianek smakowych być nie powinno. Jak dla mnie produkt bardzo smaczny, bardzo lubię jako dodatek do kanapek, ale też i od razu ze słoika ;) Warto zwrócić uwagę, że ta wersja ze zdjęcia jest mocno pikantna.
  • po raz kolejny mam powód żeby zapytać jak interpretować "zawartość tłuszczu w suchej masie". Czy dla każdego produktu przekłada się to jednakowo proporcjonalnie na 100g ?
  • I'm fine 2012/03/28 20:05
    bayaderka, jasne że nie. "Sucha masa" to to, co by zostało po odparowaniu wody z produktu, więc zupełnie co innego wyjdzie ci w przypadku produktów o dużej zawartości wody, jak mleko (ok. 90% wody) a inaczej w przypadku mniej "wodnistych", jak np. ser żółty (ok. 50% zawartości wody). Dobrze wiesz, że wszystkie znane formy życia potrzebują wody- więc rośliny i produkty zwierzęce też ją zawierają. Nawet takie "suche" produkty, jak kasze, płatki, chrupkie pieczywo, zawierają z 6-10% wody. Te różnice powodują, że nie da się przeliczyć zawartości tłuszczu w suchej masie na % tłuszczu w ostatecznym produkcie.
  • Ja polecam te z Biedronki,są super.
    Dzisiaj zakupiłam wyjątkowo w Piotrze i Pawle i niestety smakują delikatnie mówiąc nienajlepiej :)
  • te z Biedronki są po prostu niejadalne, kupiłam raz i większość wyrzuciłam. Z e słoika czy sprzedawanych luzem nie próbowałam, ale teraz bałabym się je kupić
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/05/17 13:25
    @vanja: "Ze słoika czy sprzedawanych luzem nie próbowałam, ale teraz bałabym się je kupić" Kupując luzem możesz zakupić nawet jedną sztukę i Pani musi Ci sprzedać. Dlatego nic nie tracisz (ewentualnie kilkadziesiąt groszy), a może Ci zasmakuje i będzie ciekawym urozmaiceniem menu ? Ja bym na Twoim miejscu zaryzykowała ;)
  • Pychotka! I jak mało kcal! Wcześniej liczyłam je jako 50 kcal, a to dwa razy mniej. Ubóstwiam je!
  • Witam, wiecie gdzie znajdę antipasti bez oleju? uwielbiam antipasti, ale ten olej mnie po prostu brzydzi :/

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę