Kleik ryżowy

Łyżka kleiku ryżowego waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 333 kcal 33 kcal
Białko 7,0 g 0,7 g
Tłuszcz 1,0 g 0,1 g
Węglowodany 76,0 g 7,6 g
Błonnik 5,0 g 0,5 g

Kleik ryżowy kalorie w 100g: 333kcal

Zobacz więcej: łyżka kleik ryżowy 10g

Ostatnia aktualizacja: 2013.09.11

Ważenie dodano: 2013.09.07 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Producent: Melvit
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 3 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Dziękuję, bardzo przydatne ważenie. Ja robię sobie od czasu do czasu kleik ryżowy jako urozmaicenie moich mlecznych śniadań (owianka, płatki pszenne, jęczmienne, gryczane, orkiszowe, kasza jaglana na meleku, kaszka kukurydziana na mleku i inne ;) ), które szczerze polecam. Są szybkie (a to ważne rano), smaczne, lekkie, ale jednocześnie dają energię. ;)
    Biorę 35 g proszku i 230 ml mleka. Do tego otręby (2 łyżeczki) i inne dodatki - jak do klasycznej owsianki. Nasiona słonecznika, pestki dyni, orzechy, rodzynki... Jak kto lubi. No i oczywiście koniecznie świeży owoc. :)
    Chociaż teraz właśnie przyszło mi do głowy, żeby spróbować zrobić kleik z łyżeczką kakao. Zawsze dodatkowa porcja magnezu (dla mnie to ważne) a i smak może wyjść rewelacyjny. Spróbuję takiej kombinacji z wiórkami kokosowymi, migdałami i bananem. Dam potem znać jak wyszło. ;)
  • Ja dzięki ileważy kupiłam niedawno kleik dla dzieci (ryżowy). Ale przez dłuższy czas zastanawiałam się nad kukurydzianym. Ktoś jadł? Który polecacie?

    Ja dzisiaj jadłam z truskawkami. Na śniadanie pycha! No tego orzechy i prawie jak manna :)
    Właśnie próbowałam porównać też manne z kleikiem i różnią się ilością białka oraz błonnika. A co z witaminami ? :)
  • wydaje mi się że ten kleik witamin ma raczej zero po przecinku, wygląda na produkt wysoko przetworzony, jak dla mnie rozgotowanego ryżu na mleku taka papka nie zastąpi :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę