Krakersy

Krakers solony waży 5g.

  100g na zdjęciu (5 g)
Energia 476 kcal 24 kcal
Białko 8,8 g 0,4 g
Tłuszcz 21,0 g 1,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g 0,1 g
Węglowodany 62,0 g 3,1 g
Cukry proste 5,7 g 0,3 g
Błonnik 1,7 g 0,1 g
Sól 2,3 g 0,1 g

Krakersy kalorie w 100g: 476kcal

Zobacz więcej: sztuka 5g krakers

Ostatnia aktualizacja: 2014.06.11

Ważenie dodano: 2010.02.13 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, olej rzepakowy, substancje spulchniające: węglany amonu, węglany sodu, jęczmienny ekstrakt słodowy, sól, glukoza, jaja w proszku, emulgator: lecytyny
Producent: Lajkonik

Mamy 30 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • karolina 2010/09/08 11:10
    a tak łatwo zjeść całą paczuszkę .... :)
  • Może i łatwo, ale za to można sobie pojeść i się nie zmulić, jak po zjedzeniu jakichś słodkich ciastek. Słone ciacha są zdecydowanie smaczniejsze od słodkich :)
  • spodziewałam się 40-60kcal, bardzo miłe zaskoczenie :)
  • Karolcia 2011/06/21 18:25
    Pamiętam jak w czasach gimnazjum jadało się krakersy posmarowane masłem, były pyszne :))
  • ja smarowałam dżemem albo nutellą :P
  • słone krakersy z dzemem albo nutellą??
  • no tak:P ja tak lubię czasem złączyć kwaśne ze słodkim, słone ze słodkim etc.;] a krakersy z dżemem jak dla mnie pychaaaa:D
  • ciasto rafaello smakuje wyśmienicie właśnie wyłożone spodem z krakersów :))
  • o właśnie! jak to robicie, że jak kładziecie na spód herbatniki, krakersy czy cokolwiek innego, się nie rozwalają??
  • hmm wydaje mi się że one po "wystaniu " ciasta w lodówce , po prostu nasiąkają jego wilgocią z i nie kruszą się przy krojeniu :)
  • ehmm... kiedyś średnio pół paczuszki mogłam zjeść na imprezie takich krakersów:D teraz zmądrzałam hehe
  • ale wtedy robią się takie gumowe i też nie chcą odchodzić od blachy :( i zawsze mam ten problem bez względu na to, czy ciasto jest upieczone, czy chłodzone.
  • ojjj takie nasiąknięte ciastem krakersy albo herbatniki uwielbiam:p jak byłam dzieckiem to zjadałam sam spód z sernika na zimno i rafaello:)
  • @jo ja się nie znam na pieczeniu ani w ogóle na gotowaniu, ale może gdyby posmarować blachę odrobiną tłuszczu to nic by do niej nie przywierało?
  • próbowałam smarować blachę, kłaść papier i inne takie i nigdy nie wychodzi. Koniec końców zrezygnowałam z herbatników, ale ładniej by wyglądało z.
  • @Karla Twoje gusta to jeszcze nic, mam kolezanke ktora zawsze z McD bierze loda i frytki i zjada razem - poprostu macza fryty w lodzie :O
    ja natomiast lubie ogorki konserwowe z miodem albo roztopiony ser zolty z dzemem ;)
  • @haruka nie uwierzysz! Ja jadam czasami ogórka konserwowego z dżemem truskawkowym (nie pisałam o tym wcześniej coby nie zostać uznaną za krejzolkę:P) z miodem jeszcze nie próbowałam, ale się skuszę, bo myślę, że i takie połączenie odpowiadałoby moim kubkom smakowym:D kiedyś jadłam jeszcze kalafiora z dżemem i też było ok:D tak sobie myślę, że mam jakieś skrzywienie jeśli chodzi o dżem:P
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2011/06/21 22:58
    Ogórki z dżemem jak dla mnie wygrywają, jednak przypominam, że to jest wątek o krakersach, proszę o powrót do tematu.
  • taaaak, ciasto rafaello zrobione na bazie krakersów to jest coś. ;)
  • a to dziwne na paczce krakersów tuc pisze ze jeden ma 11 kcal (o smaku papryki)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/08/18 21:12
    @epileptyk: gdybyśmy podali tutaj jeszcze wartości odżywcze 5 lub 10 innych krakersów od różnych producentów, to uwierz mi, z pewnością zaistniałyby jakieś różnice między nimi. I jest to całkiem normalna sprawa :) Nie ma normy, która narzucałaby jednakową recepturę i masę jednostkową tego wyrobu :)
  • Kiedys, w lepszych czasach smarowalam takie guuubo masłem i tak jadłam, pycha ;D
  • Hmmm a ja krakersy jadałam zawsze z odrobiną masła i kawiorem, ależ to było pyszne.
  • Aż mnie naszła ochota na krakersy z dżemem, moje ulubione połączenie. ;) Aktualnie chrupię takie malutkie, jednak sobie odpuszczę smarowanie je czymkolwiek bo byłoby to baaardzo pracochłonne. :D
  • logowaczka 2012/08/31 01:22
    krakersy z ketchupem wygrywają :D
  • @logowaczka
    Ciekawe połączenie! Nigdy nie próbowałam, to dziwne. Zawsze jadłam z dżemem lub z serem kozim bądź pleśniowym.
  • A ciekawe ile tych malych krakersow, co są księżyce kwadraty itd. wchodzą na taki krakers, bo interesuje mnie ile ma kalorii garść tych malutkich, wole je podjadać niż te. :)
  • Już lepiej przekąsić do kawy dwa takie krakersy (50 kcal) niż dwa kruche ciastka (150 kcal) ;)
  • Zoria_Polunocznaja 2014/01/08 09:34
    Krakersy z toffi i czekoladą wygrywają. Nie można się opamiętać. Aż szkoda, że takie niezdrowe i kaloryczne :(

    Nazywa się to cudo "saltine crackers toffee" i króluje wśród przekąsek na każdej imprezie.
  • ewela51415 2014/06/11 11:00
    pyszne sa krakersy w sosie pomidorowym :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę