Knedle ze śliwkami

Knedel ze śliwkami waży 60 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 147 kcal 88 kcal
Białko 1,9 g 1,1 g
Tłuszcz 0,5 g 0,3 g
Węglowodany 33,8 g 20,3 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Knedle ze śliwkami kalorie w 100g: 147kcal

Zobacz więcej: sztuka 60g śliwki knedele knedel węgierki

Ostatnia aktualizacja: 2013.08.24

Ważenie dodano: 2011.09.10 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, śliwki (20 %), skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane, mąka pszenna (zawiera gluten), grys ziemniaczany, cukier, zagęstnik: skrobia modyfikowana, sól, jajo w proszku.
Producent: Aviko
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 17 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Nie ma to jak domowe knedle z prawdziwą śliwką w środku, posypane cynamonem, a nie jakiś badziewne niewiadomoco w środku, a w składzie jajo w proszku i skrobia modyfikowana ;0
  • peenedeef 2011/09/10 18:07
    Zawsze śmieszy mnie jajko w proszku :D
    Hmm mam pytanie- jak smakują knedle? Nigdy ich nie jadłam. Coś podobnego do pierogów, czy bardziej klusek? :)
  • Smakują jak pyzy tylko z owocowym nadzieniem. Takie kluchy...;p
  • A dzisiaj akurat jadłam knedle ze śliwkami i szukałam ile mają kcal :D
    To chyba telepatia :)))
  • Nie no już nie przesadzajcie, ze to jajko w proszku to taka tragedia :|
  • ty za to przesadzasz z obsesyjnym szukaniem niskokalorycznych produktow :P
    uwielbiam knedle, ale tylko domowe, przynajmniej wiem co jem :D
  • To prawda, ale przynajmniej zdaje sobie sprawę ze swojej obsesji :P
    Ten knedel na talezyku wyglada jak taka jakby marynarska czapeczka widziana od góry :D przynajmniej ja taka miałam jak byłam mała ;)
  • jak dla mnie wygląda jak pieczarka a nie jak czapeczka:D
  • Wczoraj miałam na obiad knedle ze śliwkami i zastanawiałam się nad wartościami odżywczymi. Odwiedzam stronę i proszę jaka niespodzianka ! To są właśnie przydatne ważenia :)
  • czapeczka - urocze porownanie :D zobacznie ile 'ziemniaczanych' skladnikow zawiera! do domowych wystarczy dodac po prostu ziemniaki, haha :)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2011/09/11 11:30
    @Maria says: "Nie ma to jak domowe knedle z prawdziwą śliwką w środku" Zgadzam się z tym zdaniem w 100 % :)
    Jeżeli chodzi o jajka w proszku: wykorzystywane są w przemyśle spożywczym z kilku względów. Nie ma co ukrywać, że w takiej postaci jaja są wygodne w technologii produkcji. Proces produkcji proszku składa się z kilku etapów (wybijanie, filtrowanie, ultrafiltracja, pasteryzacja, schładzanie, suszenie). Gotowy wyrób nie zawiera środków konserwujących. W celu zwiększenia trwałości często usuwa się z nich glukozę. Podczas procesu muszą być zachowane szczególne warunki higieniczne, które zresztą są nadzorowane przez Inspekcje. Walorem tego produktu jest również to, iż produkt prawidłowo przechowywany ma trwałość 12 miesięcy, ułatwia transport, nie potrzeba oddzielnego pomieszczenia (kilkanaście lat temu odbywałam praktyki w technikum żywieniowym w cukierni i wtedy jeszcze nie używano jaj w proszku, tylko wybijało się je w oddzielnym pomieszczeniu. Powiem tylko: nieciekawie to wyglądało ...) I jeszcze jeden problem z głowy dla producenta: brak salmonelli :)
    Jeżeli chodzi o wartość odżywczą, z danych które posiadam wynika, że po reaktywacji posiadają wartości zbliżone do surowych jaj.
  • wow! dzięki dzięki! ostatnio teściowa zrobiła, najadłam się nieprzyzwoicie, ale raz na jakiś czas taki grzeszek nie zaszkodzi. :-)
  • Jak dla mnie knedle to żaden grzeszek.Normalny obiad,który można zjeść bez wyrzutów sumienia.
  • Karolina 2012/12/19 20:07
    tyle samo kcal co: http://www.ilewazy.pl/sliwka-naleczowska
  • Czy takie robione w domu, tzn z prawdziwą śliwką i prawdziwym jajkiem :) będą mieć tyle samo kcal?
  • sweety: tez mnie to zastanawia ;)
  • Każde będą miały inną ilość kalorii bo każdy ma inny przepis, każdy robi inną wielkość itd Jeśli zależy komuś na dokładnych wartościach to nic prostszego - wystarczy dodać do kalkulatora składniki i podzielić przez ilość sztuk.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę