Garść grzańca bakaliowego

Grzaniec bakaliowy - mieszanka bakalii i przypraw do wina

Garść grzańca bakaliowego waży 31 g.

  100g na zdjęciu (31 g)
Energia 341 kcal 106 kcal
Białko 1,6 g 0,5 g
Tłuszcz 1,0 g 0,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 0,1 g
Węglowodany 79,0 g 24,5 g
Cukry proste 70,0 g 21,7 g
Błonnik 4,5 g 1,4 g
Sól 0,1 g 0,0 g

Grzaniec bakaliowy - mieszanka bakalii i przypraw do wina kalorie w 100g: 341kcal

Zobacz więcej: bakalie grzaniec garść bakalland 31g

Ostatnia aktualizacja: 2017.12.18

Ważenie dodano: 2017.12.17 w kategorii Bakalie i nasiona

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: bakalie 79% [wiśnie (wiśnie, cukier, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), rodzynki (rodzynki, olej bawełniany i/lub słonecznikowy), imbir kostka (imbir, cukier, substancja konserwująca: dwutlenek siarki), skórka pomarańczowa, syrop glukozowo - fruktozowy, cukier, dekstroza, substancja konserwująca: dwutlenek siarki)], cukier brązowy trzcinowy, przyprawy 4,5% (goździki, kardamon nasiona)
Informacje: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam.
Producent: BAKALLAND S.A.

Mamy 2 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Niefajny skład, nie kupiłabym.

    Jak robię grzaniec, to albo korzystam z sezonowego miksu z five o'clock (skład: hibiskus, czarny bez, dzika róża, czerwona i czarna porzeczka, aromaty, cząstki jeżyn, płatki bławatka; dość słodki i aromatyczny) ze swoimi dodatkami, albo robię swoją wersję: świeża trawa cytrynowa, cząstki pomarańczy, wanilia (lub prawdziwy cukier waniliowy), laska dobrego cynamonu, goździki, świeży imbir, czasem ziarno kardamonu czy suszone wiśnie. Używam przypraw w całości, nie mielę.

    Jako że ostatnimi czasy alkohol mi średnio podchodzi, to wczoraj zrobiłam wersję bezalkoholową - kupiłam 250g żurawiny, dodałam pomarańczę i przyprawy i zagotowałam z cukrem i małą ilością wody. Po ok. 5-10 minutach niedokładnie zblendowałam żurawinę i jeszcze pogotowałam. Po przetarciu przez sitko i dolaniu soku z pomarańczy mamy smaczny, rozgrzewający napój w kolorze wina, lekko gorzkawy (może przez cynamon, dużą ilość imbiru, a może przez żurawinę) i słodki ;-).
    Ja dodałam mniej wody i gorące wlałam do butelki - zobaczę ile postoi zamknięte. Następnym razem, jak będę robiła tylko do picia od razu zastąpię cukier stewią i może spróbuję wiśni zamiast żurawiny.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/12/18 09:03
    @stand zgadza się, skład nie jest najlepszy, ale plus dla producenta, że podaje szczegółowe dane odnośnie każdego składnika mieszanki. Bywa tak np. w mieszankach studenckich, że nie wiadomo czy użyte suszone owoce były konserwowane dwutlenkiem siarki, czy nie.
    Ja pomarańcze, goździki, cynamon, limonkę i imbir dodaję do herbaty na bazie hibiskusa.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę