Bułka wieloziarnista do pieczenia

Bułki pełnoziarniste do pieczenia

Bułka wieloziarnista do pieczenia waży 60 g.

  100g na zdjęciu (60 g)
Energia 306 kcal 184 kcal
Białko 10,9 g 6,5 g
Tłuszcz 6,8 g 4,1 g
Węglowodany 47,7 g 28,6 g
Błonnik 5,1 g 3,1 g

Bułki pełnoziarniste do pieczenia kalorie w 100g: 306kcal

Zobacz więcej: sztuka 60g bułka pełnoziarnista do pieczenia

Ostatnia aktualizacja: 2014.03.29

Ważenie dodano: 2012.03.03 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, ziarno słonecznika, sezamu, gluten zbożowy, mąka żytnia, siemię lniane, ziarna lnu, drożdże, sól, mąka owsiana, mąka jęczmienna, słód jęczmienny, emulgator: E 472 e, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Zboża 61 %.
Producent: Delifrance

Mamy 23 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • [komentarz usunięty - wpisy typu pierwsza, pierwszy nic nie wnosza i będą usuwane - Maciej]
  • Weronika 2012/03/03 22:21
    Gdzie można takie bułeczki dorwać? :)
  • Wygląda trochę jak bułki z oferty sklepu Lidl. Tylko, że tam nazywają się "bułki fitness" i ważą podobno 80 g.
  • Ja widziałam takie bułeczki w realu, pakowane po 4 :)
  • Ania1105 2012/03/04 08:43
    w każdym większym markecie
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/03/04 09:26
    Wykonaliśmy to ważenie ze względu na sporą ilość zapytań o bułki "wieloziarniste". Oczywiście co producent, to inny skład, ale ostatecznie wartości będą do siebie zbliżone. Warto wiedzieć, że zarówno w przypadku chlebów, jak i bułek pod hasłem "wieloziarnisty", kryje się w większości przypadków mąka wysokooczyszczona, ziarna w różnej ilości (czasami większej, czasami w mniejszej) oraz często używany dla stworzenia pozoru razowego wyrobu zaciemniacz typu karmel lub jak w tym przypadku słód jęczmienny.
  • anowi123 2012/03/04 10:13
    Bułka wydaje się duża, a waży tak mało, trochę słabo się to prezentuje :)
  • Można kupić w Piotrze i Pawle, w Carrfourze, w dużych Tesco...
  • Ścieźla 2012/03/04 13:03
    Klasyczna bułka-ściemka
    ...czyli wielozbożowa, ściemniana karmelem imitacja pieczywa pełnoziarnistego.
    Nie tykam tego! Możecie sobie to zjeść :P
  • Myślałam, że to bułka Fitness z Lidla, ale tam występuje soja ^^
    Fajnie, że do wszystkiego dodają teraz E...
  • Ania1105 2012/03/04 16:42
    w tym przypadku E nie powinno budzić aż takiego wielkiego zniesmaczenia - w końcu to produkt 'pół surowy', musi jakoś wytrzymać
  • cherry90 2012/03/05 11:47
    weszlam bo przypomina mi bulke wlasnie wspominana wyzej z lidla , jak myslicie ile ta fitness moze miec kcal z Lidla? albo te cieple tez podobne do tej wyzej ale bez ziaren , po prostu uwielbiam je od razu z piekarnika !
  • podejrzewam, że podobnie, bo bułeczki fitness te owalne z soją ważą 65g, te trojkątne z tego co pamietam ok. 75-80g wiec kalorie mozna przyjąć podobne, w koncu skład podobny!)
  • Co to znaczy do pieczenia? Kupuje się surowe ciasto i piecze we własnym piekarniku?
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/03/07 11:15
    @Elza: Te konkretne bułki są wstępnie podpieczone, ale trzeba je jeszcze włożyć do piekarnika na kilka minut zanim trafią na talerz.
  • @Weronika
    polecam zajrzeć do Piotra i Pawła: ''bułka fitness''.
    Waży 100g i opis jej składu zaczyna się bodajże od mąki graham.
    Ma w sobie mnóstwo przeróżnych ziaren i jest p r z e s m a c z n a!!
  • Ona jest zamrożona?
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/07/25 14:48
    @cuckoo: nie, bułki znajdują się na dziale z pieczywem - zapakowane w worek. Bułki te wstępnie są podpieczone.
  • Po co mi bułka, którą jeszcze trzeba upiec przed zjedzeniem. Chyba nie rozumiem tego fenomenu xD
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/11/09 22:19
    @aniss: Bułki miały z tego co pamiętam dość długi termin przydatności do spożycia. Możesz takie trzymać w domu i w dogodnym momencie przygotować świeżo upieczoną bułkę bez potrzeby specjalnego wychodzenia do sklepu.
  • Ja kupuję takie w SIMPLY
  • chocolatte 2014/03/28 22:47
    hm a ja mam teraz dylemat. bułkę kupiłam w kauflandzie, rozmiary ma te same porównując do mojej dłoni, wygląda identycznie, "prdukt głęboko mrożony" - a więc się zgadza a na wadze widzę 130 g - i wszystkie te bułki tyle na wadze mają. Teraz nie wiem czy to ta sama bułka czy inna.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2014/03/29 21:01
    @chocolatte: Ważyłaś przed, czy po przyrządzeniu? W przypadku pieczenia będzie różnica wagowa (ubytek wody podczas pieczenia).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę