Wafel ryżowy o smaku paprykowym

Wafle ryżowe o smaku paprykowym

Wafel ryżowy o smaku paprykowym waży 12 g.

  100g na zdjęciu (12 g)
Energia 414 kcal 50 kcal
Białko 7,9 g 0,9 g
Tłuszcz 9,3 g 1,1 g
Węglowodany 73,0 g 8,8 g
Błonnik 3,1 g 0,4 g

Wafle ryżowe o smaku paprykowym kalorie w 100g: 414kcal

Zobacz więcej: wafel ryżowy papryka 12g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2019.07.03

Ważenie dodano: 2013.10.13 w kategorii Produkty zbożowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: ryż brązowy 34%, grys kukurydziany, ryż biały 25%, aromat paprykowy (sól, proszek paprykowy 1,3%, aromaty (w dymu wędzarniczego), cukier, proszek cebulowy, substancja wzmacniająca smak i zapach (E621), proszek pomidorowy, proszek serwatkowy, fruktoza, proszek serowy, czosnek, substancja przeciwzbrylająca (E551), zioła i przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja wzmacniająca smak i zapach (E627), barwnik: annato), olej roślinny.
Producent: Good Food
Marka: Jumbo

Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Patrzac na sklad chyba juz wiem, na czym m.in, zaoszczedze pieniadze..az strach pomyslec ze taka przekaska zalicza sie do produktow tak czesto poajawiajacych sie w dietach jako "niskokaloryczne i zdrowe"..chyba wole zjesc szklanke ugotowanego ryzu albo chociazby bulke grahamke z pobliskiej piekarni..
  • Fuj
    Sonko chyba robi lepsze jakościowo wafle, bez tej całej chemii, która tutaj jest.
  • Zamiast zaczynać wywody jak bardzo coś jest niezdrowe, bo ma tyyyyyle E w składzie, najpierw przeczytajcie to: http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/co-naprawde-zawieraja-gotowe-dania-w-sloikach/wx7w1 i przestańcie zrzędzić...
  • Lubię, pyszne są:3
  • swistak332 2013/10/14 12:03
    Czemu wy macie aż takie shizy na punkcie tego co jest zdrowe ??
  • ej laski, one są boskie, zabijają mniej niż smog i cały inny syf. enjoy
  • Nie można sobie wszystkiego odmawiać bo stres związany z czytaniem etykiem bardziej zaszkodzi niż dwa E
  • *etykiet
  • serowe wafle z tej serii też są pyszne ;D
  • Największym paradoksem jest fakt, że firma, która robi to "coś" nazywa się Good Food ;)
  • @świstak332 schizą jest dla mnie wykłócanie się, na ile owoców dziennie można sobie pozwolić, bo "cukry proste" albo "czy aby na pewno ten jogurt naturalny jest zdrowy, no bo w końcu ma aż 2% tłuszczu" ale obiekcje w przypadku czegoś tak maksymalnie przetworzonego i sztucznego świadczą tylko o tym, że pozostał nam jeszcze jakiś instynkt samozachowawczy ;)
  • KasiaPot 2013/10/14 20:32
    mrt przyznaje 100% racji! Madre slowa... skład tych wafli pozostawia wiele do życzenia..wole już zjeść te muśnięte czekoladą gorzką ( chociaż też pewnie ta polewa niewiele ma wspólnego w prawdziwą czekoladą..). MIlefka tez ma rację: lepiej zjeść grahamkę, albo ugotować ryż, posypać żółtym serem - w smaku podobne, a więcej wartości bez tego całego syfu..To jest propozycja podobna do tego, co zrobiono z flipsami nadając im różne smaki : bekonowe, serowe, czekoladowe... produkt z przeznaczenia dla dzieci:/ Te wafle to idealny pokaz tego, jak bardzo można "zniszczyć" coś, co samo w sobie jest pyszne, lekkostrawne, i zdrowe: naturalne wafle ryżowe, albo naturalne chrupki kukurydziane...Szkoda, że powstają takie wynalazki. Nie twierdzę, że kategorycznie nie można tego jeść- wszystko w umiarze jest tolerowane..ale skład tych produktów powoduje, że w pewien sposób uzależniają: jesz i jesz aż skończysz :P tak jak orzeszki z puszki- wiecie jak to działa...
  • Lubię wejść do sklepu i rozejrzeć się za czymś "zdrowym"
    Ah, niestety ten pośpiech mnie kiedyś wykończy.
    Spojrzałam, sobie myślę skoro wafle to pewnie zdrowe i kupiłam.
    Dopiero później przeczytałam skład i się załamałam.
    Zjadłam jednego dla spróbowania, to nawet nie jest smaczne!
    Miałam dziwne wrażenie, że to było tylko posypane papryką z góry i tyle.
    Resztę oddałam siostrze, bo nie mogłam tego jeść.
    A co do nazwy firmy. Dokładnie! Paradoks
  • Przyprawa która otacza wafle przypomina mi tą z chipsów paprykowych :P Tak samo jeśli chodzi o smak serowy - na myśl przychodzą mi chrupki kukurydziane serowe. Więc nie wiem jaki sens jest w takim produkcie.
  • Powiedzcie mi prosze, co jest takiego zlego w skladzie tego produktu? Cebula? Pomidor? Papryka? Czy moze witamina C? Dodam odrazu, ze ta papryka to to samo co sypiecie jako przyprawe. Widze, ze naogladalyscie sie wiem co jem i lekko nadinterpretujecie. Zapewne jakby w skladzie byl monotlenek diwodoru to list do Premiera byscie wyslaly w tej sprawie. Zal. Jak nie rozumiecie o czym pisze, proponuje zaznajomic sie z tym http://pl.wikipedia.org/wiki/Monotlenek_diwodoru
  • @JarekK a co jest złego w składzie Chipsów, chałwy, czekolady, ciastek i zupki chińskiej? Przecież ziemniaki z chipsów to prawie jak obiad, chałwa to samo zdrowie, czekoladę robi się z kakaowca więc jest sałatką, ciastka robi się ze zbóż, które są przecież zdrowe a zupka chińska jest wspaniałą alternatywą dla zabieganych ludzi -.- Wafle to produkt wysoko przetworzony, większość witamin ginie podczas jego obróbki. Sproszkowane warzywa i aromaty służą tylko do nadania odpowiedniego smaku i nie mają nic wspólnego z witaminami. Kwas cytrynowy nie jest witaminą C. I jak tu się dziwić że jest tyle chorób na świecie jak ludzie nawet nie wiedzą co mają jeść...
  • @Kage Ja się zgadzam z jednym, nie zjadłbym tego wafla ryżowego z racji tego, że nie jadam rzeczy tak wysoko przetworzonych.I dalej się zgodzę, że jedzenie wysoko przetworzone nie jest dobre. Ale biję do tego co piszą dziewczyny. Nie jest dla nich problemem sam wysoko przetworzony wafel, tylko te wszystkie dodatki "E". Jak dla mnie najzwyczajniej na świecie sieją panikę.
  • najlepsze wazenie :) kocham te wafle :3
  • uwielbiam! idealne do sałatek.a serowe do piwka :)
  • Próbowałam pizzowe z tej serii, ale mają nieco lepszy skład niż te zważone (może z biegiem lat zmieniła się receptura). Dobra alternatywa dla chipsów itp., są mniej tłuste, ale na pewno nie jest to zastępnik normalnego pieczywa ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę