Szklanka mąki wiesiołkowej

Mąka wiesiołkowa

Szklanka mąki wiesiołkowej waży 120 g.

  100g na zdjęciu (120 g)
Energia 364 kcal 437 kcal
Białko 29,3 g 35,2 g
Tłuszcz 7,5 g 9,0 g
Węglowodany 44,7 g 53,6 g
Błonnik b.d. -

Mąka wiesiołkowa kalorie w 100g: 364kcal

Zobacz więcej: szklanka mąka wiesiołkowa 120g

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.28

Ważenie dodano: 2016.04.22 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: 100% częściowo odtłuszczonej mąki wiesiołkowej.
Producent: Olvita

Mamy 6 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/22 06:16
    Obecnie w mojej szafce kuchennej znajduje się kilkanaście mąk z różnych zbóż / nasion. Nie zastanawiałam się jeszcze do czego wykorzystać powyższą, wiec jak macie jakieś sprawdzone przepisy - podzielcie się. Z przyjemnością się z nimi zapoznam i być może wykorzystam :)
  • jak dużo białka ;) też jestem ciekawa jak ją wykorzystać, ale bardziej mnie zastanawia gdzie ja najpierw kupić? ;)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/24 05:19
    @necia: Ja powyższą mąkę zakupiłam w sklepie internetowym producenta. Po wpisaniu w wyszukiwarkę pojawi się również co najmniej kilkanaście innych sklepów oferujących ten produkt. Albo można zapytać się o jej dostępność (bądź zamówienie) w sklepach stacjonarnych z tzw. zdrową żywnością.
  • jadłam ciastka z takiej mąki zakupione w lokalnej Poznańskiej piekarni. i szczerze mówiąc... tyłka nie urywa, staniki nie latają. wypiek miał gorzki posmak (a to przecież kupne, gdzie cukru na pewno sporo) i bardzo kruchą, łamliwą strukturę. odkurzanie murowane ;)
  • przepraszam, pomyłka- ciastka które jadłam były z OSTROPESTU a nie z wiesiołka.
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2016/04/28 18:51
    Kilka dni temu wykorzystałam tę mąkę podczas sporządzania gofrów.
    Dodałam do pełnoziarnistej w ilości około 15%. Surowa masa ciekawie się prezentowała - jakbym wsypała do niej maku ;) Oryginalnie prezentowały się gotowe gofry: na wierzchu delikatnie beżowe, a w środku brązowe, jakby z dodatkiem kakao. Podczas jedzenia stwierdziłam, że można by zrobić komuś psikusa i powiedzieć, że gofry są z dodatkiem kakao ;)
    Tym bardziej, że naprawdę trudno było wyczuć jakiś specyficzny smak czy zapach (co niejednokrotnie ma miejsce przy wykorzystaniu tzw. "innych" mąk - ja to akurat często biorę za plus, ale część osób nie akceptuje nieznanych im posmaczków i zapaszków...).

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę