Łyżeczka pasty z zielną cebulką Pastella

Pasta z zieloną cebulką Pastella

Łyżeczka pasty z zielną cebulką Pastella waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 370 kcal 56 kcal
Białko 4,2 g 0,6 g
Tłuszcz 36,4 g 5,5 g
Węglowodany 6,3 g 0,9 g
Błonnik b.d. -

Pasta z zieloną cebulką Pastella kalorie w 100g: 370kcal

Zobacz więcej: łyżeczka pasta zielona cebulka pastella 15g

Ostatnia aktualizacja: 2015.07.20

Ważenie dodano: 2015.07.16 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: olej rzepakowy, twaróg z jogurtem 18% (chudy twaróg, jogurt, woda, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego i guma guar, żelatyna wieprzowa), twaróg półtłusty 14%, woda, papryka zielona 7%, cukier, cebula 4%, zielona cebulka 2%, gorczyca mielona, przyprawy, zółtko jaja, sól, ocet spirytusowy, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy), szczypiorek, aromat (zawiera gluten), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Informacje: Zawiera: mleko, jaja, gorczycę, gluten. W zakładzie przetwarzane są również: ryby, skorupiaki, seler i soja.
Producent: Lisner
Marka: Pastella

Mamy 3 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Jak patrzę na skład i ilość tłuszczu, to się odechciewa próbować... Lepiej wziąć normalny twaróg albo serek typu bieluch, dodać cebulkę i przyprawy, to jest kilkanaście sekund roboty, a w smaku podejrzewam o wiele lepsze ;)
  • Tvk_91, tak można powiedzieć o każdym produkcie zdjętym z półki sklepowej. Konserwanty są niezbędne do dłuższej przydatności produktu oraz cenie, którą zbijają producenci "ciekawymi" wypełniaczami.
    Tak, można zrobić samemu, jak wszystko inne. Ale po co to piszesz? Już było 1000... takich postów, każdy to wie. Za wszystkim stoi rynek i ludzie, którzy go napędzają, jeśli jest popyt to i rośnie podaż. Chęć zysku i ludzkie wygodnictwo.
  • @zazdrozdka,
    Było 1000 takich postów, niech będzie kolejny 1000, może w końcu ludzie zaczną zwracać uwagę na skład tego, co jedzą.
    Ja nie jestem jakimś eko świrem; jeśli miałabym kupić pastę np. krewetkową, hawajską czy jakąś inną egzotyczną, to też nie będę się bawić w zdobywanie poszczególnych składników i samodzielne robienie tego, i sięgnę po gotowca (inna sprawa, że praktycznie w ogóle nie używam tego typu produktów). Ale w tym przypadku to jest przesada, pasta o smaku serka z cebulą, banalne do wykonania w domu, a spójrzmy na skład tej: już pal licho te konserwanty, ale na pierwszym miejscu składu mamy olej, a zaraz później zaczyna się cała litania: skrobia, mączki, gumy, żelatyna, aromat...
    A odnośnie ceny, żeby wyszło taniej od zwykłej domowej pasty z twarożku, ten gotowiec musiałby kosztować jakieś 40-50 groszy za opakowanie, a podejrzewam, że kosztuje 4 razy więcej ;)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę