Szklanka białej kapusty zasmażanej

Kapusta biała zasmażana

Szklanka białej kapusty zasmażanej waży 210 g.

  100g na zdjęciu (210 g)
Energia 102 kcal 214 kcal
Białko 1,3 g 2,7 g
Tłuszcz 8,0 g 16,8 g
Węglowodany 6,3 g 13,2 g
Błonnik b.d. -

Kapusta biała zasmażana kalorie w 100g: 102kcal

Zobacz więcej: kapusta biała zasmażana 210g

Ostatnia aktualizacja: 2017.06.19

Ważenie dodano: 2013.12.27 w kategorii Warzywa i ich przetwory

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: kapusta kwaszona (81%), olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, cukier, sól, pieprz.
Producent: Provitus

Mamy 10 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Cóż to za wymysł? Czy ktoś próbował?
  • Raz miałam okazję próbować ale domową, nie ze słoika. Kapusta zasmażana czyli kapusta kiszona na słodko do tego ciepła - jak dla mnie paskudztwo, omijam z daleka teraz :P
  • Kapusta zasmażana z olejem rzepakowym to tradycyjna potrawa świąteczna na Lubelszczyznie ;) Mi bardzo smakuje, jest delikatna, mięciutka, aksamitna. Ja ja jadłam jako bigos, z dodatkiem różnych rodzajów mięs
  • U nas na śląsku robimy ją na zasmażce :) mi bardzo smakuje aczkolwiek nie jadam jej zbyt często ze względu na ilość kalorii i to, że jest dosyć ciężka
  • moja mama taką robi, i z kiszonej i z młodej kapustki,na ciepło.bardzo bardzo smaczne! ale tej ze słoika, ech nie jadłam i chyba nie zjem. Wolę poprosić mamę by zrobiła :)
  • dziadova 2013/12/28 11:55
    Kapusta, mmmmmmmmm :) Kocham, gdyby nie kcal przejadłabym każdą ilość. Z drugiej strony bardziej sycące i smaczniejsze (IMHO) niż wszelkie słodkości, po których zamulenie jest nieporównywalnie bardziej nieprzyjemne.
  • To kapusta też jest niezdrowa, że nie przyrządziliście jej sami, tylko jakieś syfy ze słoika? :( Czasami dziwi mnie, że tyle promujecie sztucznych, chemicznych, pseudodietetycznych wynalazków, zamiast np. świeżej młodej podsmażonej lekko kapusty - ja np. robię tak: młodą kapustę szatkuję, obgotowuję do miękkości, na niedużej ilości klarowanego masła podsmażam posiekaną zieloną cebulkę i koperek, dorzucam kapustę, podduszam tak długo, żeby przesiąkła porządnie dodatkami, zabielam chudą śmietaną albo jogurtem, odrobinę solę. Nie sądzicie, że to byłoby zdrowsze niż ta kopalnia konserwantów?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/06/19 14:27
    @Serafe nasz serwis nie promuje produktów spożywczych. Naszym celem jest stworzenie dużej bazy żywności, w tym także produktów rynkowych. Nie jest celem ilewazy pokazywanie wyłącznie "zdrowej" żywności.
  • @Barbara - to ciekawe, bo generalnie zawsze ton wypowiedzi p. Izabeli choćby był taki, że pewnych rzeczy nie jada, nie gotuje, że to czy tamto specjalnie dla serwisu, dietetyczne wersje potraw, bo promowanie zdrowego stylu życia... No ale ok, szanuję. Tak czy siak - taka kapusta jest, a wersji "domowej" choćby wspomnianej, brak, szkoda.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/06/19 15:18
    @Serafe masz rację, bo obie jesteśmy żywieniowcami i chcąc nie chcąc nasze wypowiedzi idą w tym kierunku.
    Chodziło mi jednak o sam dobór produktów do ważeń, kryterium jest szeroka baza danych. Wiele osób korzysta z ilewazy.pl do oceny swojego sposobu żywienia, który rzadko jest idealny (w zasadzie nigdy :) ).
    Pomysł z domową kapustą wpisuję na listę ważeń do wykonania.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę