Rządek czekolady mlecznej Milka Oreo

Czekolada mleczna Milka Oreo

Rządek czekolady mlecznej z mleka alpejskiego z kremem z mleka alpejskiego o smaku waniliowym (38 %) oraz pokruszone ciastka Oreo (12 %) waży 20 g.

  100g na zdjęciu (20 g)
Energia 560 kcal 112 kcal
Białko 5,5 g 1,1 g
Tłuszcz 35,0 g 7,0 g
Węglowodany 54,5 g 10,9 g
Błonnik 1,2 g 0,2 g

Czekolada mleczna Milka Oreo kalorie w 100g: 560kcal

Zobacz więcej: rządek porcja 20g czekolada mleczna mleko alpejskie krem waniliowy ciastka oreo

Ostatnia aktualizacja: 2015.03.31

Ważenie dodano: 2014.07.27 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: cukier, olej palmowy, tłuszcz kakaowy, serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, mąka pszenna, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, śmietanka w proszku (2%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (0,7%), pasta z orzechów laskowych, emulgatory (lecytyna sojowa, lecytyna słonecznikowa), syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia pszenna, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu, węglany potasu), sól, aromaty.
Informacje: Zawiera: gluten, pszenicę, mleko, orzechy laskowe, nasiona soi. Może zawierać inne orzechy. Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 30%.
Producent: Mondelez
Marka: Milka

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • najlepsza czekolada ever :)
  • Zjadlam dzisiaj taka cala... Czy to mozliwe, zeby tluszcz z tej czekolady tak szybko odlozyl mi sie na udach? Dodam, ze zjadlam ja przed treningiem sztuk walki. I potem jak spojrzalam w lustro to moje uda byly widocznie wieksze z wewnetrznej strony :(
  • @paulinga, nie, to nie jest możliwe. Uda mogły Ci się wydać grubsze, bo mięśnie mogły napuchnąć z wysiłku + dodatkowo organizm mógł zgromadzić więcej wody w tkankach (zależy to od wielu czynników, m.in. dnia cyklu czy wysiłku właśnie).
    Metabolizm tłuszczów jest skomplikowany i nigdy nie jest tak, że tłuszcz z jakiegoś produktu odkłada się wyłącznie w jednym konkretnym miejscu na ciele (np. nogi czy brzuch).
  • Króliczę 2015/03/30 22:23
    Paulinga, absolutnie nie! Choćbyś nie wiem, jak tego chciała :D

    Już nawet teoretycznie
    (a rzeczywistość mknie w jeszcze bardziej odległym kierunku - opisał/a to *mrt* wyżej). Otóż - podkreślę jeszcze raz: nawet w teorii - aby przytyć kilogram, logicznie rzecz ujmując, musiałabyś wchłonąć swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne PLUS jakieś 9000 kcal (czyli około 18 takich czekolad), bo tyle potrzeba, aby uzyskać kilogram tłuszczu... oczywiście trzeba też założyć, że wspomniana ilość czekolady odłoży Ci się w stu procentach jako tłuszcz (co jest niemożliwe) i w stu procentach ominie wszystko i zainstaluje się na udach czy brzuchu, bo teraz ma akurat taki kaprys.
    Szlaki metaboliczne biegną o wiele bardziej skomplikowanie i - z tego punktu widzenia - optymistycznie dla kogoś, kto przykładowo puścił wodze apetytu ;) bo nie przytyje tak łatwo.
  • W ogóle nie jest możliwe odłożenie się zjedzonego tłuszczu wprost w naszym ciele, w żadnym miejscu, niezależnie od tego co zjesz. To o 9000 kcal też nie musi być prawdą. Gdyby energia pochodziła np. wyłącznie z tłuszczów, wtedy nie wydzieli się insulina konieczna do procesu magazynowania. Ale już w przypadku czekolady, bogatej również w węglowodany, proces magazynowania (ale nie "tłuszczu z czekolady" tylko energii pozyskanej podczas jej trawienia) będzie zachodził. Zachodzi zresztą po każdym posiłku, który spowoduje wzrost poziomu insuliny, tak samo jak proces korzystania z zapasów zachodzi zawsze, gdy poziom insuliny odpowiednio się obniży dopuszczając do działania hormon antagonistyczny - glukagon.
  • Króliczę 2015/03/31 18:00
    @dorro:
    to o 9000 kcal nie musi być prawdą, bo jest TYLKO teorią, jak kilka razy podkreślałam wyżej (myślałam, że wystarczy, ale wraz są problemy ;])
  • Jeju, az sie wystraszylam :p ale okropnie sie zaslodzilam, juz chyba nie tkne tej czekolady. I bardzo dziekuje za pomoc, rzeczywiscie to raczej przez napuchniete miesnie:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę