Serek Danio białe

Porcja serka homogenizowanego o smaku śmietankowym waży 140 g.

  100g na zdjęciu (140 g)
Energia 96 kcal 134 kcal
Białko 4,9 g 6,9 g
Tłuszcz 2,9 g 4,1 g
Węglowodany 12,5 g 17,5 g
Błonnik b.d. -

Serek Danio białe kalorie w 100g: 96kcal

Zobacz więcej: porcja serek homogenizowany danio 140g śmietankowy

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.09

Ważenie dodano: 2016.03.31 w kategorii Nabiał i jaja

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mleko (66%), śmietanka (8%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, żelatyna, aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka.
Producent: Danone Sp. z o.o.
Marka: Danio extra
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 7 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Składu nie ma złego, a uważam że jest bardzo smaczny w porównaniu do klasycznego Danio waniliowego, po którym pozostaje w ustach dziwny proszkowy posmak. Zamierzam się jeszcze do spróbowania edycji limitowanych bodajże jagoda, wiśnia i trzecia, której nie pamiętam :)
  • No rzeczywiście, skład rewelacja... ;)
    Lepiej kupić najzwyklejszy serek naturalny i doprawić po swojemu, nie dość że taniej, to jeszcze zdrowiej, i mamy kontrolę nad smakiem i składem. Można zrobić waniliowy, kakaowy, dodać owoce albo jedynie trochę posłodzić. Ten ma 12,5 g węgli, to dość dużo jak na serek; ja kupuję zwykłe serki, mają między 2-4,5 g cukrów
  • A jeszcze lepiej by było kupić własną krowę, wydoić i zrobić serek samemu. Tutaj mamy jeszcze żaletynę, więc do tego jakąś świnkę. No i podpuszczka, o ile jest naturalna, to jeszcze cielaczek i voila! mamy serek.
    Nie rozumiem, jak ludzie mogą być tak leniwi, żeby kupować produkty spożywcze w sklepie, zamiast siedzieć całymi dniami w kuchni, ogrodzie i oborze i szykować wszystko samemu.
    Przecież trzymanie własnej krowy, kur, pola warzywnego i sadu owocowego, to nie jest jakiś wielki wyczyn. No ale lenie zawsze znajdą wytłumaczenie dla swojego lenistwa.
  • Pewnie że prosto od krowy najlepszy, ale krowy niestety nie mam gdzie trzymać, na 30 mkw się nie zmieści; ewentualnie u dziadka na balkonie, ale to jest stare budownictwo tzw. wielka płyta, to może nie wytrzymać takiej masy ;)
  • A tak na serio, SEREK w tym produkcie stanowi, jeśli dobrze liczę, 74%, reszta to woda z cukrem i zagęszczacze; człowiek płaci jak za ser, a dostaje w 1/4 jakieś badziewie.
    A po drugie: ja z kolei nie rozumiem, jak można bezkrytycznie przyjmować wszystko co wrzucają nam producenci żywności; wystarczy że ładnie zareklamują i kolorowo zapakują, a ludzie lecą jak muchy na lep. Naprawdę tak ciężko kupić zwykły serek i doprawić, dosłodzić po swojemu?
  • Tvk_91@ to fakt, ja tez tego nie rozumiem, nawet probowsalam to wytlumaczyc moim rodzicom, ale na darmo, dalej w lodowce u nich widze typowe smakowe jogurty serki itp, z masą cukru i sztucznosci. a piwnica pęka od zbiorów w słoikach, wystarczy j.naturlany wlozyc taki kompocik i nie lepiej ? no ale do nich nie dotarło! no i taniej!
  • [Komentarz usunięty. Nie na temat.] Izabela

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę