Łyżka śmietanki tortowej 36 %

Śmietanka 36%

Łyżka śmietanki o zawartości tłuszczu 36 % waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 343 kcal 34 kcal
Białko 2,0 g 0,2 g
Tłuszcz 36,0 g 3,6 g
Węglowodany 3,0 g 0,3 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Śmietanka 36% kalorie w 100g: 343kcal

Zobacz więcej: łyżka 10g śmietanka tortowa 36%

Ostatnia aktualizacja: 2016.04.27

Ważenie dodano: 2012.01.22 w kategorii Tłuszcze

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: składnik dodatkowy: karagen - stabilizator.
Producent: OSM w Łowiczu

Mamy 20 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • BaŁaMuTkA 2012/01/22 21:48
    będzie jakiś tort ? ;D
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/01/22 21:59
    @BaŁaMuTkA: o, jaka jesteś spostrzegawcza :) Tak, dzisiaj sporządzałam tort specjalnie na zlecenie użytkowników ilewazy.pl. Ukaże się w dniu jutrzejszym, ale na chwilę obecną nazwa niech zostanie niespodzianką, albo jeszcze lepiej, mam propozycję - możecie zgadywać :) Ciekawe, kto pierwszy poda prawidłową odpowiedź :) Tymczasem dobranoc :)
  • Często korzysta Pani ze stronki www.kwestiasmaku.com więc może marchewkowy? :D Prezentuje się na głownej zachęcająco :D
  • A co do ważenia, to interesujące... Jedna łyżka, a 34 kalorie... Wiadomo, że do tortów daje się dużo więcej :D
  • Moje typy: smietanowiec, rafaello, orzechowy ;)
  • a może Czarny Las albo Szwarzwaldzki?:P ale biorąc pod uwagę że nie ma świeżych owoców to może być jeszcze jakiś Cappuccino albo moje ulubione Genueńskie (mimo że to nie tort)? ^^
    ja ostatnio użyłam do tarty cytrynowej, i muszę przyznać że spisuje się lepiej niż kremówka 30%- masa nie była aż tak lejąca, a co za tym idzie jest mniejsze ryzyko, że wystąpi tzw "soggy bottom":P
  • a może pani Izabela przyrządzała Tort Walentynkowy z Moich Wypieków? ;>
  • No 36% dużo lepiej się ubija niż 30%, nawet moim zdaniem nie trzeba tyle żelatyny/śmietanfixów używać, aby konsystencję jej zachować na dłużej
  • mmmm Haruka-rafaello... nr 2 z ciast
    nr 1 to 3 bit
    stawiam na 3bita:)
    szkoda, że OKROPNIE kaloryczny:(
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/01/23 09:08
    O jaka miła niespodzianka :) Zadałam Wam pytanie o 22, a tu już widzę tyle propozycji :) Może przydadzą się do następnego wyboru tortu, ale niestety nie są dobrą odpowiedzią na dzisiejsze ważenie :)
    Moje podpowiedzi:
    - ja wykonałam tort, ale deser ten występuje pod różnymi postaciami (w różnych formach, naczyniach itp...)
    - w składzie znajduje się kawa
    Czy wiecie już o jaką nazwę chodzi ?
  • tiramissu
  • Tiramisu ? ;)
  • inaczej chyba byc nie moze ;)
  • albo tak jak pisala nimfaa - cappuccino :] w sumie i tak pierwsza wpadla na to, ze tort ma zwiazek z kawa wiec w ramach nagrody powinna dostac kawalek ;)
  • BaŁaMuTkA 2012/01/23 09:40
    hehe ja się nie moge doczekać zdjęcia tego cuda co Pani Izabela wykombinowała ;) jak będzie wyglądało tak jak inne specjały tutaj to juz mi ślinka cieknie ;D hmm tiramisuuuu ... bomba ! ;D
  • to bedzie ten moim zdaniem :D http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_cappuccino/przepis.html
  • Och! Widzę, że Pani Izabela również korzysta z bloga "Kwestia Smaku"!
    To ja polecam również "Pracownia Wypieków" (http://pracowniawypiekow.blogspot.com/) - również z pięknymi zdjęciami (radzę zjechać w dół strony aby obejrzeć posty z pięknymi fotkami *.* - ponieważ pierwszy post jest gościnny)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2012/01/23 14:28
    Rozwiązanie: tort tiramisu. Gratuluję szybkiej reakcji :). Niestety, tort rozszedł się tak szybko jak świeże bułeczki, w związku z tym nie mogę już nim poczęstować :) Być może pomyślimy z Maciejem nad stworzeniem jakiegoś konkursu z nagrodami ? Hmmm...
    Tort prezentuje się następująco: http://www.ilewazy.pl/kawalek-tortu-tiramisu
  • Fajnie byloby wiedzieć ile łyżek ubitej śmietany wyjdzie z tej łyżki śmietany, bo jest to jednak praktyczniejsze- kto nie skubnie odrobinę (kilka łyżeczek) podczas pieczenia?! :D
  • ... i nastało czteroletnie milczenie. 36% mogę jeść łyżkami:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę