Łyżeczka substancji żelującej Agar-Agar

Substancja żelująca agar-agar

Łyżeczka substancji żelującej Agar-Agar waży 3 g.

  100g na zdjęciu (3 g)
Energia 306 kcal 9 kcal
Białko 6,0 g 0,2 g
Tłuszcz 0,0 g 0,0 g
Węglowodany 81,0 g 2,4 g
Błonnik 8,0 g 0,2 g

Substancja żelująca agar-agar kalorie w 100g: 306kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 3g substancja agar-agar żelująca

Ostatnia aktualizacja: 2013.04.04

Ważenie dodano: 2012.06.16 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Gabriela 2012/06/16 21:21
    Jaka jest różnica między tą substancją a Gumą Guar? (poza numerkiem przy "E" ^^)
  • w uproszczeniu: guma zagęszcza i żeluje (np. dżem), a agar wykorzystywany jest do robienia galaretek wegetariańskich ;)
  • Gabriela 2012/06/17 00:06
    @bet: Bardzo dziękuję. :D
  • wow! co to za cudo? :o może jestem ciemna, ale pierwsze widzę! do czego się używa, w jakim celu i gdzie dostać, jeśli 'cenne'? ;> ^^ z góry dziękuję!
  • To jest roślinny odpowiednik żelatyny, mówiąc najprościej. Dla kogoś kto nie chce jeść odpadu zwierzęcego otrzymywanego z przetwarzania kosci i chrząstek czyli żelatyny, jest idealny. W Delikatesach jest na pewno :)
  • hehe my na studiach używaliśmy agaru przy rozmnażaniu in vitro roślin ;) jest to substancja, która po dodaniu do pożywki ciekłej zmienia ją w stałą-w taką właśnie galaretkę ;)
  • J. o widzisz a ja w celu stalenia pożywek bakteryjnych na szalkach :P Także nie wyobrażam sobie żeby można to było jeść bo dziwnie mi się kojarzy.
  • A ja jednak wolę dodatek agaru niż żelatyny zwierzęcej :) pomimo czasu spędzanego w laboratorium na odważaniu agaru do pożywek ;)
  • Używam dużo i chętnie :)
  • hm a co z tego można zrobić? żelatyna jakoś zawsze mnie obrzydzała więc nie znam żadnych przepisów.. galaretki pewnie, a jakieś kiśle czy co?
  • Robię galaretki ze świeżych soków lub zmiksowanych owoców, serniczki na zimno, desery z jogurtu lub panna cottę z mleka kokosowego.
  • Agatka! Panna cotta z mleka kokosowego! Muszę spróbować, bo brzmi obłędnie :)
  • Jest pyszne :)

    Robię jeszcze wegańską wersję takich galaretek na konkretnie z warzywami i tofu, ale to nie dla mnie, nigdy za nimi nie przepadałam (tj. nawet za czasów "mięsnego" dzieciństwa) - robię je dla mamy, która je uwielbia.
  • dzię ku ję!
  • katusowa 2012/06/23 11:30
    zu, galaretki owszem ale kisiel robi się z mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę