Łyżeczka proteinowego kremu czekoladowego z orzechami laskowymi

Proteinowy krem czekoladowy z orzechami laskowymi

Łyżeczka proteinowego kremu czekoladowego z orzechami laskowymi waży 10 g. Produkt o obniżonej zawartości węglowodanów, bez dodatku cukru, o wysokiej zawartości białka i błonnika.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 439 kcal 44 kcal
Białko 35,0 g 3,5 g
Tłuszcz 28,5 g 2,9 g
Węglowodany 10,5 g 1,1 g
Błonnik 21,5 g 2,2 g

Proteinowy krem czekoladowy z orzechami laskowymi kalorie w 100g: 439kcal

Zobacz więcej: łyżeczka 10g krem czekoladowy proteinowy orzechy laskowe

Ostatnia aktualizacja: 2014.01.29

Ważenie dodano: 2014.01.24 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: białko serwatkowe, ekstrakt proteinowy kakaowca, kakao (12%), proteiny ryżowe, erytrytol, hydrolizowany kolagen, błonnik roślinny, oliwa extra vergine, orzechy laskowe (5%), olej słonecznikowy, lecytyna sojowa. Alergeny: produkt zawiera mleko, orzechy laskowe i soję. Produkt nie zawiera dodatku cukru. Produkt zawiera cukry występujące naturalnie w składnikach.
Producent: Food Italia Sarl

Mamy 13 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • hmmm skład nie taki zły... próbował ktoś?
  • Wszystko fajnie. Tylko czy to jest dobre albo chociaż jadalne? I gdzie można to nabyć?
  • @Airam http://www.guiltfree.pl/product.php?id_product=675 czy jest jadalne, pojęcia nie mam (;
  • W jednej z recenzji znalazłam "W smaku krem jest naprawdę przepyszny. Intensywnie czekoladowy z delikatną orzechową nutą. Na dobrą sprawę w smaku jest do złudzenia podobny do najpopularniejszego czekoladowo-orzechowego kremu/ Jeżeli ktoś obrał sobie za zadanie unikać tego typu produktów i szukać bardziej wartościowych zamienników, krem proteinowy w pełni go zadowoli. "
  • weszłam właśnie do tego sklepu internetowego z linku powyżej i ten krem, który z początku mnie zaskoczył to pestka przy produktach "0 kalorii".
    Ja ogółem jestem bardzo uprzedzona do produktów tego typu po niemiłych spotkaniach z proteinowymi batonami. Ten krem może być zjadliwy, ale pewnie nie będzie mi dane tego nigdy doświadczyć ze względu na jego cenę ;p
  • krem czekoladowy: weź mleko odtłuszczone w proszku dodaj do niego prawdziwe ciemne kakao dodaj jeszcze do smaku masło orzechowe takie nie mniej niż 90% orzechów dodaj miód lub syrop klonowy i wymieszaj na gładką masę :) można jeszcze dodać krople olejku do pieczenia - orzech laskowy i po prostu niebo w gębie ;D
  • @olcia999 W pełni się z tobą zgadzam, wsypuję 3 szkl. mleka odtłuszczonego w proszku, dodaję kilka łyżek kakao, syrop klonowy i to miksuje, dodaję ulubione orzeszki i wkładam w słoiczkach do lodówki. Ten krem miałam okazje próbować i jest zaskakująco smaczny, ale za 30zł to ja mam kilka słoiczków mojego domowego tworu. Ale ogólnie polecam produkty z glutenfree, np odtłuszczone masło orzechowe w proszku, dobra. brzmi strasznie, ale jest baardzo dobre :) Byłam w szoku.
  • Juliettaan 2014/01/25 22:03
    Wolę nutellę <3
  • @olcia999, Marcado, brzmi super - podacie proporcje? Pozdrawiam:)
  • proporcje to na oko :) bo to tak ile chcesz, możesz zrobić sobie na raz, możesz na dłużej przechowywać w lodówce :)
    jak dodasz więcej mleka w proszku będzie smakować jak mleczna czekolada
    dasz więcej kakao będzie smakować jak gorzka czekolada.
    słodzisz tak jak lubisz, bardziej lub mniej słodkie :)
    możesz dodać aromat pomarańczowy, migdałowy, orzechowy lub bez :)
    możesz dodać masło orzechowe ale nie musisz :)
    musisz sobie tak pomału po łyżce to miseczki sypać i mieszać i próbować :) aż wyjdzie @Rudzisko Twoje ulubione "masło" czekoladowe :)
  • Przypomniała mi się Miodelka:) swoją drogą warta zważenia
  • Peggy Blonde 2014/01/29 12:07
    Brzmi ciekawie, zdrowsze niż nutella - to pewne.
    Cena pewnie też "WYŻSZEJ" półki, a ja póki co jestem spłukana po moim najnowszym zakupie Walden Farmsów, czekoladowo orzechowym masełku :)
    Może kiedyś spróbuję, zachęca mnie wysoka zawartość białka!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę