Łyżeczka pasty miso jasnej

Pasta miso jasna

Łyżeczka pasty miso jasnej waży 10 g.

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 185 kcal 19 kcal
Białko 12,3 g 1,2 g
Tłuszcz 4,8 g 0,5 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 0,1 g
Węglowodany 25,4 g 2,5 g
Cukry proste 21,0 g 2,1 g
Błonnik b.d. -
Sól 11,9 g 1,2 g

Pasta miso jasna kalorie w 100g: 185kcal

Zobacz więcej: pasta miso pasta miso jasna pasta miso pasta miso jasna łyżeczka 10g

Ostatnia aktualizacja: 2018.10.22

Ważenie dodano: 2017.10.01 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: woda, soja 30%, ryż, sól, alkohol 2,3%, przyprawy
Producent: Polski Importer KK Polska Sp. z o.o.
Marka: Miyako Japan

Mamy 18 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Jak wrażenia?
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2017/10/03 08:19
    @mia111 słona i okropna ;), ale przecież pasty miso nie jada się z łyżeczki. Niestety nie jestem wielką fanką kuchni orientalnej, dlatego nie umiem się wypowiedzieć w jakich proporcjach i do czego najlepiej dodawać pastę miso.
    Próbowałam zupy miso, a także ryby z pastą miso, ale to wciąż nie moje smaki :-/.
  • Barbara
    Jestem wielkim fanem kuchni azjatyckich a ostatnio mam fazę na kuchnię japońską . Przed chwilą zrobiłem zupę miso z dodatkami takimi jak glony wakame , serek tofu , grzyby mung , makaron ramen i japońska mieszanka przypraw , pycha :-) .
  • Jeszcze świetnie do niej pasowałyby krewetki ale w tej chwili ich nie mam .Będę dzisiaj w Auchan i z pół kilo kupię .
  • Kupiłem krewetki , kapustę pekińską , seler naciowy , fenkuł , suszone czarne grzyby i świeże boczniak na tacce . Także moje miso z taką ilością dodatków zamieni się w ramen miso :-) .
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/10/05 08:17
    No i nagadał, nagadał tak, że nabrałam ochoty, by znów dać zupie ramen szansę :).
  • Barbara
    Życzę smacznego :-) , przygotowuję właśnie składniki do dzisiejszego ramenu . Boczniaka obsmażyłem już na ghee , tak lubię , czarne grzyby się moczą czyli lejkowce , krewetki rozmrażają a warzywa jeszcze czekają na ciachanie a na samym końcu namoczę wakame i pociacham tofu . Będzie orientalna uczta , smacznie będzie że hej ! :-) .
  • @ ljon ja tez jestem wielka fanka kuchni orientalnej, szczegolnie japonskiej i tajskiej. Przynajmniej raz w tygodniu pichce cos azjatyckiego. As dziw, ze jeszcze nie mam skosnych oczow. Miso robie podobnie dodajoc do niej duza ilosc warzyw, grzybow, krewetek a w ubozszej wersji paluszki krabowe. Ot wlasnie taki ramen na bazie miso. Nastepnym razem dodam fenkul. Do tej port nigdy nie probowalam.
  • Zubikacja
    Hahahaha skośne oczy :-) . Właśnie jestem po obiadku z ramenem , był przepyszny :-) . Fenkuł jednam wyrzuciłem , myślałem że jednak go polubię , już kiedyś go kupiłem ale mi nie posmakował jego dość intensywny anyżowy smak , teraz było podobnie . Może tobie posmakuje kto wie ? . Genialnym dodatkiem są boczniaki smażone wcześniej na ghee . Zresztą ja ramen robię na ostro dodając przyprawy japońskiej która zawiera cayenne aktualnie do dostania w Auchan . Życzę tobie smacznego :-) .
  • Aha jeszcze jedno , świetnie też pasują smakowo rzodkiewki pociachane na plasterki .
  • moje dzisiejsze odkrycie, zakochałam się po uszy - hummus miso! przepis na stronie jadłonomii. no cudo. <3
  • hiimmorgi
    Byłem na tej stronie , chętnie wypróbuję ten przepis , lubię hummus choć z miso jeszcze nie jadłem :-) .
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/10/19 08:27
    @hiimmorgi jak to smakuje? Jakbyś to opisała?
  • @Iljon w te pędy i obowiązkowo z domowo gotowanej ciecierzycy, a nie słoikowej/puszkowej! to też ma znaczenie. ja jestem fanatyczką hummusu, ale ten to jest poezja.
    @Barbara sam zapach miso przypomina mi kwas chlebowy. smak - słony, wędzony... w połączeniu z kremowością hummusu, powstaje charakterystycznie podwędzano-słona pasta. miso nie narzuca się, nie dominuje, nie sprawia, że oczy od razu się koślawią i staje się azjatą, tylko w taki przyjemny sposób podbija wszystko, dodaje zupełnie innego smaku, którego nie spodziewałabyś się po hummusie. trochę dominuje zapach, ale smak nie. za to wspaniale go podkręca.
    planuję jeszcze zrobić karmel z miso. i poeksperymentować z używaniem go na słodko. będę informować o postępach i odkryciach
  • aktualizacja, przepraszam za dublowanie: po głębokim skupianiu się na odczuciach podczas jedzenia go stwierdzam, ze właśnie ta podwędzana słoność sprawia, że od całości trudno się oderwać
  • @ljon rzodkiewki sa super w azjatyckich zupach. Robie take samo. Kroje w plasterki I dodaje pod koniec gotowania zeby pozostaly bardzo chrupkie. Wlasciwie to surowe!
    @hiimmorgi uwielbiam hummus. Przetestuje twoj sposob nastepnym razem. Wydaje mi sie, ze takie smazone boczniaki o ktorych ljon wspominal swietnie by sie wpasowaly.
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/10/22 08:21
    @hiimmorgi choć za miso nie przepadam to czuję się przekonana.
  • @Barbara jeśli lubisz połączenie czegoś kremowego, lekko słonawego i podwędzanego, to nie myśl o tym jak o miso, bo w ogóle go nie poczujesz w ten nachalny sposób :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę