Kostka margaryny o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 %

Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 %

Kostka margaryny z mleczną nutą, o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % waży 250 g.

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 541 kcal 1353 kcal
Białko 0,1 g 0,3 g
Tłuszcz 60,0 g 150,0 g
Węglowodany 0,2 g 0,5 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Margaryna o zmniejszonej zawartości tłuszczu 60 % kalorie w 100g: 541kcal

Zobacz więcej: margaryna mleczna nuta 250g sztuka tłuszcz roślinny

Ostatnia aktualizacja: 2013.08.17

Ważenie dodano: 2013.08.15 w kategorii Tłuszcze

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: oleje i tłuszcze roślinne, tłuszcze roślinne utwardzone, woda, mleko odtłuszczone (3%), sól (0,3%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa), substancja konserwująca (kwas sorbowy), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik naturalny (annato), substancje wzbogacające (witaminy: A, D3).
Producent: ZT Kruszwica

Mamy 15 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • o matulu... to służy do wypieków? jaki jest sens stosowania takich wynalazków?
  • @AniaJ może ktoś chce w tak prosty sposób zwyczajnie zmniejszyć dziennie spożycie tłuszczu? Kupisz kilka podobnych produktów i zawsze lepiej z tym wyjdzie, jak już się ktos nie moze powstrzymać. Nie chcesz to nie kupuj, ale po co takie biadolenie?
  • można chyba tym zastąpić standardową margarynę do pieczenia, ale nigdy nie próbowałam. chyba smakiem się nie różni.
  • Margaryna Wyborowa ze Stonki ma 40% tłuszczu i jeszcze mniej kcal.
  • Ja akurat odchudzam ciasta w inny sposób. nie trzeba się koniecznie faszerować chemią żeby odchudzić wypieki.
  • @AnjaJ jasne, ze są inne sposoby, można przeciez bez margaryny i mąki piec, jak ja to robię, ale ludzie rózne pomysly maja i skoro jest mozliwosc, to czemu maja nie skorzystac. To, ze ty masz inne sposoby nei znaczy, ze ktos ma na swoim pomysle nie zarobic.
  • no OK, niech i tak będzie. chociaż skład mnie ciut przeraża...
  • Kiedyś wolałam używać margaryny, niż masła ze względu na mniej kalorii, ale byłam naiwna ;) Na szczescie czasy tej "świetnosci" dawno juz minęły
  • dziadova 2013/08/16 16:32
    Nie jadam margaryny i z nią nie piekę, ale wątpię, że to posłuży wszystkim wypiekom. Jeżeli jest tam wemulgowane sporo wody, to zdecydowanie może popsuć pożądaną konsystencję np. babki piaskowej z mąką ziemniaczaną (na piękny zakalec). A szacuję, że woda w tym wyrobie to koło 30%...
  • dziadova żebyś wiedziała. Ja tej Wyborowej, bardziej odtłuszczonej używam do naleśników, i zanim się rozpuści na patelni to skwierczy, strzela i wyparowuje... woda.
  • Też uważam, że trochę bezsensu jest używanie tego produktu do pieczenia. Po pierwsze ryzykujemy niepowodzenie, o którym pisze dziadova, a po drugie mam ogromne wątpliwości co do smaku np. kruchego ciasta zrobionego z takiej margaryny (o ile w ogóle ciasto wyszłoby kruche). Osobiście uważam, że lepiej piec mniej często, ale jak już się piecze to z najlepszych składników. Potem można ukroić sobie spory kawałek ciasta i delektować się świetnym smakiem. Wg mnie to lepsze rozwiązanie niż pieczenie w każdą sobotę odchudzonych, ale średnio smacznych ciast. Jak już grzeszyć to z rozmachem (i od czasu do czasu).
  • ojaaa kilka razy kupywałam tą margarynę kiedy nie było Kasi w moim osiedlowym sklepiku. Poznaje po opakowaniu, nie miałam pojęcia, że to jakaś odtłuszczona :P Faktycznie jest napisane 60%, teraz dojrzałam. Myślałam, że margaryna jak każda inna :) ale dzięki temu mogę szczerze powiedzieć,.Ciasta z tą margaryną niczym w smaku nie różnią się od tych z normalną margaryną, a piekę często i dużo osób chwali moje wypieki :) (skromność :P)
  • Ja na tej bardzij light kiedyś zrobiłam bułkę do kalafiora, bo brakło mi masła i wyszedł jeden mokry niesmaczny klut zamiast chrupiącej bułeczki.
  • *glut miało być
    Pease, udostępnijcie wdycję własnych postów.
  • przecież nie smaży się na margarynie >.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę