Filiżanka czekolady roztopionej w mleku Wedel

Czekolada roztopiona w mleku Wedel

Filiżanka napoju czekoladowego UHT waży 200 g.

  100g na zdjęciu (200 g)
Energia 198 kcal 396 kcal
Białko 3,8 g 7,6 g
Tłuszcz 14,3 g 28,6 g
Węglowodany 12,9 g 25,8 g
Błonnik b.d. -

Czekolada roztopiona w mleku Wedel kalorie w 100g: 198kcal

Zobacz więcej: filiżanka porcja napój czekoladowy uht czekolada roztopiona mleko 200g

Ostatnia aktualizacja: 2016.08.27

Ważenie dodano: 2016.03.05 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, czekolada gorzka 10% (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3%.
Informacje: Zawiera: mleko, soję. Może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, zboża, jaja.
Producent: OSM Łowicz
Marka: Wedel

Mamy 19 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Bardzo ładnie wygląda w tej filiżance, szczególnie w połączeniu z pięknymi paznokciami. :)
  • łał, sporo tych kcal
  • pewnie pyszne, ale kcal prawie tyle co obiad :D
  • czuć w tym kakao?
  • ...bo patrząc po składzie to pewnie nie bardzo
  • Cukier cukrem pogania a kakao jak na lekarstwo ! Lepiej kupić sobie gorzką czekoladę min. 70% i rozpuścić w mleku z mlekomatu , to dopiero jest cudo znakomite :-) .
  • [Komentarz usunięty. Nie na temat. Izabela]
  • [Część komentarza usunięta. Nie na temat. Izabela]
    Jak narazie zajadam te paskudne pogody żelkami w środku nocy.chyba lepiej kubek gorącej czekolady by mi zrobił.chociaż patrząc na kcal lepiej "łożreć" się czekolady z orzechami.
  • Słucham? Moje pytanie było związane z tematem "jak to smakuje"
  • tak, lubię czytać etykiety, co nie oznacza że powstrzymują mnie przed "truciem się" - może kiedyś, gdy będę bogata ;)
  • Króliczę 2016/03/05 18:28
    Wygląda apetycznie, ale - odkąd stwierdziłam, że "Wedel się popsuł" - smak jego wyrobów oceniam jako 2/10. Ciekawe, czy wrócą do receptury [na przykład] z początku lat 90.
  • Do takiej samemu zrobionej czekolady najlepiej dodać chili lub cayenne . to dopiero poprawia nastrój !
  • Króliczę - kiedy wykupią się spod bata Cadbury. Zepsuł się od momentu kiedy tamci ich przejęli.

    Piłam, taka sobie. Króliczę trafiło - takie 2/10.
  • Króliczę 2016/03/06 11:11
    Trudno się z tym nie zgodzić, Airam,
    ja również myślę, że tu jest pies pogrzebany. Teraz to już w ogóle jakieś Lotte-Wedel.
    Właściwie może to tylko zbieg okoliczności, a producenci ogólnie przyjęli *$^#ową recepturę wyrobów czekoladowych, która bardziej im się opłaca - nie wiem. W każdym razie Alpen Gold i Milka również się spartaczyły - akurat jakoś też po przejęciu tychże przez twór o nazwie Mondelez, podobnie jak Schogetten, które nie należy już do Trumpf/Mauxion.

    PS
    ...Cadbury w latach 90. również miało pyszne czekolady :D
  • Króliczę 2016/03/06 11:18
    *nie jest produkowane, a nie "nie należy" (odnośnie Schogetten)
  • Ja jak mnie bierze ostatnio na czekoladę to decyduję się na "Bellarom" dostępne w Lidlu - i chyba tylko u nich. Jeszcze one uchodzą w tłoku. Żeby było śmiesznie niezłe są też nowe czekolady "własne" marketu Piotr i Paweł z "fikuśnymi" dodatkami jak biała z truskawkami, malinami i lawendą czy mleczne i gorzkie z całymi kawałkami kandyzowanych owoców i bakalii.
  • @Airam
    Czekolady z lidla są akurat naprawdę niezłe jak na tą klasę cenową; skład w miarę w porządku, a w smaku biją na głowę wszystkie milki, wedle itp.
    Czekoladę do picia przyrządzam od czasu do czasu, zazwyczaj jako podwieczorek albo dodatek do śniadania. Robię na mleku zagęszczonym niesłodzonym (7,5% tłuszczu), dodaję kakao i opcjonalnie pół łyżeczki cukru
  • Zakupiłam, wypiłam, smakowało trochę dziwnie. Jutro dam temu szansę dolewając jakichś dobrych procentów ;)
  • Dorzuciłam do niej kawałki czekolady 70% (z Wedla ;)) oraz (po pogrzaniu) trochę białego półwytrawnego wina. Ajj, to było dobre!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę