Croissant Coconut 7 Days

Croissant z nadzieniem o smaku kakaowym i kokosowym waży 80 g.

  100g na zdjęciu (80 g)
Energia 440 kcal 352 kcal
Białko 7,0 g 5,6 g
Tłuszcz 26,0 g 20,8 g
Węglowodany 43,0 g 34,4 g
Błonnik 2,0 g 1,6 g

Croissant Coconut 7 Days kalorie w 100g: 440kcal

Zobacz więcej: croissant kokos kakao coconut 7days 80g sztuka

Ostatnia aktualizacja: 2019.12.08

Ważenie dodano: 2015.05.31 w kategorii

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: mąka pszenna, tłuszcz roślinny (olej palmowy), nadzienie kakaowe 17% [tłuszcz roślinny (olej palmowy), syrop glukozowy, cukier, woda, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7%, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany w zmiennych proporcjach), alkohol etylowy, emulgator (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), aromaty, substancja żelująca (alginian sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu 0.1%)], nadzienie kokosowe 11% [cukier, tłuszcz roślinny (olej palmowy), woda, odtłuszczone mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku 4%, żółtko jaja w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany w zmiennych proporcjach), alkohol etylowy, emulgator (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), regulatory kwasowości (disfosforan disodowy, kwas fosforowy), stabilizator (sól sodowa karboksymetylocelulozy), aromaty, substancja konserwująca (sorbinian potasu 0.1%), laktoza], cukier, stabilizator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), suszony kokos 4%, syrop glukozowo-fruktozowy, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany, olej rzepakowy w zmiennych proporcjach), drożdże, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, substancja konserwująca (propionian wapnia 0,1%).
Informacje: Zawiera: gluten, mleko z laktozą, jaja. Może zawierać śladowe ilości: orzeszków ziemnych (arachidowych), orzechów, produktów sojowych.
Producent: Chipita Poland Sp. z o.o.
Marka: 7 Days

Mamy 31 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • Wygląda bardzo nieapetycznie :( Choć wiem, że niektórzy przepadają za tymi rogalikami to ja nie, nie najdam się tym, wolę tradycyjną drożdżówkę :) Skład tego rogala... Masakra :D
  • skład dłuższy niż moje referaty.
  • MoReLoWa<3 2015/06/01 00:12
    Te rogale mają strasznie sztuczny smak, z resztą wystarczy spojrzeć na skład ;p
  • Co za skład! :0 Że też do zwykłego rogalika można tyle syfu napakować...
    To ja wolę biały ser/ jogurt grecki wymieszać z wiórkami kokosowymi i wsadzić do zwykłej bułki; nie dość, że tańsze, o wiele zdrosze, to jeszcze mniej kaloryczne ;)
  • *zdrowsze
    Czemu tu nie można edytować komentarzy? ;)
  • O Chryste ale gniot o_O wygląda jak materiałowa wypchana poducha z której ktoś chwię temu podniósł głowę.. :P a skład - pod konstrukcję środka masowego rażenia.. dramat..kurde przecież to się JE- jak można..ehh, gdzie ten swiat zmierza :/
  • Tvk_91 fakt, przydałaby sie taka mozliwosc ale np tylko dla zalogowanych ;]
  • Tego nie jadłam, kiedyś bardzo lubiłam kakaowe, ale teraz ich kaloryczność mnie odstrasza :P
  • Generalnie zdrowo się odżywiam i nawet nie lubię takich "sztucznych" produktów ale do tego rogalika mam jakąś słabość. Mogę nawet stwierdzić, że wywołuje on u mnie jakieś uzależnienie. Czasem się sama siebie boję ;) Chyba idę na zakupy...
  • Anka0828 2015/06/01 14:20
    Nie za dobre, a już na pewno niewarte tylu kcal.
  • kiedy uwielbiałam 7 days.ale nigdy nie potrafiłam się nim najeść. taka mega kaloryczna przekąska
  • magia fotoszopa w pełnej krasie :)
  • ahh, jak byłam mała to uwielbiałam seven daysy albo lepiej chipicao (czy jak to się pisze), za to ciasto. teraz niestety nie smakuje już jak dawniej i mam wrażenie, że to nie kwestia zmiany smaku, a raczej receptury. chociaż może się mylę.
  • Chciałam przeczytac skład ale dostałam oczopląsu
  • Czytanie tego składu w telefonie to jak niekończąca się opowieść :/ Tego rogalika nie jadłam, ale kilka kakaowych się zdarzyło, niestety, ciasto smakuje sztucznie i chemicznie, co w sumie nie dziwi :(
  • Uważajcie, ortorektycy, bo ten skład zaraz was zje! :P

    Czasem kupuję te rogale, ale tylko po to żeby wyjeść krem, za bułami ogólnie nie przepadam (niezależnie czy bio czy chemicznie doprawione, pieczywo mnie nie kręci). Mój ulubiony to "spumante", ten chociaż lubię bardzo kokosy jakoś im nie wyszedł.
  • " tylko po to żeby wyjeść krem" - nie lepiej już strzelić sobie jakąś czekoladę, chociażby białą z wiórkami kokosowymi ? :P
  • @cockoo - pisałam, że akurat ten kokosowy mnie nie rusza. Ale odnośnie do ogólnie powtarzanego tutaj "nie lepiej coś niż to" - nie, dla mnie nie lepiej. Jak mam na coś ochotę to mam ochotę na tą, jedną, konkretną rzecz i nic innego, żaden inny smak mnie nie usatysfakcjonuje. Jestem hiperwybredna (i liczę to sobie na plus), cokolwiek nie położy się przede mną na talerzu, czy to jakiś jeden produkt czy całe danie nie zrobione przeze mnie (przez mamusię, babcię, ciocię, restaurację, bez różnicy, bo wiadomo, że jak robię coś sama, to kładę tylko rzeczy, które zjem) to bezlitośnie rozbiorę je na czynniki pierwsze i skonsumuję jedynie to, co mi pasuje, reszty nie tykam.
  • Mnie by było szkoda pieniędzy na coś, z czego zjem tylko nadzienie.
  • Julietta 2015/06/02 16:16
    Skład jest mega długi, ale mnie szczerze mówiąc nie przeraża... Znalazłam w nim jedynie 4 składniki: syrop g-f, sorbinian potasu, karboksymetyloceluloze i propionian wapnia, które bym wyrzuciła, ale zaliczam je do tych ,,średnich\"- nie znajdują się one na mojej czarnej liście. Dużo bardziej mnie przerażają utwardzone tłuszcze, aspartam czy karagen... Aczkolwiek, jeśli chodzi o smak rogalika to się nie wypowiem, bo kokosowego nigdy nie próbowałam i kaloryczność raczej nie zachęca :D
  • @Julietta W składzie wymieniony jest olej palmowy (trzy razy) - jest więc chyba duża szansa, że ten wyrób utwardzone tłuszcze zawiera?
  • Julietta 2015/06/06 22:53
    Cuckoo@ a nie jest przypadkiem tak, ze jezeli tluszcze sa utwardzone to producent musi o tym poinformowac? Pewna nie jestem, ale wydaje mi sie ze tak czytalam gdzies...
  • Julietta, z tego co czytałam kiedyś (więc nie wiem na ile to aktualne) producent w Polsce nie ma takiego obowiązku. Co innego w innych krajach. Niestety nasze prawo jest przestarzałe, a nawet jak już wprowadzą coś pożytecznego, to i tak niewielu się do tego stosuje i liczy, że uniknie kary (co się zdarza dość często) :-(
  • Wziełam dziś orzechowego z ciekawości, gdyż byłam głodna i poszłam do sklepu po coś na ząb. Muszę przyznać, że najgorzej wykorzystane 350 kcal ostatnich miesięcy- rogal był niesmaczny, myślałam że bedzie to coś na kształt Nutelli a to zwykła słodka brązowa masa ;| Spumante faktycznie lepszy, choć próbowałam tylko tego, zwykłego, orzechowego i double. Następnym razem gdy zapomnę śniadania wezmę po prostu świeżą bułkę, z dwojga złego to chyba bardziej dietetyczna opcja:)
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/13 16:26
    @Julietta: "a nie jest przypadkiem tak, ze jezeli tluszcze sa utwardzone to producent musi o tym poinformowac?"
    Tak, zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami, producent ma obowiązek poinformować o zabiegach przeprowadzonych na olejach / tłuszczach roślinnych bądź zwierzęcych:
    Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
    Załącznik VII; część A oraz B
    Rafinowane oleje pochodzenia roślinnego: Oznaczeniu oleju uwodornionego musi towarzyszyć określenie „całkowicie uwodorniony/utwardzony” lub „częściowo uwodorniony/utwardzony”.
    Rafinowane tłuszcze pochodzenia roślinnego: Oznaczeniu tłuszczu uwodornionego musi towarzyszyć określenie „całkowicie uwodorniony/utwardzony” lub „częściowo uwodorniony/utwardzony”.
    Rafinowane oleje pochodzenia zwierzęcego: Oznaczeniu oleju uwodornionego musi towarzyszyć określenie „całkowicie uwodorniony/utwardzony” lub „częściowo uwodorniony/utwardzony”.
    Rafinowane tłuszcze pochodzenia zwierzęcego: Oznaczeniu tłuszczu uwodornionego musi towarzyszyć określenie „całkowicie uwodorniony/utwardzony” lub „częściowo uwodorniony/utwardzony”.
  • Ufff, no to super. Miejmy nadzieję, że producenci przestrzegają Litery Prawa (:
  • Izabela[autor ilewazy.pl] 2015/06/14 19:18
    Ważna wiadomość do mojego poprzedniego komentarza:
    W chwili obecnej producent może dobrowolnie podawać informacje o których była mowa w komentarzu.
    Czyli na ten moment jeszcze jesteśmy uzależnieni od dobroci producentów ;)
    Natomiast obowiązkowe podawanie tych informacji wchodzi w życie począwszy od 13 grudnia 2016.
  • Julietta 2015/06/15 21:40
    Dziękuję bardzo za odpowiedź! :) Super, że taka ustawa w ogóle została podjęta :)
  • Lepokisycuthibasz 2015/07/16 09:18
    Wolę kupić croissanta w biedronce i popić mlekiem kokosowym. xd
    ąka pszenna, tłuszcz roślinny (olej palmowy), nadzienie kakaowe 17% [tłuszcz roślinny (olej palmowy), syrop glukozowy, cukier, woda, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7%, odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany w zmiennych proporcjach), alkohol etylowy, emulgator (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), aromaty, substancja żelująca (alginian sodu), substancja konserwująca (sorbinian potasu 0.1%)], nadzienie kokosowe 11% [cukier, tłuszcz roślinny (olej palmowy), woda, odtłuszczone mleko w proszku, mleko kokosowe w proszku 4%, żółtko jaja w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany w zmiennych proporcjach), alkohol etylowy, emulgator (estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), regulatory kwasowości (disfosforan disodowy, kwas fosforowy), stabilizator (sól sodowa karboksymetylocelulozy), aromaty, substancja konserwująca (sorbinian potasu 0.1%), laktoza], cukier, stabilizator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), suszony kokos 4%, syrop glukozowo-fruktozowy, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej bawełniany, olej rzepakowy w zmiennych proporcjach), drożdże, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, substancja konserwująca (propionian wapnia 0,1%). <- nie wierzę w to
  • Pyszne sa, kocham
  • Kuba lat 14 2019/12/07 15:51
    Dawno nie jadłem takiego rogalika 7 days. One są strasznie słodkie i mało kto je takiego rogala czekoladowego.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę