Bezy

Beza waży 10g

  100g na zdjęciu (10 g)
Energia 387 kcal 39 kcal
Białko 3,9 g 0,4 g
Tłuszcz 0,1 g 0,0 g
Węglowodany 92,8 g 9,3 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Bezy kalorie w 100g: 387kcal

Zobacz więcej: sztuka 10g bezy

Ostatnia aktualizacja: 2013.12.03

Ważenie dodano: 2010.03.13 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Inne ważenia tego produktu:

Mamy 27 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • mniaam
  • fascinated 2011/05/16 17:46
    mi to nie smakuje, takie mdłe.
  • Ania1105 2011/05/16 17:56
    a ja bardzo lubię w połączeniu ze świeżymi owocami, miodem i jogurtem naturalnym ;-)
  • lubię tylko moje bezy..........robię wiele mniej słodkie ....... i do tego przechowuję na czarną godzinę w metalowym pojemniku:D
  • mmm... pycha i wcale nie tak duzo bo 1 beza mozna sie juz zasłodzic. asia podsunelas mi pomysl, moze sama zrobie bezy, ale dam o polowe mniej cukru :) nie beda takie wtedy takie slodkie i beda mniej kcaloryczne :)
  • @Asia, a mogłabyś podać przepis?? :)
  • a da sie robic beze ze slodzikiem, czy cukier jest potrzebny do jej skljenia?
  • słodziku można używać do herbaty po jednej tabletce, a jeśli byś chciała zrobić z niego bezy, to musiałabyś go użyć tonę. A zawarty w nim aspartam i inne tego typu środku powoli by Cię zabijał. Weź cukier ;)
  • ja do twarogu zmieszanego z jogurtem uzywam z 15-20 tabsow a do herbaty wrzucam po 6, wiec mnie nie przeraza ilosc jakiem musze uzyc do bezy ;)
    Tylko, czy w ogole da sie? :D
  • Ania1105 2011/06/01 11:16
    taki w tabletkach się nie nadaje. ja robiłam ze słodzikiem w proszku
  • Taki w proszku tez mam (do pieczenia) - ile go sypalas? :)
  • Jezus Maria, 20 tabletek na raz...
    współczuję waszym organizmom, serio.
  • Ania1105 2011/06/01 13:01
    ojej, przyznaję, że było to w święta wielkanocne, bo przy robieniu makowców zostały mi białka i już niezbyt pamiętam... wydaje mi się, że na jedno średniej wielkości białko przypadała łyżka stołowa, ale nie mam niestety pewności. myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie poszukanie w internecie jakiegoś przepisu na bezy dukana ;D
    a tak na marginesie - chyba znowu takie zrobię, bo w zamrażarce czekają lody z serków homogenizowanych a taki deser na ten upał byłby idealny ;-D
  • @Ania1105 te lody tez mnie zaintrygowaly :O jak je robisz i czy wychodzą takie podobne do normalnych lodów, czy są takie wodniste? Kurcze musze przyznac, ze ciekawie kombinujesz z lightowymi slodyczami :D
  • Ania1105 2011/06/01 14:36
    serek homogenizowany naturalny miksuję z czymś słodzącym ( w moim przypadku jest to zazwyczaj syrop z agawy) i dowolnym aromatem, ewentualnie z jakimiś owocami. przelewam do pojemniczka z przykrywką i wkładam do zamrażalnika. po godzinie mam pyszne lody, ale w między czasie wyciągam je co 15-20 minut i mieszam, żeby pozbyć się kryształków lodu. bardzo dobre! ;-) jeszcze ze swojej strony mogę polecić domowej roboty sorbet owocowy (mam nadzieję, że autorzy nie będą źli...)
    trzy garście truskawek/malin/wiśni itp. (mogą być mrożone, wtedy ich nie rozmrażać) miksuję z bananem (w przypadku mrożonym owoców i on powinien być lekko zamrożony) i ewentualnie łyżką miodu/cukru pudru/syropu z agawy. jeśli owoce były mrożone jem od razu, a jeśli świeże - wkładam na jakąś godzinkę do zamrażarki.
  • Ania1105 2011/06/01 14:37
    a i jeszcze: lody z serków homo nie są ani trochę wodniste :-)
  • dzieki :D lupie dzis serek homo jak bede wracac i napewno wyprobuje :) uwielbiam lody!
  • zaraz wyjdzie, że jestem maniaczką soli, bo nawet w wątku nerkowców napisałam, że lepsze solone. Dziwnie jakoś miksować serek homogenizowany naturalny z czymś słodkim. W te wakacje czekają mnie eksperymenty i będę próbować zamrażać np. danio owocowe itp itd.

    a co z przepisem na bezy?? :D
  • Poszukalam na necie przepisu na bezy dukana, tak jak radziła Ania, wkleje tutaj mając nadzieje, ze nikt nie obrazi sie za jego skopiowanie ;)

    Składniki: 
    100 g białek
    70 g słodzika, który nadaje się do pieczenia
    Wykonanie:
    Piekarnik rozgrzać do 100°C.
    Białka wbić do miski, ubijać robotem i stopniowo dodawać słodzik. Na tym etapie można też dodać odrobinę kawy rozpuszczalnej do masy, aby powstały bezy kawowe. Ubijać, aż masa będzie lśniąca. Bezową masę można przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę można wykładać również łyżeczką. Włożyć blachę do pieca. Suszyć bezy przez 2 godziny.
  • dziękuję :)
  • Karolcia 2011/06/02 10:27
    @jo ja czasami zamrażam danio owocowy, ale jak się go zostawi na dłużej w zamrażalniku to jest twardy jak kamień i ciężko go zjeść :D
  • ble. sam cukier
  • no, sam cukier, ale jak dla mnie: co słodkie - to pyszne. Więc wcinam i niestety nie mam problemu żeby się zasłodzić (często kończy się na dziesiatej bezie z kolei i jest niewesoło)
  • @UnhappyHippie - ja też kocham słodkie :) Ale swego czasu pochłaniałam taką 200g paczkę, więc 2x więcej niż Ty hahah :D Jeszcze w opakowaniu były takie malutkie bezy, śliczne! Dosłownie prosiły się, żeby je zjeść.
  • Wedlug was bezy maja 0 tluszczu. Gdy sprawdzalam to na innych stronach dowiedzialam sie ze maja one 2,3 g tluszczu. Jak to jest ?
  • Dzisiaj tłusty czwartek. Ja jednak nie lubię pączków ani faworków. W ogóle nie lubię słodyczy. Postanowiłam jednak zjeść coś, co chociaż odrobinę przypomina słodycz- ot, aby tradycja się na mnie nie obraziła:). Zrobiłam... bezy bez cukru! Przepis znalazłam w internecie: http://gotuj.skutecznie.tv/2012/02/pikantne-beziki-do-piwa-ale-nie-tylko/ i zmodyfikowałam go według swoich upodobań. A że uwielbiam wszystko, co kawowe, zrobiłam bezy kawowo-pomarańczowe. Wyszły cudne- delikatne, ulotne i przepyszne. Wszystkim, którzy nie lubią lub nie mogą jeść cukru- polecam serdecznie!
    I tradycji stało się zadość. Chociaż troszkę:)
    Czwartkowe pozdrowienia dla właścicieli stronki!
  • olcia__p 2013/12/03 12:59
    Witam, mogą Państwo zważyć bezę z kremem -taka standardową z ciastkarni.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę