Porcja pyz ziemniaczanych z mięsem

Pyzy ziemniaczane z mięsem

Porcja pyz ziemniaczanych z mięsem (mrożonych i ugotowanych) waży 275 g.

  100g na zdjęciu (275 g)
Energia 146 kcal 402 kcal
Białko 4,6 g 12,7 g
Tłuszcz 2,1 g 5,8 g
Węglowodany 27,2 g 74,8 g
Błonnik 0,0 g 0,0 g

Pyzy ziemniaczane z mięsem kalorie w 100g: 146kcal

Zobacz więcej: mięso porcja pyzy ziemniaczane 275g

Ostatnia aktualizacja: 2014.11.27

Ważenie dodano: 2013.01.31 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: woda, skrobia ziemniaczana (13 %), grysik ziemniaczany (9 %), płatki ziemniaczane (9 %), mięso wieprzowe (6,2 %), mięso wołowe (4,4 %), cebula, mąka pszenna, białko sojowe, sól, błonnik pszenny, przyprawy.
Producent: Aviko
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 8 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • czy na obrazu widnieje 5 pyz? pytam, bo może jakaś zabłąkana ukryła się pod resztą:)
  • Pamiętam tego typu obiad z okresu wczesnego dzieciństwa, czyli takie właśnie pyzy polane tłustą, smażoną cebulką z kiełbasą. Teraz bym tego nie tknęła, ale sentyment pozostał :)
  • Ja uwielbiam pyzy i pierogi, ale na sucho, bez żadnej tłustej polewy. Jakoś mi to nie pasuje, wolę poczuć ciasto, a nie tłuszcz.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2013/02/01 10:35
    @KK: pyz było 5, żadna się nie schowała ;)
  • Panie Macieju, nie lepiej troszkę skłamać..... i powiedzieć że szósta się schowała? (żart)
    lubię pyzy, nie za często, ale od czasu do czasu mam na wielką ochotę, z delikatną omastą z przesmażonej cebulki.
  • Trzeba przyznać, że skład jest całkiem ok.
  • Karolina 2013/03/11 13:08
    Na biedronkowych jest napisane że porcja 250 gram (około 5 pyz) ma 281 kcal. Czyli przeznaczając w moim przypadku 400 kcal na obiad,mogę zjeść porcję pyz i jeszcze dołożyć do tego sporą porcję warzyw lub surówki :)
  • Uwielbiam pyzy ! Szczególnie takie domowe.. 5 takich małych pyz + jakaś suróweczka w sam raz na obiad.

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę