Porcja chałwy sezamowej z kakao

Chałwa sezamowa z kakao

Porcja chałwy sezamowej z kakao waży 17 g.

  100g na zdjęciu (17 g)
Energia 541 kcal 92 kcal
Białko 11,0 g 1,9 g
Tłuszcz 33,0 g 5,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 0,6 g
Węglowodany 48,0 g 8,2 g
Cukry proste 36,0 g 6,1 g
Błonnik 4,0 g 0,7 g
Sól 0,1 g 0,0 g

Chałwa sezamowa z kakao kalorie w 100g: 541kcal

Zobacz więcej: chałwa porcja 17g kakao sezam sezamowa

Ostatnia aktualizacja: 2018.08.06

Ważenie dodano: 2018.08.04 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania


Skład: miazga sezamowa 46%. syrop glukozowy, cukier, olej rzepakowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1%, błonnik bambusowy, białko jaja w proszku, aromat
Informacje: Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy, mleko.
Producent: Odra

Mamy 5 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • aya_________ 2018/08/05 01:39
    Fantastyczny produkt xD mam na mysli chalwę jako taką, najlepiej samodzielnie sporządzoną. Tutaj niepotrzebne dodatki, jak syrop gf, blonnik bambusowy(?)..Zrobilam kiedys z dodatkiem pistacji i wiórków kokosowych , uzywalam jako dodatek do owsianki, cos wspanialego , polecam!
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/05 17:36
    @aya_________ a podasz proszę przepis. Chętnie spróbuję!
  • aya_________ 2018/08/06 01:10
    ok 400 gr sezamu
    4 lyzki wiorkow kokosowych
    40 gr grubo posiekanych pistacji
    5 lyzeczek miodu płynnego (dodałam lipowy bo ma delikatny smak, nie zdominowal calosci)

    Ziarenka i wiorki podprażyłam na patelni, zmiksowałam, wymieszalam z miodem i pistacjami (najlepiej niesolonymi). Jesli sa solone- warto oplukac w wodzie i osuszyc. Cala mase wylozylam na plaska formę do pieczenia, schlodzilam w lodowce. Sztosik ;]
  • Barbara[autor ilewazy.pl] 2018/08/06 20:05
    @aya_________ dziękuję muszę spróbować. To prostsze niż myślałam!
  • aya_________ 2018/08/06 20:57
    polecam, i bez zbednych sztucznosci ;) mikser zgrzal sie okrutnie ale warto bylo :D trzeba robic przerwy zeby go nie zajechac xD kolezanka dodawala do swojej chalwy jeszcze lyzke tahini albo masla orzechowego, jako elementu scalającego, wychodzi bardziej zwarta konsystencja ale jesli wylozy Pani na plaską blaszkę i gruboscią chalwa bedzie bardziej jak wafelek niz baton- to z latwoscia bedzie mozna ja pokroic i wyciagnac :) aha, warto wyscielic blaszkę papierem do pieczenia:)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę