Pianka o smaku bananowym w czekoladzie

Pianka o smaku bananowym w czekoladzie

Pianka o smaku bananowym (76 %) w czekoladzie waży 25 g.

  100g na zdjęciu (25 g)
Energia 380 kcal 95 kcal
Białko 2,0 g 0,5 g
Tłuszcz 10,0 g 2,5 g
Węglowodany 68,0 g 17,0 g
Błonnik 3,0 g 0,8 g

Pianka o smaku bananowym w czekoladzie kalorie w 100g: 380kcal

Zobacz więcej: pianka banan czekolada sztuka 25g

Ostatnia aktualizacja: 2014.04.23

Ważenie dodano: 2014.01.07 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: cukier, syrop glukozowy, gorzka czekolada 24 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory: fosfatydy amonu, E 476, aromat), puree bananowe 1 %, olej roślinny (palmowy), kwas (kwas cytrynowy), substancja żelująca (agar), syrop glukozowo - fruktozowy, żelatyna, białko mleka, aromat, barwnik (kurkumina).
Producent: I.D.C Holding
Marka: Figaro

Mamy 12 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • kiedyś jadłam, raz. więcej nie kupię, strasznie chemiczne w smaku.
  • próbowałam i nawet smaczne, ale to nie jest coś co zabrałabym na bezludną wyspę. Jest lekkie i puszyste ale jednak czuć że to 1% banana
  • ja też kupiłam tylko raz, nie smakowało mi w ogóle.
  • pewnie lepiej jest zjeść banana i kostkę czekolady :)
  • dziwnie wygląda :P
  • Ja z tego zjadałam tylko czekolade, kiedy byłam mniejsza, bo jest zdecydowanie lepszej jakości, o piance nawet nie chce wspominać. Puree bananowe 1%, jak miło :D
  • Bardzo słodkie to jest z tego co pamiętam.
  • Wolałabym zjeść banana:) Dostarczy nam przynajmniej potasu i trochę minerałów,a przykładowo przed wysiłkiem sprawa idealna.
    Wszędzie wsadzą syrop glu-fruktozowy nawet w tak małego batonika -.-
  • Dlaczego ten syrop glukozowy (fruktozowy?) jest taki zły? Wszędzie na niego narzekacie a ja nie wiem o co chodzi :
  • @cykada

    Od najgorszego:
    1. fruktoza
    2. syrop glukozowo-fruktozowy
    3. biały cukier
  • cykada, syrop glukozowo fruktozowy nie jest gorszy od cukru, to w zasadzie takie samo zło, z punktu widzenia chemicznego oba te surowce różnią się minimalnie.
    Fruktoza ma swoje wady i zalety. Zaletą jest to, że ma niski indeks glikemiczny, a wadą to, że nie może zostać przekształcona w glikogen i zużyta przez mięśnie na cele energetyczne. Jedynie wątroba potrafi czerpać energię z fruktozy, ale są to niewielkie ilości. Nadmiar fruktozy powoduje stłuszczenie wątroby i odkładanie się tłuszczu na brzuchu i biodrach.
    Glukoza może być przetwarzana w glikogen i zużywana jako energia przez cały organizm, od mięśni aż po mózg :) Oczywiście jej nadmiar również odłoży się jako tłuszcz zapasowy pod skórą.
    Cukier i syrop glukozowo fruktozowy to połączenie obu tych związków w prawie takich samych proporcjach.
  • Bardzo lubię :)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę