Łyżka kremu z wiórkami kokosowymi

Krem z wiórkami kokosowymi

Łyżka kremu z wiórkami kokosowymi waży 15 g.

  100g na zdjęciu (15 g)
Energia 582 kcal 87 kcal
Białko 5,4 g 0,8 g
Tłuszcz 38,8 g 5,8 g
Węglowodany 52,4 g 7,9 g
Błonnik 0,9 g 0,1 g

Krem z wiórkami kokosowymi kalorie w 100g: 582kcal

Zobacz więcej: łyżka 15g wiórki kokosowe krem

Ostatnia aktualizacja: 2013.11.26

Ważenie dodano: 2012.09.29 w kategorii Słodycze i przekąski

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: cukier, olej roślinny, odtłuszczone mleko w proszku 12 %, słodka serwatka w proszku, wiórki kokosowe 6 %, tłuszcz maślany, laktoza, emulgator: lecytyna słonecznikowa, masło kakaowe.
Producent: Wilhelm Reuss GmbH & Co
Marka: Kruger
Inne ważenia tego produktu:

Mamy 26 opinii na temat ważenia - napisz własną

  • dlatego ciasta z kremem to samobójstwo :)
  • widziałam to kilka razy w sklepach, ale skład mnie przeraził i nie kupiłam. wolę sobie czasami kupić jakiś realny ekstrakt z kokosa i zmiksować z bananem... polecam, tak swoją drogą :) pyszny odżywczy koktajl
  • bez przesady, skład chyba aż taki przerażający nie jest (?)
  • chodziło mi o jakieś E, czy inne dziwne składniki szkodzące zdrowiu... cukier rzecz normalna w słodyczach, jeszcze nikomu w rozsądnych ilościach nie zaszkodził :) mam wrażenie, że w większości komentują tutaj osoby wiecznie na diecie, z obsesją zdrowej żywności albo bojące się cukru i tłuszczu jak ognia..
  • bo jedzenie cukru w takich ilościach jak się go obecnie je jest bardzo niezdrowe i nienaturalne dla ludzkiego organizmu. nic dziwnego że panuje prawdziwa epidemia cukrzycy i otyłości. ja się nie boję węglowodanów i tłuszczu, bo jest coś takiego jak dobre węglowodany i złe węglowodany, to samo dotyczy tłuszczu. i u mnie wystarczył miesiąc absolutnego wyłączenia tych złych węglowodanów i tłuszczów i w ogóle mnie nie ciągnie do słodkiego. lubię kokos, ale taka masa by mi po prostu nie smakowała, bo skład świadczy o tym, że smakowałoby to po prostu sztucznie. dlatego nie kupiłam. nie dlatego, że boję się kalorii, bo kalorii się nie boję - ze smakiem jem migdały, orzechy i inne pyszne rzeczy, które przynajmniej mi nie zaszkodzą.
  • popieram senową. każdy ma swoje priorytety. dla mnie odtwórczy, przewidywalny smak takiego kremu po prostu nie jest wart wpychania w siebie takiej ilości cukru. tłuszczu się nie boję, bo wiem, że jest dla mnie dobry, ale cukier nie jest mi do niczego potrzebny. o wiele lepiej żyje mi się bez tego typu słodyczy i problemów z wagą, skórą i samopoczuciem.
  • Mnie też się dobrze żyje bez problemów z wagą, skórą i samopoczuciem, bo nie odmawiam sobie rzeczy, bo "nie zdrowe". Niektórych nie ciągnie? Do czasu. W końcu pociągnie, bo rzeczy jak jedzenie i smaki są jak bumerang, zawsze wracają. Tyle, że im dłużej się od nich ucieka, tym mocniej potrafią potem zdzielić w łeb, wiem z doświadczenia. Każda skrajność jest nie zdrowa, a tutaj u nie których czuć ortoreksją na kilometr. Teraz sama wyznaję zasadę, że WSZYSTKO jest dla ludzi, byle z rozsądkiem.

    Jestem ciekawa tego kremu i pewnie go spróbuję. Zawsze lubiłam kokosy, czy to prosto z łupiny, czy w "Bounty" (wszystko jedno jakim), czy w bounty-typie batonikach ze stoisk "Candy King".
  • nigdzie nie napisałam, że odmawiam sobie wszystkich niezdrowych rzeczy. jeżeli coś jest tego warte - zjem. ten produkt po prostu ma dla mnie zbyt syfiasty smak aby go w ogóle chcieć; na ten aspekt położyłam nacisk.
  • Agnieszka 2012/09/30 09:04
    W Lidlu w okolicach "tygodnia luksusu" jest dostępny podobny krem i po składzie myślę, że to mniej więcej to samo. Mnie smakował identycznie jak wnętrze rafaello. Mocno słodki, więc wyjadanie łyżeczką ze słoika w wiekszych ilościach raczej nie zdałoby egzaminu. Byłby pyszny np. rozsmarowany na rogalu maślanym czy na niesłodkim croissancie.
  • jadłam, mnie baaardzo smakował, bo uwielbiam Rafaello, a on smakował niemalże identycznie, wyczuwalne wiórki kokosowe... nawet jak dla mnie może przebił Nutellę? ;) smarowałam go na ciepłe gofry :D
  • @senowa
    Wg mnie panuje większa epidemia na anoreksję niż na otyłość i to jest przykre.

    Nie jadłam nigdy tego kremu, ale po Waszych komentarzach, że smakuje podobnie do wnętrza Rafaello koniecznie spróbuję.
  • Patrycja 2012/09/30 13:50
    Ja też przy najbliższej okazji kupię i spróbuję :D Może i nie jest to zdrowe, ale - na litość boską - przecież nie zamierzam zjeść całego słoiczka na raz. A nawet jeśli codziennie pozwolę sobie na łyżeczkę takiego kremu, czy to na chlebie, czy na herbatniku, czy w jakiejkolwiek innej postaci, to nic mi się złego nie stanie. Chyba większy uszczerbek na zdrowiu spowodowałoby nieustanne stresowanie się myślami typu: 'o jejku jejku, ale mam na to ochotę, ale nie kupię, nie mogę, bo jeszcze przytyję, bo to takie niezdrowe...'. Jeśli kogoś słodycze wcale nie pociągają, ok - nie wnikam, rozumiem, kwestia smaku i gustu. Coś mi jednak mówi, że ilość osób, które wolą marchewkę od czekolady jest raczej niewielka. Ja kocham słodycze, i dobrze mi z tym. Kocham jeść różnorodnie, staram się mieć urozmaicone, zdrowe menu. A miejsce na słodycze też w nim jest, zawsze. Lubię, to jem. Nie mam problemów z wagą, samopoczuciem etc. Tak samo jak Airam twierdzę, że wszystko jest dla ludzi, byle tylko spożywane z umiarem :)
  • Właściwie można byłoby tym kremem oblepić orzeszki i mamy Rafaello :D
    Uwielbiam kokos, więc muszę spróbować.

    @Sylwia a ja myślę trochę inaczej. Od ostatniego roku spostrzegam wokół siebie coraz więcej ludzi, którzy przybrali znacząco na wadze i właściwie obecnie zaliczają się do osób z poważną otyłością. Anoreksja jest poważną chorobą, którą w ostatnich kilku latach zaczęto dokładniej obserwować i interesować się nią, stąd taki nagły 'nawał' informacji o niej. Wcześniej przecież było dużo mniej przypadków tego typu chorób. Prościej było znaleźć człowieka z wagą ponad granicę normy - ludzie jedli spożywali przecież smalec, słoninę, masło, nie mieli pod ręką tabeli kalorycznych. Poza tym, anoreksja działa wyniszczająco na organizm, może dużo szybciej prowadzić do śmierci i dlatego jest wykorzystywana jako temat do wszelakich reportaży itp. - to coś zupełnie nowego, co nie jest korzystne - wielu ludzi próbuje naśladować złe wzorce. Więc jak dla mnie, nic się nie zmieniło - po prostu bardziej zwraca się uwagę na osoby o 'budowie kościotrupa' niż na te pulchne. A że tak rozpowszechnił się ten temat to owszem, rośnie liczba osób które dostają się pod wpływy tej choroby, ale nie nazwałabym tego od razu epidemią :)
  • Lilka a co powiesz o nadmiernie wychodzonych aktorkach itp, które sa chude jak patyk a wory pod oczami na pół policzka? O wielu zbyt chudych dziewczynach na ulicach podobnie wykrecających się zdrowym odżywianiem lub super przemianą materii, a które mają powazne problrmy żywieniowe, bo chcą dosięgnąć wzorzec patyka, który jest lansowany? Takie osoby boją się tknąć takiego kremu. A strach w niczym nie jest dobry.
  • Widać, że nie macie pojęcia czym tak naprawde jest anorekcja...
  • Agata, widać że nie rozumiesz co czytasz. Akurat ja nie pisałam nic o anoreksji. A popadanie ze skrajności w skrajność, otyłość-anoreksja to głupota. Jest jeszcze dużo miejsca pomiędzy.Zwróciłam tylko uwage na to, że dziś wiele osób celowo niedojada dla sylwetki zbyt chudej i takie osoby boją się zjeść np: powyższego kremu wymigując się zdrowym odźywianiem.Pomijam kwestie gustu smakowego. Po prostu ja obserwuje więcej osób wychudzonych niż naprawdę otyłych.
  • entropia 2012/09/30 19:28
    Agata - dokładnie tak, jak mówisz. Ciesz się magdola, że nigdy nie przeżyłaś koszmaru tej choroby - bo jest to choroba psychiczna, a nie kaprys dążenia do "wyglądu patyka". Lansowanie takich wzorców nie ma tak znaczącego wpływu na psychikę tych osób, na to składa się mnóstwo innych uwarunkowań, a przede wszystkim otoczenie. Przecież ostatnio najgłośniej mówi się o tym, że kobiece kształty są piękne., a jednak problem anoreksji nie znika. Nie wypowiadajcie się na tematy, o których nie macie bladego pojęcia.
    Tak ponadto mam wrażenie, że dziewczyny bardzo szczupłe i zdrowo się odżywiające, np. nie jedzące słodyczy czy eliminujące niektóre produkty są atakowane zewsząd przez osoby, które same mają problemy z jedzeniem, a raczej jego nadmiarem. Chcecie jeść słodycze - wasz wybór. Wyborem innych jest odżywianie bez niepotrzebnych cukrów prostych i wora konserwantów. Dlaczego od razu przystępuje się do ataku na takie osoby, nie rozumiem.
  • Maciej[autor ilewazy.pl] 2012/09/30 19:56
    Bardzo proszę o komentowanie kremu, do dyskusji na temat zaburzeń odżywiania polecam: http://www.zaburzeniaodzywiania.info/ Wpisy nie na temat będą kasowane.
  • nie wiem jaki problem jest w tym, że dla mnie ten produkt jest nieatrakcyjny ze względu na skład. przecież to sama chemia i cukier. kocham smak kokosowy i gdyby to miało w składzie tyle kokosa, że można by to nazwać kremem kokosowym, to pewnie bym się skusiła. nawet zamierzam sobie zrobić za jakiś czas coś w rodzaju batonika bounty w czekoladzie. z mleczka kokosowego, wiórków i gorzkiej czekolady. nie cukru i oleju... ciekawie też smakowałby krem z wiórków kokosowych, migdałów i gęstego mleczka kokosowego (jak się włoży do lodówki, to oddziela się woda i taka gęsta część). muszę się zaopatrzyć w malakser :) co do tematyki kokosa, polecam też koktajl z melona, banana i świeżego kokosa/mleczka kokosowego. oczywiście mówiąc o mleczku kokosowym mam na myśli te z jak największym procentem ekstraktu i bez żadnych sztucznych stabilizatorów/cukru.

    [komentarz moderowany - usunięty fragment nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty - nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty - nie na temat. Maciej]
  • [komentarz usunięty - nie na temat. Maciej]
  • Dla mnie również wygląda to niezbyt atrakcyjnie, być może to kwestia zdjęcia, a może po prostu tak wygląda, co nie zmienia faktu, że chciałabym spróbować taki krem ale w apetycznej formie:D
    [komentarz usunięty - nie na temat. Maciej]
  • widuje, ale cena przeraza
  • wiecie co jest pyszne i kosztuje 3 złote? dokładnie zblendowanie 200g paczki wiórków kokosowych :) tylko trzeba stopniowo dodawać po jednej szklance. http://chocolatecoveredkatie.com/2011/01/26/make-your-own-coconut-butter/
    dla mnie to jest przepyszne i smakuje jak krem ze środka rafaello, tylko bez sztucznego posmaku, chemii i cukru. ale ma słodkawy smak. polecam bardzo!
  • MagdalenaUU 2013/11/26 08:34
    Przepyszny jest :-)

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę