Porcja makaronu Vermicelli z fasoli mung po przygotowaniu

Makaron Vermicelli z fasoli mung po przygotowaniu

Porcja makaronu Vermicelli z fasoli mung po przygotowaniu waży 250 g. (Przed przygotowaniem ważył 100 g).

  100g na zdjęciu (250 g)
Energia 142 kcal 355 kcal
Białko 10,0 g 25,0 g
Tłuszcz 0,6 g 1,5 g
Węglowodany 23,6 g 59,0 g
Błonnik b.d. -

Makaron Vermicelli z fasoli mung po przygotowaniu kalorie w 100g: 142kcal

Zobacz więcej: porcja makaron 250g fasola mung Vermicelli po przygotowaniu

Ostatnia aktualizacja: 2014.02.01

Ważenie dodano: 2014.01.31 w kategorii Produkty gotowe

Dzienne zapotrzebowanie

Porcja ze zdjęcia dla 2000 kcal
pokaż dla mojego zapotrzebowania

Skład: fasola mung 65 %, fasola, woda. Przygotowanie wg zaleceń producenta: "Namocz makaron w zimnej wodzie - 10 minut, następnie włóż do wrzącej wody - 5 sekund. Opłucz dokładnie w zimnej wodzie i odsącz".

Mamy 2 opinie na temat ważenia - napisz własną

  • Nataliaa 2014/02/01 13:08
    Nigdy go nie jadłam o.o , jaki jest w smaku?
  • ilovefoodie 2014/02/01 15:23
    Kurcze jestem w szoku, co za zbieg okoliczności. Dzisiaj na obiadek zrobiłam go mamie :) Mój przepis:
    -kawałki piersi kurczaka
    -pomidorek
    -kukurydza konserwowa
    -sos czosnkowy (jak ktos chce to niech zamieni na jakas wersje "light" chociaż ja nie widze sensu psucia smaku kosztem kilki kalorii..)
    -przyprawa curry
    -makaron

    Zalej makaron wrzatkiem na 3,5 minut max, w tym czasie zrób "sałatke" z pozostałych składników, czyli kukurydzy, sosu, pomidorów i surowych kawałeczków piersi (mozna dodac tutaj przyprawe do kurczaka,albo poczekac na curry która i tak napewno doda smaku), rozgrzac olej na patelni, makaron odcedzic i dodac duzo curry, wymieszac, wrzucic na rozgrzana patelnie. Ostroznie kontrolowac makaron i dodac "sałatke" no i potem smaży nam sie przepyszny, wietnamski obiadek, naprawde smakuje cudownie!

Dodaj komentarz na temat ważenia

Oceń smak i właściwości produktu. Podziel się ciekawym przepisem, napisz jak wykorzystujesz go w kuchni. Jeśli produkt jest dla Ciebie nowością nie krępuj się pytać o sposób przyrządzania czy dostępność.

Możesz dodać komentarz jako niezalogowany lub zaloguj się albo zarejestuj aby w pełni korzystać z ileważy.pl

Zobacz jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu

Jakie są zalety rejestracji przy komentowaniu?

  • powiąż komentarze z Twoim kontem użytkownika
  • nie czekaj na moderację komentarzy
  • zarezerwuj swój podpis / pseudonim
  • dla zalogowanych użytkowników nazwa przy komentarzu prowadzi do profilu gdzie możesz promowac swoją stronę / bloga
  • podstawowe konto jest darmowe a rejestracja trwa ok. minutę